• Josefi­n521
    Äldre 18 Nov 09:20
    8012 visningar
    45 svar
    45
    8012

    28. 07. 2012

    Vi gifter oss också den 28 juli! Vi har kommit så långt att vi kollatr på kyrkor, gjort en gästlista samt en budget. Har även skickat förfrågningar till tältleverantörer samt skapat en inspirationsmapp, bjuder på en bild här :) Hur långt har Ni kommit?


     


     

  • Josefi­n521
    Äldre 18 Nov 09:21
    #2

    Här kom den..


  • Josefi­n521
    Äldre 22 Nov 15:01
    #6

    Vi ska ha viga oss i kyrkan (mest för att vi inte hittade någon annan plats där vi tyckte det blev samma stämning) och sen skall vi ha mottagningen ute på min sambos familjs landställe som ligger otroligt vacker till. Mitt på en äng skall vi bygga upp med ordentliga tält (tänk amerikanska filmer) med parkettgolv, scen, bar etc. Eftersom vi inte har tillgång till kök osv så skall vi hyra in kockar som står och grillar oxfile, lam etc samt ha serveringspersonal. Efter middagen blir det liveband och sedan dj. Vi har gjort en överskådlig budget som hamnade på 90.000 exklusive bröllopsresa så vi får också börja ompriorietara en aning och hoppas kunna få allt för samma summa men det kan bli svårt. Vi planerar bröllopsresa till USA med roadtrip.


    Hur ser ert ut?

  • Josefi­n521
    Äldre 23 Nov 09:29
    #13
    SamuelS skrev 2011-11-22 18:36:23 följande:
    Kommer förövrigt gå "emot" etiken för bröllop och köra med smoking på bröllopet, hade tänkt denna
    shop.tigerofsweden.com/se/item/T42579001/?par...

    Vet inte om det blir mer vanligare med smoking på bröllop men vill inte köpa/hyra en frack eller liknande då jag aldrig kommer använda en sådan igen. Kostym känns lite tråkigt då man använder det i yrket. Så jag hoppas jag har gått ner de kilona som krävs för att komma i den, när det blir dags för utprovning :)
    Jättesnygg smoking! Denna skall jag visa min sambo, tror verkligen att den passar med fluga om man vill ha det, tcyker jag är supersnyggt! Har ni bestämt bröllopsresa?
  • Josefi­n521
    Äldre 23 Nov 09:35
    #14
    Ida072012 skrev 2011-11-22 19:22:28 följande:
    Åh, det låter ju jätte härligt. Vilken underbar fest det kommer bli :)

    Ja, vi ska ju som sagt ha festen på ett hotell i närheten av kyrkan vi vigs i. Här är bild på kyrkan, lite dålig bild kanske men något i alla fall. Hotellet är ett ombyggt Tullhus, jätte charmigt ställe. Här är en bild på det. Vi bor i en så liten stad, så det finns inte så himla många ställen att välja på här. Hade enorm beslutsångest innan vi valde ställe, men nu känner vi oss jätte nöjda!

    Vi har ej klar slutgiltiga gästlistan, min sida är klar men ej min m2b's del av listan, han har nämligen så himla stort släkt så vi har lite problem där vem vi ska bjuda.. Men vi räknar med ca 100 gäster. Vi har ej bestämt menyn ännu. Men det blir en 3-rätters. Jag skulle så gärna ha en trubadur som skulle spela efter middagen, samt före middagen vid minglet, men vet inte riktigt ännu hur vi ska göra. Min fästmans lillebror är jätte bra på att spela gitarr och sjunga men det känns ju inte som om man vill be en gäst sitta o spela gitarr en stor del av kvällen. Ja, vi får se det där..

    Vår budget ligger nu på ca 13 500 € (bor i Finland) exklusive bröllopsresa, det är väl cirka 130 000 SEK kanske? Så vi måste VERKLIGEN skära ner. Dock när jag har räknat ut budgeten, har jag nog lagt lite i överkant just för den skull att vi inte ska gå över sedan..

    Vad kul att du sa det där om bröllopsresan! Att bila runt i USA har varit en dröm för mig hela livet, så vi har börjat fundera på att göra det som vår bröllopsresa nu :) Det känns inte som att jag har tålamod att ligga på en strand i två veckor, hur fin stranden än är..

    Vilken fantastisk kyrka, en riktig dröm! Är väldigt avis på er, vi gifter oss i en region som endast har mindre kyrkor, vill verkligen gifta mig i en vit stor kyrka men får nog nöjja mig med en lite lantligare variant. Hotellet var också superfint, tror ni kommer få det kanon.


    Anledningen till att det blev roadtrip i USA som bröllopsresa är att vi alltid velat göra det men en massa andra resor har kommit i mellan och man behöver ju ett par veckor på sig för att göra en sådan resa. Vi insåg att om vi inte gör det nu så kommer det nog dröja bra många år tills vi får chansen igen, tänker börja producera barn efter bröllopet ;) Jag vill kombindera roadtripen med några dagar/en vecka på en lyxig resort vid någon sandstrand längs västkusten. Så det blir mycket upplevelser och många städer i kombination med lite klassisk bröllopsresa. trod det blir en bra kombo.


    Jättetrevligt att ha en trubadur som spelar både innan och efter, blir skön stämning då, tror vi skall satsa på det också.

  • Josefi­n521
    Äldre 23 Nov 09:36
    #15

    Ni som gjort/låtit trycka/skissat på era inbjudningskort, vore kul om ni ville visa dem! Vi har lite beslutsångest så det vore kul att få lite inspiration.


    Har ni några roliga idéer för festen gällande lekar/spex, festblad etc?

  • Josefi­n521
    Äldre 24 Nov 09:00
    #23

    Vi är båda 28 år och kommer vara det när vi gifter oss också (kommer fulla 29 nästa år i aug resp okt). När vi gifter oss så kommer vi ha varit tillsammans i 7 år och det känns som en bra tidpunkt att gifta oss, vi är båda klara med studier sedan några år tillbaka, har stabil ekonomi etc.


    Vi tänkte skicka våra inbjudningar redan i feb då min släkt inte bor på den ort vi skall gifta oss. Min sambo arbetar med marknadsföring och illustration så vi har bestämt att han skall göra inbjudningarna och sedan skickar vi dem till tryckeri. Dock har vi inte någon klar idé för hur dem skall se ut. Trist med Caliagraphen, när man betalar för ett jobb så ska det inte se "billigt" ut.


    Ang tärnor tycer jag också det där är lite knepigt, när vi förlovade oss så råkade jag i all iver fråga 4 av mina närmsta vänner om dem allihopa ville vara tärnor, alla tackade glatt ja. Så nu sa jag ha 4 tärnor och min sambo 1 bestman, känns sådär kul faktiskt...


    Men men, blir nog bra. Vi har bestämt att min sambo och bestman skall stå inne i kyran och sedan skall mina tärnor komma in och sist jag, hur har ni alla lagt upp det?


    Har ni bilder på bröllopsklänningar ni funderar på?

  • Josefi­n521
    Äldre 25 Nov 08:37
    #25

    Har fortfarande inte kommit på hur man får fler bilder i ett inlägg. Här kommer några av mina förslag!



    Denna utan bling grejen under bysten.
  • Josefi­n521
    Äldre 25 Nov 08:38
    #26


    Samma här, utan bling grejen.
  • Josefi­n521
    Äldre 25 Nov 08:39
    #27


    Utan det svarta
  • Josefi­n521
    Äldre 25 Nov 08:41
    #28


    En sista.
  • Josefi­n521
    Äldre 30 Nov 08:59
    #29

    Hur går det för er?

Svar på tråden 28. 07. 2012