• Pyttsa­n
    Äldre 21 Jan 21:44
    143024 visningar
    784 svar
    784
    143024

    Oktober 2012

    Hej!

    Jag åker för att hämta min klänning imorgon! Skrattande Känns jättespännande! Vi har varke slagit fast datum (någon av de första lördagarna i oktober) eller bokat lokal än, men jag råkade snubbla över rätt klänning begagnad, så det var bara att slå till. 

    Vi har varit förlovade 2 år i mars, tänkte gifta oss senaste sommar, men min syster meddelade just innan vi hade tänkt tillkännage vårt bröllp, så vi lät dem gifta sig först i lugn och ro, eftersom jag dessutom blev gravid. Så vi gick och blev föräldrar först och nu känns det jättekul att ha det här roliga kvar!

    Vi vill ha ett ekologiskt bröllop med mycket härliga, heta höstfärger!  Hjärta Jag gick hela hösten och kollade in vilka blommor som kan vara aktuella och vackra platser att fota på. Skäms Älskar att dagdrömma!

  • Pyttsa­n
    Äldre 30 Jan 22:54
    #8

    Hurra, klänningen passade! Skrattande 

    Vi har lite löst diskuterat vilka präster vi ska höra oss för med, men vi behöver verkligent ta tag i det här med att titta på lokal. Tur att vi inte ska gifta oss under turistsäsongen, hela sommaren och början av september är redan uppbokat.

    Hur går det för er andra? Hinner ni tänka på bröllop nånting? 

  • Pyttsa­n
    Äldre 31 Jan 20:38
    #12
    CornGirl skrev 2012-01-31 18:38:24 följande:
    Har du kollat inspiration på EcoBride.se. Många fina ecotips. 
    Ja, jag har faktiskt fått den boken av en vän som fyndade den på loppis. ;) Fast köp den inte, hela innehållet finns typ på hemsidan! Det är dock roligt att kolla bloggen nu som då, för pysselidéer och sånt. Jag bor inte i Sverige, så tyvärr kan jag inte utnyttja företagen som det görs reklam för, men jag funderar på att lägga upp en egen liten blogg som samlar ekologiska företag och tips just på min ort. Kanske, kanske, om jag hinner. 

    Jag kommer från ett litet ställe, så leverantörena är ganska givna. Vi har vänner som har får, så vi får köpa fårkött mycket billigt av dem, en jättebra present! Och samma sak med grönsaker och potatis, det är ju säsong för ALLT i början av oktober. Skrattande

    Tokig: Fast ni borde ju ändå ha förstapax och goda möjligheter att få det datum ni vill i maj ändå? De hinner ju utan problem med 1-3vigslar på en dag och så många brukar det ju inte vara i oktober ändå? Eller bor du på en större ort, kanske det är annorlunda och säsong för bröllop jämt..?
  • Pyttsa­n
    Äldre 31 Jan 23:07
    #14

    Oj, det låter ju helknas! Har aldrig hört om nåt sånt. Då förstår jag ditt dilemma. Det blir liksom mycket som ska hända på en gång sen i maj när allt ska spikas på en gång.  

    Vi ser fram emot att kika på lite festlokaler inkommande veckor. Tror vi ska ta med svägerskan, hon har bra öga och kan visionera! Kanske min bästa vän också. Tar gärna emot tips om hur man kan piffa och billigt förnya halvsunkiga och nerslitna ungdomslokaler..Obestämd

  • Pyttsa­n
    Äldre 1 Feb 21:54
    #16

    Å, vad fint det låter!! Jag önskar SÅÅÅ att vi hittade ett ställe med nära till övernattning, men det är sjukt dyra hotellpriser på alla stugbyar som har lite större restaurang/serveringsutrymme. Och så hamnar på man krogpriser på vinet och det blir helt enkelt för dyrt för oss. Men vi ska och titta på en lokal imorgon kväll, hoppas den kan vara nåt, jag har aldrig varit in där.

  • Pyttsa­n
    Äldre 2 Feb 16:49
    #19

    Trevligt! Då har de ju säkert dekorerat och ställt upp bordet och så, så ni får en jättebra idé om hur man kan göra! Glad

    Jag bor på Åland, i Finland. Det är ju ett så litet och begränsat ställe, så det är inte svårt att känna till alla lokaler. Det finns många ljuuuuvliga ställen, men har de alkoholtillständ så blir det kring 400sek per flaska vin, 50sek för en snaps..det blir jättedyrt med maten till 100pers. Därför vill vi hitta en lokal utan utskänkningstillstånd, typ en gammal lada (problem med toaletter), teaterscen, ungdomslokal, bygdegård etc. Det är en av ungddomsföreningarna vi ska och titta till ivkäll. Hoppas på den, för då är det nära till kyrkan! 

     

  • Pyttsa­n
    Äldre 2 Feb 21:19
    #22

    Jag är faktiskt rätt lugn vad gäller budgeten, än så länge i varje fall. Vi har turen att ha många i bekatskapskretsen som lovat hjälpa oss gratis, så jag har kunnat stryka till exempel hår och naglar(ska inte ha några förlängningar eller så, men det är ju mysigt att hon vill fixa upp det jag ändå). Sen hittade jag ju klänningen begagnad och kärleken min är fast besluten att gifta sig i sin frack. 

    Jag har inte börjat kika på inbjudningar än, men kuverten kommer att vara av en fin gammal tapet som jag fyndat för 10kr/rullen. Skrattande 

    Välkommen till tråden Daludd! Tycker ni har kommit en bra bit redan om ni har datum och inbjudningar, ställe och klänningar klara! Bra jobbat där!Glad Jag längtar efter att köpa skor! Vill ha ett par riktiga dansskor och röda. Tur att det finns tid kvar. 

    Lokalen vi tittade på ikväll var faktiskt en positiv överraskning! Det finns fullt porslin och glas, som faktiskt var riktigt ok, enkelt vitt, inga tjocka skolmatsalstallrikar.Skäms Det var fräschare än jag trodde, förutom golvet i hallen och gamla platsmattor på toaletterna, men de skulle renoveras i sommar, så jag hoppas att de gör nåt åt golven! stolarna var dock såna där skolklass-stolar som man river sönder strumbyxorna på, men vi kommer att hyra klädda stolar. Det blir bara 10sek per stol. Det gör jättemycket åt rummet att ha klädda stolar men såna där stolsöverdrag har aldrig sett riktigt lyckade ut, i mina ögon. 

    Vi får se om vi tar den här lokalen, men den är i varje fall ett helt okej alternativ och bara 10min med buss från kyrkan, i närheten finns stugbyar, men det är lite för långt för promenad mitt i mörka natten, så vi får nog fixa buss från festen om vi slår till på den här. Nåja, skönt att ha ett alternativ i varje fall! Glad

  • Pyttsa­n
    Äldre 3 Feb 12:11
    #25

    Snygga skor! Fast jag vill verkligen prova först, har ganska breda fötter och svårt att hitta riktigt bekväma festskor, dessutom går jag jättesällan i klackskor, så de måste vara korta klackar och stabila. Insåg också att bra dansskor inte kostar mer än 600-800sek. Det tycker jag är väldigt prisvärt för ett par sabila kvalitetsskor som jag verkligen kommer att använda flere gånger! 

    Bara jag har skorna en dryg månad innan, vi ska ta in klänningen det sista först då, jag har precis börjat träna och ska sluta amma någon gång i vår, så kroppen kommer antagligen att förändras lite ännu. Så underkläder avvaktar jag med, fast jag blev så himla glad när jag var och köpte sort-BH till en liten underkläderaffär häromdagen! Jag kikade i förbifarten på en body och torselett och frågade om den fanns i puderrosa eller beige. Det fanns den, men då får jag prova en svart och sen beställer de rätt storlek. Jag frågade om det var ok att komma in med sin brudklänning och prova och då blev de alldeles förtjusta och sa att i så fall brukar de ta emot efter stängning, så man får prova i lugn och ro! Vilken service! Det betalar jag gärna lite mer för!  Solig

    Vi har öppen bar. I varje fall om vi hittar en lokal att hyra, blir det restaurang får vi fundera på saken igen.

    Vi ska på bröllopsmässa om några veckor! Tycker också att vi har rätt bra bild, men alltid får man lite nya idéer och kanske hittar vi nån leverantör vi inte har tänkt på! Ska också passa på att titta på smycken och ringar då.  

  • Pyttsa­n
    Äldre 3 Feb 20:51
    #28

    Härligt Tokig!! Solig 

    Vi har hittat en eventuell lokal till, en gammal  omgjord ladugård, på bild ser det jättefint ut, hoppas det ryms in 100pers! 

     

  • Pyttsa­n
    Äldre 3 Feb 22:12
    #30

    Har tyvärr inget tips på den sidan av Sverige, synd att ni inte bor nära, då kunde jag säkert hjälpa. Fråga runt och efterlys via studentkåren, det är inte så jättesvårt att ta in, beroende på tyg och modell såklart! 

    Jag är inte så intresserad av naglar och smink, men jag kan inget själv. Sminkar mig aldrig, eventuellt lite mascara bara, så smink kommer jag faktiskt att betala för. Sen får svägerskan fixa håret och naglarna, om jag inte gör dem själv.

    Hmm, det verkar ju lite knasigt att lägga in sitt kort bara för ena sidan av släkten? Eller är det bara avsett för vissa personer?

    Vi kommer antagligen inte att bjuda på starksprit, förutom kaffe avec, som vi båda gillar. Vill inte heller ha för mycket fylla.

    Vår budget är 60.000 och 110gäster, så vi får nog hålla i pengarna en hel del, med det kommer att gå! Hur många gäster ska ni andra ha? 

Svar på tråden Oktober 2012