• Tokig
    Äldre 28 Oct 10:23
    142843 visningar
    784 svar
    784
    142843

    Oktober 2012

    Tänkte att det kan vara trevligt att samlas och följa varandra fram till den magiska dagen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-25 09:10
    Vi som (hitintills) är med i tråden är:

    Pyttsan, 29/9, Åland
    Tokig, 6/10, Småland
    Caruba, 6/10, Arild
    Daludd, 6/10, Göteborg
    Soahl, 6/10, Stockholm

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-07 15:00
    Camilla837, 6/10, Öckerö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-10 14:43
    Lillama, 20/10, Öland

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-20 08:48
    Meyita, 20/10, Värmdö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-25 08:27
    tinaalpfält, 6/10, Flen

    TR?DSTARTARENS TILL?GGSKOMMENTAR 2012-08-07 17:13
    KochM, 13/10, Örebro

  • Svar på tråden Oktober 2012
  • Tokig
    Äldre 29 Dec 15:21
    #3

    111111 blev jag äntligen förlovad. Min sambo överraskade mig i Rom. Han hade varit och valt ut ringar och allting helt utan att jag visste om det.

    I januari eller åtminstone i början av året ska vi åka och prata med restaurangen där vi funderar på att ha festen.

    Men när ska man skicka ut inbjudan? Vi funderar på att skicka ut en save the date... om vi gör det någongång under våren så kan man väl vänta längre med själva inbjudan?

  • Tokig
    Äldre 12 Jan 12:42
    #4
    BaraE skrev 2011-12-29 15:11:45 följande:
    Vi har precis börjat med bröllopsplaneringen. Efter många års väntan Flört. Vi har varit tillsammans i 12,5 år och förlovade i snart 4. När vi förlovade oss sa vi båda att vi skulle börja planera bröllop, men sen bara rann det iväg och ingenting blev gjort.

    Men så i tisdags fick gubben ändan ur och frågade på nytt om jag ville gifta mig med honom nu. Och det ville jag ju förstås - som jag väntat (inte jag som dröjt i 4 år, om vi säger så ). Så nu är planerna igång och vi siktar på ett oktoberbröllop nästa år.

    Och jag vet vad du menar med att göra det i fel ordning. Det är vad jag gjort i tanken i många, många år redan. Funderat på klänning, festlokal, tårta, inbjudningar...osv. Men nu - nu får det bli verklighet!!!
    När gifter ni er?
  • Tokig
    Äldre 18 Jan 09:23
    #5

    Jag har precis beställt mina bröllopsskor. Känns galet men jag behöver dom för att kunna ta mått för klänningen, vilket känns ännu mer galet. Och om några veckor ska vi åka och titta på lokal. Nu börjar det :D

  • Tokig
    Äldre 31 Jan 11:10
    #9

    10 februari ska vi ner och prata med festlokalen. Förhoppningsvis kommer vi överens så att vi kan spika ett datum då.

    Har varit i kontakt med församlingen med de ska inte sätta vigseltider för hösten förrän i maj 2012. Känns väldigt knepigt. Det innebär att vi egentligen inte kan spika någonting förrän i maj....

    Hur ser det ut för er?

  • Tokig
    Äldre 31 Jan 21:10
    #13

    Pyttsan: "Problemet" är att det tydligen bara finns vissa bestämda vigseltider. Förra året var det t ex kl 13. Det tycker vi är alldeles för tidigt. Vi vill inte att det ska bli ett glapp mellan vigseln o festen.

  • Tokig
    Äldre 1 Feb 08:09
    #15
    Pyttsan skrev 2012-01-31 23:07:23 följande:
    Oj, det låter ju helknas! Har aldrig hört om nåt sånt. Då förstår jag ditt dilemma. Det blir liksom mycket som ska hända på en gång sen i maj när allt ska spikas på en gång.  

    Vi ser fram emot att kika på lite festlokaler inkommande veckor. Tror vi ska ta med svägerskan, hon har bra öga och kan visionera! Kanske min bästa vän också. Tar gärna emot tips om hur man kan piffa och billigt förnya halvsunkiga och nerslitna ungdomslokaler..Obestämd
    Ja jag tyckte också det var knasigt, och väldigt tråkigt. Men det var när jag kontaktade den aktuella församlingen som jag fick veta detta, Kolla med den kyrka ni tänkt så att de inte har något liknande.

    Vår festlokal är alldeles perfekt. Hade egentligen avskrivit den för den är ganska dyr men varken jag eller min älskade kan släppa den. Den är perfekt för oss. Rummet/salen där vi ska ha middagen har högt till tak, är ljus och har ett stort takfönster som släpper in massor av ljus. I direkt anslutning till detta finns en bar/loungeavdelning som är supermysig med mycket mörkt trä, mörkt gröna väggar och öppen spis. Lite som en klassisk brittisk pub typ. Från denna loungedel kommer man till det rum där vi kommer ha dansen. Precis lagom stort. Så litet så att vi kan fylla det men inte så stort att det kommer kännas ödsligt. I ena änden av dansgolvet är det en hel glasvägg med utsikt mot en liten sjö. Där är tanken att alla ska samlas vid midnatt och släppa Khom Loy.
    Det absolut bästa är att det är en väldigt speciell anläggning + att det är en stugby runt om hela lokalen så alla våra gäster kommer ha typ 10 meter till sina sovplatser. Vi kommer även preppa någon av stugorna med lite musik och så så att de som vill kan ha efterfest när vi lämnar festlokalen.

    Åhhh vad jag längtar! Det kommer bli perfekt. Hoppas bara vi får ihop det. Kan verkligen inte tänka mig någon annan lokal. Den är den perfekta mixen av klassiskt elegant (min älskade) och annorlunda avslappnat (jag).
  • Tokig
    Äldre 2 Feb 08:58
    #17
    Pyttsan skrev 2012-02-01 21:54:02 följande:
    Å, vad fint det låter!! Jag önskar SÅÅÅ att vi hittade ett ställe med nära till övernattning, men det är sjukt dyra hotellpriser på alla stugbyar som har lite större restaurang/serveringsutrymme. Och så hamnar på man krogpriser på vinet och det blir helt enkelt för dyrt för oss. Men vi ska och titta på en lokal imorgon kväll, hoppas den kan vara nåt, jag har aldrig varit in där.
    Vi vill verkligen att alla ska stanna och sova över. Tror det blir en annan typ av fest då, ingen behöver ju tänka på bilen etc.

    Var i landet letar ni lokal? Finns många här på forumet, någon kanske har bra tips.

    Vi har fått ner priset rätt rejält på boendet genom att förklara koncepetet och få de att förstå hur många bokningar de kommer få.
  • Tokig
    Äldre 3 Feb 08:21
    #23
    Pyttsan skrev 2012-02-02 21:19:13 följande:
    Jag är faktiskt rätt lugn vad gäller budgeten, än så länge i varje fall. Vi har turen att ha många i bekatskapskretsen som lovat hjälpa oss gratis, så jag har kunnat stryka till exempel hår och naglar(ska inte ha några förlängningar eller så, men det är ju mysigt att hon vill fixa upp det jag ändå). Sen hittade jag ju klänningen begagnad och kärleken min är fast besluten att gifta sig i sin frack. 

    Jag har inte börjat kika på inbjudningar än, men kuverten kommer att vara av en fin gammal tapet som jag fyndat för 10kr/rullen. Skrattande 

    Välkommen till tråden Daludd! Tycker ni har kommit en bra bit redan om ni har datum och inbjudningar, ställe och klänningar klara! Bra jobbat där!Glad Jag längtar efter att köpa skor! Vill ha ett par riktiga dansskor och röda. Tur att det finns tid kvar. 

    Lokalen vi tittade på ikväll var faktiskt en positiv överraskning! Det finns fullt porslin och glas, som faktiskt var riktigt ok, enkelt vitt, inga tjocka skolmatsalstallrikar.Skäms Det var fräschare än jag trodde, förutom golvet i hallen och gamla platsmattor på toaletterna, men de skulle renoveras i sommar, så jag hoppas att de gör nåt åt golven! stolarna var dock såna där skolklass-stolar som man river sönder strumbyxorna på, men vi kommer att hyra klädda stolar. Det blir bara 10sek per stol. Det gör jättemycket åt rummet att ha klädda stolar men såna där stolsöverdrag har aldrig sett riktigt lyckade ut, i mina ögon. 

    Vi får se om vi tar den här lokalen, men den är i varje fall ett helt okej alternativ och bara 10min med buss från kyrkan, i närheten finns stugbyar, men det är lite för långt för promenad mitt i mörka natten, så vi får nog fixa buss från festen om vi slår till på den här. Nåja, skönt att ha ett alternativ i varje fall! Glad
    Skor var faktiskt det första jag köpte. Har köpt dessa http://www.melodyshoes.com.hk/product_detail.php?mpid=37521d62b3f45b6a9f9c6a7ac2de8268R002R

    Tänkte att det är skönt att ha "rätt" skor när jag tar mått etc för klänningen. Jag har redan bestämt vad jag ska ha för klänning... eller klänningar. Har bestämt mig för att ha två. En klassisk lång under vigsel och middag och sen byter jag till en festblåsa under dansen...

    Vår festlokal fixar också allt... det är ju typ en restarang/spaanläggning så det blir ju lite dyrare men galet skönt att slippa fixa själv! Vi kommer inte ha öppen bar. Våra gäster får köpa det de själv vill dricka i baren, hur gör ni?

    Nästa vecka är det bröllopsmässa här, jag och min älskade ska gå. För även om det känns som vi har bra koll på hur vi vill ha det så ska det bli härligt att få en överdos av bröllop. Kommer förhoppningsvis kännas mer på rikigt då. Vi pratade faktiskt om det imorse. Eftersom vi har så bra koll på vad vi vill så känns det som att allt går lite för enkelt... det känns inte riktigt på riktigt.
  • Tokig
    Äldre 3 Feb 12:22
    #26
    Pyttsan skrev 2012-02-03 12:11:31 följande:
    Snygga skor! Fast jag vill verkligen prova först, har ganska breda fötter och svårt att hitta riktigt bekväma festskor, dessutom går jag jättesällan i klackskor, så de måste vara korta klackar och stabila. Insåg också att bra dansskor inte kostar mer än 600-800sek. Det tycker jag är väldigt prisvärt för ett par sabila kvalitetsskor som jag verkligen kommer att använda flere gånger! 

    Bara jag har skorna en dryg månad innan, vi ska ta in klänningen det sista först då, jag har precis börjat träna och ska sluta amma någon gång i vår, så kroppen kommer antagligen att förändras lite ännu. Så underkläder avvaktar jag med, fast jag blev så himla glad när jag var och köpte sort-BH till en liten underkläderaffär häromdagen! Jag kikade i förbifarten på en body och torselett och frågade om den fanns i puderrosa eller beige. Det fanns den, men då får jag prova en svart och sen beställer de rätt storlek. Jag frågade om det var ok att komma in med sin brudklänning och prova och då blev de alldeles förtjusta och sa att i så fall brukar de ta emot efter stängning, så man får prova i lugn och ro! Vilken service! Det betalar jag gärna lite mer för!  Solig

    Vi har öppen bar. I varje fall om vi hittar en lokal att hyra, blir det restaurang får vi fundera på saken igen.

    Vi ska på bröllopsmässa om några veckor! Tycker också att vi har rätt bra bild, men alltid får man lite nya idéer och kanske hittar vi nån leverantör vi inte har tänkt på! Ska också passa på att titta på smycken och ringar då.  
    Ja, jag har också knepiga fötter. Det är därför jag vill få hem de så tidigt som möjligt så att jag kan gå in de ordentligt. dessa skorna kommer tillverkas efter mina "mått" Så det blir efter mina breda ankfötter :) Och jag fick själv välja klackhöjd. Men jag kommer nog ändå ha ett par ballerinaskor tillhands om det skulle behövas på kvällen :)
Svar på tråden Oktober 2012