• Mahy
    Äldre 22 Sep 08:47
    5386 visningar
    39 svar
    39
    5386

    Bästa tipset bröllopsresa.

    Israel är jättefint!
    Toppen stränder i Tel-Aviv och Eilat,

     Vill man bara ha stränder är Eilat att rekommendera då stranden är toppen, och brevid stranden finns det dock ett stort shoppingcenter. Finns en heldel utflykter och dylikt man kan göra där.
    Men vill man ha mer både kulturellt och shopping plus en bra strand så är Tel-aviv jättebra! Rent shopping anser jag Tel-aviv är fantasiskt, de har jättebra marknader, små unika butiker med okända designers, bra priser. Vill man sen se kultruella saker, är det bara att sätta sig på en buss som kostar ca 50 kr till Jerusalem 30 min bort! Massa små mysiga resturanger till billiga priser. Maten är väldigt bra! Plus att alla pratar engelska så språket är inga problem!

  • Mahy
    Äldre 22 Sep 08:49
    #7

    ah och det går direkt flyg för mellan 900 och upp till tel-aviv tar ca 4,5 timme.

  • Mahy
    Äldre 22 Sep 14:29
    #10
    Kattpoet skrev 2011-09-22 10:17:36 följande:
    Om Ni åker  till Jerusalem kom ihåg att  täcka knäna, gärna axlarna och  ha något som täcker håret som tjej, för då kan ni ta er  in på  en hel del fler museum.  Kom ihåg att  på vissa ställen är det och tabu att hålla handen som man och kvinna. Jag vet dock inte om detta gäller Telaviv.  Och   Jersualem är inte ett gulligt turist land konstant, det ligger fortfarande i konflikt med Palestina och  Gaza remsan så beväpnade vakter är något ni kommer att se.
    Jag håller med om att man ska täcka axlar och kanske inte gå i mini shorts, men inte det andra, Och hålla hand är inga problem, Jag bodde i Israel i 4år och i Jerusalem finns det vissa områden icke ortodoxa ska hålla sig undan, vare sig du är turist eller från landet. Men om du åker till Jerusalem bvara för att se de kulturella sakerna hamnar du inte där. De områdena ligger i utkanten av staden. Det är inte som att du hamnar i Rinkeby bara för att du är i Stockholm.

    Men att det är tabu att hålla handen har jag ALDRIG hört talas om. Jag har både pussats och kramats i gamla stan i Jerusalem på exakt samma sätt ajg skulle göra i Stockholm. Tel-aviv är som exakt vilken storstad som helt, bara mer unikt och varmt :)

    Men ja man ser soldater, oftast är det dock på fredagar då soldaterna får åka hem. Sen finns det säkerhetsvakter lite överallt precis som I london eller paris.
  • Mahy
    Äldre 22 Sep 16:25
    #12
    Kattpoet skrev 2011-09-22 15:31:55 följande:
    Jomen särkhets vakter har inte kpist i London svenskar som bor i Sverige är inte vana vid sådant.
    Fast K-pist har inte säkerthetsvakter i Israel heller. De har pistoler.
Svar på tråden Bästa tipset bröllopsresa.