• Aniara­4
    Äldre 12 Oct 15:56
    6650 visningar
    39 svar
    39
    6650

    Tröstresan - eller nåt åt det hållet. Tips och råd tack

    Förra vintern var vi på Teneriffa - jag vet, låter inte alls som vad ni söker, men hear me out. Vi bodde på ett femstjärnigt all inclusive-hotell som inte låg precis vid de värsta party-ställena. Det är byggt nästan som en borg med få fönster ut mot omgivningen men öppet mot havet. Buffén var bra, det finns mindre samhällen i närheten som man kan besöka, det förekom barn men de dominerade inte.

    Till hotellet hörde ett naturreservat och museum över öns historia. De hade visningar med skådespelare som iscensatte delar av historien och en "upplevelsetur" inne i museet som var lite b men ganska rolig, med ljus- ljud- och rörelseeffekter. Vi åkte förstås också linbana upp på Teide en dag.

    Och det var inte alls särskilt dyrt. Vi åkte i november, och hade egentligen tänkt boka sista minuten, men det mesta var slut så vår resa kostade lika mycket som de sista minuten som fanns kvar, och i vår ingick all mat vilket det inte gjorde på de andra.

    Det finns ingen charter dit (från Sverige, finns tydligen från England) utan vi bokade själva med Iberia (via skyscanner.se tror jag). Nackdelar var att vi fick byta i Madrid eller Barcelona, att vi inte hittade någon bra biljett till öns södra flygplats som ligger nära hotellet utan att vi fick hyra bil och köra någon timme eller två från den norra flygplatsen.

    Tänkte jag skulle nämna det som ett tips i alla fall. Här är hotellet:
    www.sandos.com/en/sandos-san-blas-reserva-ambiental-resort-tenerife.html

    (Inga små otäcka djur såg vi heller. ;)

  • Aniara­4
    Äldre 12 Oct 16:35
    #17
    Chicita skrev 2011-10-12 16:14:25 följande:
    Tack Glad
    Bra tips... Det är ju sånt här jag menar... Sånt man inte kan läsa sig till på hotellbeskrivningarna på nätet liksom.
    Väl värt att kolla upp
    Kan tillägga (särskilt eftersom du kan hotell) att jag håller med de recensioner på Tripadvisor som säger att det inte riktigt lever upp till sina 5 stjärnor. Mer som ett schysst 4-stjärnigt hotell. Framför allt är rummen stora, fräscha och snygga.
  • Aniara­4
    Äldre 12 Oct 16:40
    #18

    Förresten, det som jag tyckte var lite jobbigt var att hela hotellområdet låg i en backe, och eftersom vi hade rum långt upp och restaurangen ligger längst ner blev det ett väldigt knatande upp och ner till varje måltid. Man skulle ju kunna stanna vid poolområdet längst ner hela dagen, men eftersom man inte får äta i badkläder ställer det till krångel med ombyten. Kan vara en nackdel om man har svårt att gå mycket!
    Man kan be om ett rum ovanför presentbutiken (bästa läget!), men de garanterar inte att man får det man önskar...

  • Aniara­4
    Äldre 13 Oct 10:12
    #24

    Jag suger f.ö. också upp tipsen här inför kommande resor, även om bröllopsresan redan är inbokad någon heeeeeeeeeelt annanstans!

Svar på tråden Tröstresan - eller nåt åt det hållet. Tips och råd tack