• Sagosl­ottet
    Äldre 27 Aug 00:20
    2987 visningar
    6 svar
    6
    2987

    Mellannamnets vara eller inte vara

    Jag står kluven, så hoppas på att få lite ljus på grubblerierna.

    Vi ska gifta oss i höst, och vi båda vill ogärna bli av med våra egna ganska ovanliga namn. Någonstanns läste jag att jag kan ta hans efternamn som mellannamn(?) och det känndes väl okej, men jag har liksom inte riktigt fått klart för mig då man ska använda sig av sitt mellannamn, alltid, eller aldrig?

    Om alla plastkort, register och allt, måste ändras, och jag dåmed alltid måste använda båda namnen? tex Anna Nilsson Pettersson Eller kan jag behålla korten (tänk 150 olika bonuskort och sånt) och bara använda hans namn (Nilsson) då jag själv vill? (och formella situationer, förståss)

    Anledningen till att jag  vill ha hans namn där någonstanns, är för att det ska bli mer naturligt då/om vi får barn, att alla har samma namn (även om jag inte använder det som tilltals-efternamn?) Men då läste jag någon annan stanns att det brukar vara det egna efternamnet som blir mellannamn och det andra (hans, Nilsson alltså) blir det 'riktiga' efternamnet?

    Alternativet att bara strunta i det, och låta namnen vara oförändrade känns lockande ;)

    Hur tänker ni?

  • Svar på tråden Mellannamnets vara eller inte vara
  • Sagosl­ottet
    Äldre 29 Aug 15:35
    #5

    Tack för alla fina svar!

    Jag kommer nog att ta min m2b's efternamn som mitt mellannamn, trots allt :)
    Det känns lite fint, att inte bara bli hans fru, och dela allt med, utan även också namn. Kanske är det inte så hemskt att ha så många namn (ett tilltalsnamn, två andranamn, ett mellannamn och ett efternamn)

    Hjärta
    PL

Svar på tråden Mellannamnets vara eller inte vara