• brud20­1209
    Äldre 5 Sep 12:08
    135553 visningar
    822 svar
    822
    135553

    September 2012

    Vad bra med en septembertråd - precis vad jag behöver!
    Vi planerar att gifta oss 22 september och har just gjort en helomvändning, vi tänkte juni 2012 innan, så nu är det bara att tänka om när det gäller färger, dukning osv. Vad har ni valt för färger?

  • brud20­1209
    Äldre 5 Sep 20:45
    #10

    Vi är också inne på höstfärger men har inte lyckats avgränsa oss ännu eller precisera exakt vilka. Jag tycker det är svårt att tänka bröllopsdukning utan att det blir antingen åt kräftskivehållet, halloween eller juldukning, om ni förstår vad jag menar. Man vill ju ändå att det ska kännas att det är ett bröllop och ingen vanlig höstfest.

     Har ni börjat tänka på vilken typ av dekorationer ni ska ha? Höstlöv, bär, rosenblad?

  • brud20­1209
    Äldre 5 Sep 22:14
    #13

    Ja visst känns det mysigt att det kommer vara mörkt på kvällen så det verkligen gör sig med ljus både inne och ute?! Såg en dukning där man hade ställt massor med blockljus i olika storlekar på långa speglar i mitten på borden, jättefint och romantiskt. Vi har haft funderingar på att skicka iväg kinesiska lyktor i slutet på kvällen alt när vi lämnar festen, men risken är kanske att festen inte riktigt kommer igång igen efter det. Vore effektfullt ändå.

    Tufvalisa: Mörkblått, gräddvitt och guld låter verkligen jättefint
    Jeaneettes: Hur ska ni använda fiberväven?

  • brud20­1209
    Äldre 6 Sep 10:35
    #18

    Jeaneettes: Gud så fint!! Snyggt att gruppera sådär. Har funderat på det där med speglar, hur dyrt är det eg att köpa spegelglas?

    Här kommer bilden som jag sett på blockljus och speglar. Om man tänker en duk under och sen få in blommor på ngt sätt, så borde det bli superfint. Men som sagt frågan är hur dyrt det är med speglar för det krävs ju bra många.


     


  • brud20­1209
    Äldre 6 Sep 10:41
    #19

    På dukningen som är längst ner tycker jag att de fått till det bra i mitten av bordet också.
    (Om ni undrar hur jag har så mkt tid att sitta och grotta ner mig i bröllopsgrejer dagtid så är det för att jag är mammaledig. Så fort sonen sover slår jag igång datorn och gottar mig i fina bröllopsbilder Skrattande  Lyxig egentid!)



     

  • brud20­1209
    Äldre 7 Sep 19:32
    #31
    pernilla82 skrev 2011-09-06 18:45:17 följande:
    Hej alla blivande!
    Vilken bra idé om  att skapa en tråd för oss som ska gifta oss i september 2012.
    Vårat färgtema kommer att vara två nyanser av grönt och champagne. Jag har redan börjat att prova klänningar, hur har ni andra  gjort har ni avvaktat med det?
    Förhoppningsvis är ju detta den enda gången som man kommer att få chans att bära brröllopsklänning så jag vill prova så många jag bara kan =) 
    Jag är inne på samma linje, tänkte snart ge mig ut och börja prova och vill också prova många. Kan ju vara så att det man föreställer sig innan man börjar prova inte alls ser bra ut på.

    Jeaneettes, hur ser din klänning ut? Nyans? Vad var det som gjorde att du föll pladask? Vad härligt att du kände så!
  • brud20­1209
    Äldre 8 Sep 08:10
    #37

    wow vilken snygg klänning!

  • brud20­1209
    Äldre 10 Sep 22:03
    #39

    Hur många gäster räknar ni med på ett ungefär? Budget?
    Vi tror vi hamnar på ca 50 personer men har inte spikat någon budget ännu.

  • brud20­1209
    Äldre 12 Sep 08:04
    #44

    Hur långt har ni hunnit i planeringen?  Klart med kyrka, festlokal osv?

    Vi väljer för tillfället mellan två kyrkor och två festlokaler, men jag tror det blir bra oavsett vad vi väljer, det gäller bara att bestämma sig  Vi har också bestämt att vi ska ha buffé på middagen

  • brud20­1209
    Äldre 12 Sep 08:09
    #45

    Hihi, lyckades posta inlägget utan att jag var klar och dessutom lyckades jag få in en flirtsmiley utan mening Glad

    Vi ska som sagt ha buffé på festen, ingen efterrätt utan bara tårta. Hur tänker ni andra?
    Sen vad gäller själva festen så tänker vi att det ska vara mycket musik, sång och dans. En riktigt kul fest vill vi ha Glad Vi har valt ett toastmasterpar och vi ska boka ngn form av underhållning.

    Vad gäller kläder så tänker vi hyra, men har inte börjat kolla på det ännu. Ev ska min blivande ha uniform och isf behöver vi inte hyra ngt till honom. Vi får se.

    Hur ser det ut för er med planeringen so far?

  • brud20­1209
    Äldre 4 Oct 21:19
    #69
    Carro1210 skrev 2011-10-04 12:31:22 följande:
    Jag var och tittade på klänningar i en bröllopsbutik förra veckan. Ut kom jag med en inköpt klänning. Inte alls tänkt. Den var bedårande vacker och hade kostat 8000:- och gick nu för 1200:- . Klart man klipper till.

    Nu har vi även spikat musiken som ska framföras i kyrkan. Brad Paisley-Then (Den är så fantastiskt vacker) samt Gertrud & Lise- Vi.

    Hur många låtar ska framföras under era vigslar?
    Något jag funderat över en del är hur fasen det ska gå att ex gå på toa. När man har hold in-byxor, underkjol och klänning. Måste man ju in och ut ur allting under hela dagen. Det kanske är ett litet problem men ändå.. :)
    Hur har andra gjort? 
    Vilket fynd!! Vad roligt! Och vad skönt att redan ha klänningen klar.

    Apropå toabesök; jag har hört flera som helt enkelt fått ha med sig en person till hjälp på toan för att komma i och ur hela klädberget.
  • brud20­1209
    Äldre 6 Jan 19:54

    Hej alla septemberbrudar!
    Jag känner att jag ligger lite efter i planeringen när jag läser alla era inlägg, men nu är jag sjukt taggad att komma igång på allvar. Bara 9 månader kvar nu Glad

    Vi har kyrka, präst och festlokal klart. Jag har bokat frissa och sömmerska som ska sy upp en brudklänning. Ska prova klänningar imorrn för att se vilken modell som passar, ska bli jätteroligt. Är just nu inne på ngt sånt här:


    Som temafärg kommer vi ha antingen vinrött eller höstfärger, och brudbuketten kommer nog att bestå av mörkt röda rosor. Vi vill ha rosenblad i dukningen, som troligtvis blir kommer gå i den här stilen :



    Inbjudningarna känns som ett gissel just nu, varken jag eller sambon är pyssliga av oss, men vi vill ändå göra dem själva. Vi är lite inne på monogram. Ngn fler som kommer ha det? Var beställer ni isf era monogram?


    När kommer ni skicka era inbjudningar tror ni? Ser att några av er skickat/ska skicka save-the-date.


    Bröllopsresan kommer gå till Italien, men vi vet inte vart exakt ännu.


    Hur ska era m2b vara klädda?


    Yes yes yes, nu är jag på gång känner jag! Skrattande

  • brud20­1209
    Äldre 7 Jan 09:36

    Sarus, brudklänningen är verkligen jättevacker och tärnklänningen vore ju superfin till, samma känsla i båda klänningarna. Vilka fler väljer du mellan?

  • brud20­1209
    Äldre 7 Jan 19:48

     


    Jag har provat klänningar idag och det var helt underbart! Men gud vad mkt det finns att välja på!! Hittade iaf en modell som kändes helt rätt. Tight liv, axelbandslös, rak lite vidare kjol, brett band i midjan med smyckesdetalj på, snörning bak.



    Vid nästa provtillfälle får sömmerskan smyga med så får vi se om hon kan sy en likadan klänning.
  • brud20­1209
    Äldre 11 Jan 21:23

    Fjärilen 8/9 Toscana


    Naive: 14/9 Zürich


    Pörcy: 22/9 Västerås

    brud201209: 22/9 Alnö (ö utanför Sundsvall)


Svar på tråden September 2012