• Äldre 15 Dec 11:08
    32773 visningar
    20 svar
    20
    32773

    Ska blivande mannen ha en eller två ringar?

    Det är som sagt helt upp till er/honom och bestämma hur många ringar han vill ha och när han vill ha sin ring.

    Vanligtvis (eller traditionsenligt) är det bara bruden som får en till ring vid vigseln och också bara en ring som välsignas i kyrkan av prästen, alltså mannen tar inte av sig förlovningsringen och på sig den igen. Han har ringen på sig redan innan ni går in i kyrkan och behåller den på hela tiden. Det blir ju dock vanligare och vanligare att även mannen har två ringar eller tar av sig ringen och på sig den igen och då välsignas även hans ring i kyrkan.

    Det är som sagt inget måste att göra varken eller, utan det är helt upp till er hur ni vill göra. Inte alla brudar har två ringar heller och de finns de som har tre.

    Hur man väljer att göra med gravyren är också något man får välja helt själv :) Det är långt ifrån alla som har grayr i ringarna och inte heller alla som har varken initialer eller datum.

  • Äldre 15 Dec 11:31
    #6
    Jane skrev 2011-12-15 11:22:33 följande:
    Vi har samma "problem". Vi har nu för tillfället en varsin förlovningsring som vi bytte när vi gifte oss i rådhuset. Nu i sommar ska vi gifta oss i kyrkan i vårt hemland som har helt andra traditioner. Där får egentligen kvinnan en förlovningsring och vid vigseln får både mannen och kvinnan en varsin vigselring. Alltså kommer jag få 2 ringar och det verkar som att min man kommer ha 2 ringar också. Han vill ha två stycken.

    Men det vi inte vet hur vi ska lösa är: Här i sverige har man ju ringen på det vänstra ringfingret (där har vi vår förlovningsring). Men i vårt hemland har man samtliga ringar på det högra ringfingret. Kvinnorna brukar ju ha båda ringarna på samma finger, eller kan man ha en på vardera hand? Eller borde jag flytta över förlovningsringen till det högra ringfingret?

    Hur brukar männen göra....har de förlovningsring och vigselring på samma finger?
    Här i Sverige, så har man alla vigsel- och förlovningsringar på samma finger - det vänstra :)
Svar på tråden Ska blivande mannen ha en eller två ringar?