• Äldre 31 Oct 21:25
    16577 visningar
    112 svar
    112
    16577

    Vi gifter oss den 25/8 2012, någon mer???

    Hej allihopa!
    Jag gifter mig näästan samtidigt som er. Den 18/8..så det är ju ganska nära! Får jag också vara med här? ;)

    Det vi har gjort är: Bokat och betalat handpenning på ceremoniplatsen (ett slott vid gardasjön,i Italien) och restaurangen.  (Vi bor här, så det låter kanske mer crazy än vad det egentligen är!).
    Jag har bestämt vilken klänning jag ska ha. Gjorde lite last-minute ändringar och ska beställa den imorgon tänkte jag! Jag har själv designat den och ska få den uppsydd på Milly Bridal. 
    Restaurangen är i en jätte fin gammal fort med tegelbågar och med utsikt över sjön och Verona på andra hållet. Det blir lite lantligt tema och jag ska göra många dekorationer själv då jag tycker det är superkul att planera och pyssla! Bordsdekorationerna, inbjudningskorten, klänningen, o lite till har jag ganska klart för mig hur jag vill ha det!  
    Färgtema kommer att vara champagne, mörk blå-grå och vitt. Sen kommer där även vara mycket grönt i form av växter! Alla blommorna kommer att vara Australiska då jag är halv australisk/halv svensk. Min M2B är italienare. Så det blir ett internationellt bröllop. Ska försöka att hålla det mesta till engelska! Italienarnas engelska är ju inte den bästa men hoppas att det funkar! Att stå o prata 3 språk under kvällen blir ju lite schizofrenetiskt!
     
    Så, nu får jag sluta babbla!  

  • Äldre 2 Dec 19:42
    #19

    Vad roligt det är att läsa om vad ni andra gör för något och NÄR ni gör det! När jag började planera märkte jag hur mycket det är att göra och sååå långt innan man måste göra allt! När vi bokade vår ceremoniplatts var det allra sista dagen ledigt på hela nästa sommar (maj - september). Men är alla galna som gör det så långt i förväg? haha. 
    Vi har hamnat lite back i inbjudningskortsplaneringen. Ville skicka ut dem till jul men det blir nog i Januari istället. De flesta vet ju om bröllopet ändå, så de kan ju titta efter resor ner ändå fast än de inte har inbjudning än.

    Jennie: Magnet låter ju som en rolig idè! Praktiskt också att man just har det på kylskåpet.


    johgus kga skrev 2011-11-01 19:39:51 följande:

    Vi kommer skicka ut inbjudningskorten ganska snart för att vara säkra på att så många som möjligt kan komma. Som färgtema vill vi ha vinrött, vitt och någon mer färg som matchar, tips?

    Jätte kul tycker jag att läsa om hur ni andra tänker och planerar inför era bröllop eftersom tidsramen är den samma.


    Jag kan tipsa om hemsidan: http://www.theperfectpalette.com Gå till "search by colour" och klicka sen på till exempel på Vinrött. Sen kommer det upp en massa jätte fina färgkombinationer som man kan ha till "din färg". 
    Jätte bra sida för inspiration! 
  • Äldre 10 Dec 22:27
    #25
    Fröken Emma skrev 2011-12-10 19:22:00 följande:

    har provat klänning på Lilly!! Vulken kanon sevice och vackra klänningar. Helt ensam i butiken och fick prova precis vilka jag ville. Tog kort och provade tillbehör.
    Nu står det mellan två....vil har lite av båda....Ska man våga sig på en kina klänning för att kunna kombinera båda?


    Sen har vi tittat på ringar i dag. Skit kass service!! Götgatan....
    Ingen jag tyckte så mycket om..så här kommer jag defenetivt leta vidare nån annan stans...Nån som kan rekomendera nån bra OCH trevlig?


    Jag beställde en kinaklänning just av den anledningen att jag ville kombinera två klänningar. Jag älskade ovandelen av en klänning och underdelen av en annan. Så jag photoshoppa ihopa dessa klänningar och la till en detalj av en tredje klänning så blev det min drömklänning! Jag har beställt ifrån Milly och borde få den i mitten på Januari. Det är ju en risk, men samtidigt så kostar de ju ganska lite (2500kr inkl. frakt gick min på) så jag känner att det är värt risken. Jag hoppas verkligen att den blir exakt som jag har önskat! *håller tummarna*. 
  • Äldre 10 Dec 23:12
    #28
    Fröken Emma skrev 2011-12-10 23:00:22 följande:
    Å så spännande. nu har jag oxå pusslat i hopp två klänningar. Men hur går jag tillväga? Vem kontaktar jag?
    Jag beställde efter specifika mått. Jag tror Milly la till 19 dollar för att det ska vara efter dina mått. Sen skickade jag bilden till  service@millybridal.com och fick svar ganska så snabbt om pris. De var ganska så nogranna med att fråga om de inte förstod hur en detalj på klänningen skulle vara. Var så specifik du bara kan i din beskrivning för att undvika besvikelse. Material, längd, detaljer, veck, mm. Jag skickade bilder fram och bak på klänningen och även några zoomade detaljer på spetsen. Jag skickade med en massa mått men egentligen behövdes inte så många. De berättar vilka de behöver. Tror det är: bröst, midja, höft, längd (hela), hollow to hem (gropen på halsen till golvet). 
    Jag är nyfiken på vad du kommer fram till och att se bilder på klänningen!
    Lycka till. 
  • Äldre 11 Dec 15:13
    #30

    Vad är en byst näppe? Försöker komma på vad du kan mena? Body Shaper, möjligtvis? 
    Underkjol beställde jag också ja. Man kan antingen ha inbyggd eller avtagbar. Jag tog inbyggd så att jag var säker på att de gav mig en som passade klänningen. Men det kan vara bra att ha avtagbar om man kanske vill byta ut den eller ta av den.
    Jag vill nog ha en sorts body shaper under min klänning. Men det får bli typ en kjol i så fall, för det ska ju inte synas något i ryggen där min är öppen. Klänningen är öppen till naturliga midjan, så kjolen kan i så fall gå upp dit. Men det är ju inte sexigt för 5 öre! Hur gör ni med underkläder?? Dvs man vill ju att det ska både vara snyggt, men även praktiskt, och att det gör att klänningen ser så bra ut som möjligt. Man kanske får gå in på toa innan bröllopsnatten och ta av bodyn  


  • Äldre 31 Dec 13:40
    #36
    Jennie2012 skrev 2011-12-31 11:31:29 följande:
    Jag vet inte hur det gick till men jag hittade klänningen som jag gillade på blocket, OCH det var helt rätt storlek . It was meant to be. Så nu har köpt klänning och den är helt fantastisk!! Hur går det för Er andra?
    Vilken tur! Roligt att du redan har din klänning! Vad blev det för nån?
    Jag har fått hem min ifrån Milly. Jag har inte sett den ännu då jag är hemma i Sverige över jul och den blev levererad hemma i Italien. Ska bli såå spännande att äntligen få prova den och se om den är OK. Jag var lite missnöjd med en del av spetsen jag sett på foto som dem skickade, men resten verkar super bra.

    Vi har inte gjort så mycket mer nu på senaste. Inbjudningarna skickar vi ut i slutet på Januari. Dem är i princip färdiga nu.
    Lokal, restaurang, fotografen, klänningen är fixade. Killens kläder,musik, blommor är påtänkt men inte bestämt. Tittat lite på hotell till gästerna, transport för oss bokat. Hår/make up måste hittas, menyn måste bestämmas (mer frammåt våren då råvarorna finns). 
  • Äldre 1 Jan 18:11
    #38
    Jennie2012 skrev 2012-01-01 17:38:08 följande:
    Det blev en klänning från Lilly. Ganska enkel men jättefin. Måste dock fortfarande fixa underkjol så att den kommer ut litegrann. Hur har ni gjort? tyll eller ringar? 

    Nästa steg kommer vara att fixa fotograf och att få ut save-the-dates i januari. Har redan fått hem dom (kylskåpsmagneter)  men vi har inte helt gjort klart med gästlistan ännu. 
    Tyll underkjol är det allra bästa tycker jag. Med ringar syns det ibland igenom att det är vissa ettapper, och står någon vid ens sida, trycks det ut på andra sidan, och det är ju inte så snyggt. Desutom mer otympligt när man ska sitta ner och så. Så jag tycker helt klart att tyll är bäst! 
    Jag ska ha det isydd i min klänning, men på fotona de skickade ser det inte ut som att de har gjort det. I så fall köper jag en tyll underkjol på nätet bara. De kostar ju inte så mycket. 
  • Äldre 23 Feb 17:08
    #55
    Emmisenn skrev 2012-02-23 11:53:05 följande:
    Någon som har tips på var man hittar billiga ceriserosa klänningar? Till Tärnor ;)
    Det finns 20 - 70 % rea på ESOS just nu. Massor med snygga klänningar till bra priser!
  • Äldre 24 Feb 12:44
    #60
    Sandra och Joakim skrev 2012-02-23 21:07:34 följande:
    Brudar! På lördag är det exakt ett halvår kvar tills vi gifter oss!! Det kommer ivf vi fira med skumpa =)
    Oj men det har du ju rätt i! Jag gifter mig iof den 18/8 så det är alltså redan MINDRE än ett halvår! YAY!!!!!!
     
    Emmisenn skrev 2012-02-23 22:04:17 följande:
    Pulmonte: jag kan inte citera men undrar om du kan skicka mig en länk ;) Och tack för tipset!!
    Oj, jag menade ju Asos (inte Esos).
    Du kan bl.a. söka på just färg. Eftersom jag inte vet vilken smak du har så skickar jag den generella länken på rosa klänningar!
    http://www.asos.com/Women/Dresses/Cat/pgecategory.aspx?cid=8799#state=Rf-200%3D9&parentID=Rf-200&pge=0&pgeSize=20&sort=-1
    Flera dö-snygga från 20 euro.
    Jag beställde två klänningar där i dagarna och fick precis reda på att de är i "stan" men de har inte kommit hem till mig än! Jag ska på Bolognas Film Festival o presentera min killes film ikväll, så det hade ju varit kul o ha en ny klänning!!! Oskyldig Jag köper så sällan något till mig själv annars. 
  • Äldre 22 Apr 23:57
    #66
    mariakarolina skrev 2012-04-17 22:03:33 följande:
    Hej hopp i lingonskogen! Vad tiden går fort.. Hur går det för alla?
    Jag börjar ju bli lite stressad nu att jag inte ska hinna fixa alla papper, killen har inte sina kläder, har inte tittat på ringar, har inte pratat med florist, frisör,mm, och budgeten är fördubblad :-/ Tur man bara gör det en gång (är det tänkt iaf, ahah). 
    Vi var och bestämde mat som vi ska prova på provsmakningen. Vi ska prova 5 pastarätter och 4 kötträtter och välja 2 av varje. Ska bli kul och gott. Vi åt middag där när vi ändå var där och är väldigt nöjda. Gottgottigott gott.
Svar på tråden Vi gifter oss den 25/8 2012, någon mer???