• Aniara­4
    Äldre 17 Oct 09:36
    4171 visningar
    10 svar
    10
    4171

    pmds (pmdd)?

    Du kan alltid börja på vårdcentralen! De kan remittera dig vidare till en specialist om det behövs. Eller så kan du söka direkt till en gynekolog (tror det är en bra väg att gå), men de brukar kunna ha långa väntetider.

    Jag har liknande tendenser om än inte lika allvarligt, och för mig hjälpte hormonspiral rätt bra. Iom att själva mensen försvann försvann även det mesta av pms:en, även om jag fortfarande kan känna av lite smågrinighet och vätskesamling strax innan där mensen borde vara.

    Man kan också ta antidepressiva bara den den av månaden man har problem, det funkar tydligen oväntat bra.

  • Aniara­4
    Äldre 17 Oct 11:11
    #5
    Anonym skrev 2011-10-17 11:06:12 följande:
    Jag vill ju dock inte använda mig av något preventivmedel, då vi gärna vill ha fler barn. Men det kanske finns annat som kan hjälpa också. Antidepressiva låter så hemskt, men om det hjälper.. ja..
    Det är inte särskilt hemskt, och det är definitivt inte värre än PMD! Det går ju också att söka via psykiatrin om man tror att SSRI kan vara en bra lösning på humörproblemen, men det kanske du inte vill.

    Som jag ser det finns det två sätt att lösa det, att jiddra med hormonerna (vilket du ju inte vill då) eller att försöka bota symtomen, framför allt humöret antar jag, det andra är nog svårt att påverka annat än via hormonerna.

    Eller så får du hoppas att du blir gravid snart, så får du en helt ny uppsättning symtom! Flört
Svar på tråden pmds (pmdd)?