• Äldre 14 okt 11:43
  47773 visningar
  89 svar
  Inlägg från Chicita Visa alla inlägg
  89
  47773

  Så sköter vi hushållsekonomin

  Jag valde alternativ ett även om det kanske inte helt stämmer...

  Vi har separata konton men har gemensam ekonomi.
  Han tjänar mycket mer än mig, Så han betalar alla stora räkningar (de flesta så att säga "gemensamma" dvs, lån mm) och jag betalar allt som rör mig + kanske några av dom mindre som han har... 
  Sen får jag lön den 15:e och han den 25:e
  Så om det är efter en månad då vi haft några stora räkningar så sätter jag över ett par tusen till hans konto när jag får lön eftersom han oftast handlar maten på vägen hem från jobbet. 

  Det är aldrig någon fråga om ditt eller mitt. Om han vill köpa nåt och det finns pengar till det så handlar han det. Det är bara om det är frågan om stora inköp som han frågar mig. Annars är det givet att han får spendera pengar på det han vill, precis som jag får spendera pengar på det jag vill om vi har råd.
  Den som har pengar - betalar... när vi är nånstans. Exempelvis om vi går och äter lunch på någon restaurang så är det oftast jag som betalar där eftersom hans lön som sagt till största delen går åt till våra räkningar. 

  Just nu efter mammas begravning och bröllopet som kom så tätt inpå varandra så är våra sparkonton helt tömda. Men nu är mammas lägenhet ute till försäljning och då får vi snart tillbaka allt vi lagt ut för hennes räkning. Så då kan vi fylla på reserverna igen, vilket ska bli skönt Glad 

 • Äldre 2 feb 23:05
  #84

  Har ni märkt att den här tråden är från 2011 och rätt död Flört

Svar på tråden Så sköter vi hushållsekonomin
Logga in
Bli medlem