• Nephel­e
    Äldre 2 Sep 22:54
    135468 visningar
    822 svar
    822
    135468

    September 2012

    Får se om jag kanske hänger med här. Vi planerar för antingen september eller första helgen i oktober, har lite svårt att bestämma mig :P. Men "september" låter ju om inte annat finare än "oktober", men vill gifta mig när det är som vackrast med höstfärgerna ute, så håller noga koll på träden nu ;).

  • Nephel­e
    Äldre 5 Sep 18:22
    #8
    brud201209 skrev 2011-09-05 12:08:47 följande:
    Vad bra med en septembertråd - precis vad jag behöver!
    Vi planerar att gifta oss 22 september och har just gjort en helomvändning, vi tänkte juni 2012 innan, så nu är det bara att tänka om när det gäller färger, dukning osv. Vad har ni valt för färger?
    Har inte fult ut lyckats bestämma oss för färger än, men lutar mot höstfärger helt enkelt, såsom orange, lite gult, och kanske bärröd. Tänkte plommonlila först, men fastnade igår för bärröda tärnklänningar, och kom då på att bärröd nog också passar bättre till min klänning än plommonlila gör. Sambon vill få in skogsgrön/mossgrön på nåt vis också.
  • Nephel­e
    Äldre 5 Sep 22:26
    #14

    Har haft lite funderingar kring dekorationerna... dels höstlöv, och konservburkar som vaser (med t.ex. ljung + dahlia eller dyl) och spetsband runt, kristallglas med dekoration och flytljus, + nån annan typ av ljushållare. Antingen löpare i bärröd (eller plommonlila) eller mossa. Vi ska ha mottagningen i partytält i svärföräldrarnas trädgård, så lite skogsinspirerat vore kanske inte helt fel?

  • Nephel­e
    Äldre 6 Sep 18:28
    #22
    Tufvalisa skrev 2011-09-06 08:10:12 följande:
    Vilka bra idéer ni har! Älskar iddén med blockljus längs bordet och konservburksvaserna!

    Eireann: jag skulle nog akta mig för att sätta ljung på borden, i alla fall om du har skrockfulla vänner och släktingar. Men jag håller med, det skulle vara fint!
    Jo, jag kollade upp förut ang. ljung, och det betyder bara otur om man tar IN den, och vi ska ju vara utomhus . Men vi får se vad som blir.
  • Nephel­e
    Äldre 7 Sep 00:24
    #28

    Fina färgteman som rullar in här :) Kan bli spännande att få se lite bilder sen.

    För mig har det blivit lite speciellt med klänningen, då jag "ärvt" en bröllopsklänning av en bekant som inte finns med oss längre (den var hennes mors). Så det är alltså en väldigt gammal klänning det handlar om, i superfint mönstrat tyg, lite cremevit typ. Jag kan såklart inte ha den som den är, så mormor ska sy om den åt mig. Vi har börjat prova ut och bollat idéer och så, ska hälsa på igen om ett par veckor och kolla läget. Jag tror den kommer bli jättefin! lite knepigt med färgkombinationerna bara :P. Sen får vi hoppas jag kan ha den nästa år också... tänk om vi sliter en massa för att få till den, sen får jag inte plats i den? :(. Vi hoppas ju trots allt på att vi ska lyckas bli gravida och få barn så snart som möjligt = innan bröllopet. Viss risk att det skiter sig då :s, men det får det ju vara värt isf.
    Om jag inte haft denna klänning så TROR jag att jag väntat några månader till innan jag börjat prova, om jag inte ev. satsat på höstrean nu då. Men hinns ju med även en rea nästa år ;)

  • Nephel­e
    Äldre 10 Sep 23:35
    #40
    brud201209 skrev 2011-09-10 22:03:08 följande:
    Hur många gäster räknar ni med på ett ungefär? Budget?
    Vi tror vi hamnar på ca 50 personer men har inte spikat någon budget ännu.
    Förhoppningsvis max 30 gäster, och budget helst <30'000, varav ringarna går på ca 13-14000 och fotografen 4500:- (om han inte höjt priserna).
  • Nephel­e
    Äldre 12 Sep 19:26
    #49

    Vi har bestämt vigselplats (allmän plats, går ej att boka), kommer ha mottagning/grillning i svärföräldrarnas trädgård (fixar hyrtält nästa sommar), spånat på menyn (grillat och tårta, ej efterrätt). Funderar över tårtan, och ska väl vid nåt tillfälle provbaka lite :).
    Jag har hittat klänning till tärnorna, men måste tillfråga de först + kolla vad de tycker om klänningarna. Min klänning finns men ska sys om av min mormor, har börjat så smått med det, ska dit igen i helgen och kolla läget. Vi har börjat leta material till inbjudningskorten, börjar kanske falla på plats. Vi har sett ut vem vi vill ha som vigselförrättare, men kommer inte boka denna förrän  sommaren. Vet vilken fotograf vi troligtvis vill ha. Preliminär gästlista.
    Försöker mest spara pengar nu, samt köpa sånt som går att köpa redan nu. T.ex. tänkte jag försöka köpa frimärken till helgen (om jag hittar de med ringarna).
    Min och tärnornas klänningar kommer vara kortärmade, så behöver hitta nån typ av kofta eller bolero som passar till, tips emottages tacksamt!

  • Nephel­e
    Äldre 13 Sep 20:20
    #54

    Olivgrönt lät bra :). Tycker det är svårt med färgerna... hade ju tänkt plommonlila + gul/orange, men nu lutar det mer åt bärröd än plommon. Denna röda nyans passar bättre till min klänning, och känns fortfarande bra för hösten. Men sen tycker jag det är lite svårt. Kommer iaf vilja ha in fina höstlöv i dekorationerna, men vad passar de till? förutom naturgröna nyanser då... och VAD ska gå inom färgtemat? alt. att vi struntar i färgtema och bara kör på :P, eller nåt... asch! vet inte

  • Nephel­e
    Äldre 15 Sep 22:02
    #61

    Jag tror vi kommer skicka ut inbjudningarna kring maj/juni kanske.

    Ang. tipset om röda toner till det bärröda så är det tyvärr inget för oss, ingen av oss passar i rött och är inte SÅ förtjust i det... Bärröd/hallonröd tror jag dock blir fint, och fr.a. tror jag det kan passa bättre på mina tärnor än på mig ;). Just nu känner det jättesvårt att få till färgerna. Hallonröd passar bra till min klänning, och finns då att hitta billiga tärnklänningar, tycker även det går fint ihop med årstiden. Kommer vilja dekorera med höstlöv, och naturliga material, t.ex. mossa och björk. Mina favoritfärger är lila och blå, och sambons är grönt. Dock är jag inte alltför förtjust i kombinationen rött + grönt, så måste isf verkligen hitta rätt nyans. Samtidigt är ju frågan just VAD som ska gå i färgtemat? Blommor måste vi anpassa så att det passar färgen och stilen på klänningen, det måste jag nog få hjälp med. Löpare på borden skulle kunna vara naturfärgat eller hallonröda.

    Har ni tips på musik/låtar förresten? Vad har ni valt?

  • Nephel­e
    Äldre 15 Sep 22:39
    #64

    :) Ja, ett litet hum har vi nog, eller iaf jag... Troligtvis kör vi Delso brudmarsch som ingångsmusik, sen vill jag ha Mark Owen - My Love (en av mina favoriter), sen bör vi ha nån mer också. Har bett sambon fundera lite. Sarek - Genom Eld och vatten är ju fin, och gillar även Kalle Moraeus & Orsa spelmän - Underbart (fast Sareks text är nog bättre?).  Vill ha musik som blir bra på fiol då vi nog inte kommer ha tillgång till så mycket annat.
    Vi har ingen "egen" låt tyvärr.

Svar på tråden September 2012