• goyan
    Äldre 24 Nov 19:56
    7553 visningar
    22 svar
    22
    7553

    1.09.12

    Jag gifter mig också då! :)

  • goyan
    Äldre 25 Nov 11:06
    #3

    Jag har bokat lokalen. Den ligger i Sölvesborg (där killen kommer ifrån), så vi passar på att titta på den när vi ändå åker förbi påväg till Berlin nästa vecka.

    Och vi har nästan allt planerat inför själva festen vad gäller maten, drycken, dekorationerna osv. Men man har ju hundra idéer, så det gäller bara att bestämma sig någon gång. Glad

    Kanske ska tillägga att vi inte kommer att gifta oss i kyrkan, utan kommer gifta oss borgerligt på stranden.

  • goyan
    Äldre 1 Dec 10:20
    #6

    Vad kul! Vad ska ni ha för slags bröllop? Glad

  • goyan
    Äldre 1 Dec 11:36
    #8

    Ja, typ borgligt/kyrkligt, stort/litet, lyx/budget osv. Är alltid roligt att veta Glad

  • goyan
    Äldre 7 Dec 10:35
    #17

    Vi bor i Göteborg, men gifter oss den 1:e september i killens hemstad Sölvesborg. Vi kommer gifta oss borgerligt på stranden och ha festen i en lokal som vi klär i vitt tyg. Lokalen är bokad.

    För oss är det enda viktiga att vi får en fin dag tillsammans med våra nära och kära. Så vad vi har på oss, vad våra gäster har på sig, vad vi färdas i, vad som är traditionellt osv. spelar inte så stor roll. Vi ville ha ett litet bröllop och kommer bjuda cirka 70 personer. Alltså bara de närmsta.

    Jag är lite av en expert på ebay och etsy, så vi kommer inte behöva så stor budget för dekorationer och annat. Vi gillar när det är stilrent och kommer inte ha en massa krimskrams. Lite hjärtformade ballonger och pompoms i taket. Lite blommor och kanske murgrönegirlanger på borden. Och sedan lite personliga detaljer som t.ex. bilder på gästerna som placeringskort. Vi kommer inte ha festprogram.

    Maten fixar vi själva. Kör på en buffé med två varmrätter, två tillbehör samt lite olika sallader, såser och bröd. Detta då jag ogillar stora bufféer som har ett flertal rätter som utfyllnad. Snittar till välkomstskålen gör vi själva. Gästerna kommer att få göra (dekorera) bröllopstårtorna själva i olika lag, som en tävling. Vi kommer ha en godisbuffé. Och vi bjuder även på frukostbuffé dagen efter.

    Vi velade länge över om vi skulle servera alkohol eller inte. Jag dricker väldigt sällan och ogillar vilken stor betydelse alkohol har i sociala sammanhang. Men då det inte bara är en fest för mig (och min kille som älskar öl), utan även en fest för våra nära och kära, så kommer vi bjuda på lite alkohol. Någon öl och något glas vin, typ. Vi kommer inte ha någon betalbar, så när det är slut är det slut. Välkomstdrinken kommer dock att vara ett alkoholfritt mousserande jordgubbsvin.

    Jag vill inte ha en traditionell brudklänning, utan kommer köra på en finare vit tunika eller klänning. Och ett par av mina fyrtio par Converse. Min kille vill dock ha en kostym som han köper eller låter sy upp overseas.

    Vi kommer betala boende för min familj och mina vänner under bröllopet. Några kastar vi in hos vänner i Sölvesborg, några får bo i småstugor.

    Inbjudnings- och tackkort kommer vi antagligen beställa från visaprint. Inga save-the-dates.
    Våra duktiga vänner kommer att agera fotografer. Underhållning fixar några vänner.

    Vi har ingen direkt budget, men har kommit överrens om att vi inte vill ha en massa onödigt.
    Enligt min kalkyl så ligger vår budget på runt 12.000 kr för allting. Och då har vi inte behövt kompromissa om någonting. Helt sjukt! Så om budgeten spricker, så gör det ingenting. Och det lär den göra.


    Hur ska ni ha det? Glad

Svar på tråden 1.09.12