• Dianna
    Äldre 1 Oct 11:03
    86892 visningar
    632 svar
    632
    86892

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Hej tjejer!
    Här har ni en till som gifter sig i maj! Datum är inte fasställt än men jag skulle gissa på den 26 maj när man fått lön ;)  såg sedan att den var en pingsafton men det är väl inget hinder?

    vad långt Dolly P kommit :)
    jag har bara beställt mannens slips :) men jag kollar på allt möjligt :)

  • Dianna
    Äldre 1 Oct 11:29
    #76

    nu har jag läst igenom tråden lite  och sett att många är långt framme i sin planering och jag som tyckte jag jäktade ;)
    mannen har velat gifta sig ett tag nu  men jag har sagt att jag vill ha ett pampigt bröllop och dem pengarna har vi inte då vi renoverar huset men i måndag slog det mig att det spelar ingen roll längre.
    jag behöver inte ha något dyrt  bröllop, jag är säker på att jag kan få ett jätte fint bröllop för 10-12000 kr. och jag har massa tips :) när jag räknar på min budget så ska det funka :)

    Min klänning som jag kikat ut kostar  800 kr på dhgate.com  ( kina klänning) klänningen finns i mitt galleri.
    Ringarna från indo nordic går i silver som vi vill ha med lite guld i. två ringar för 1600 kr ink gravyr + frakt.
    Lokalen får vi hyra från fre- sön för 1800 kr och där finns allt som behövs.
    Mat till 36 personer som vi ev blir är har jag sett att folk har gett 2500 kr för en buffe med kallskuret här inne på bröllopstorget. så det ska jag med kunna ;)
    mellan mat och tårta blir det ostbricka med kex och vindruvor.

    Tårtan blir en helt vanlig prinsesstårta fast ett par st. ca 300 kr som jag tänkte göra något roligt med.  Eventuellt baka ett par kladdkakor och frysa in en vecka innan bröllopet och servera med färska bär och grädde.
    Transport från kyrkan har en släkting till mig.
    Blommorna dem köper jag i en blomsterbutik. tex plantagen.  Ska köpa rosor  i  olika rosa nyanser och sätta ihopa med pärlor i rosorna och i skaftet ska det vara band i grönt. ( vi har grönt och rosa tema) dem andras blommor kommer också blir rosor.

    Brudtärnorna ska ha rosa klänning som jag sett ut från bontrix för 169 kr stycket.
    min man har redan kostym så en vit skorta ska inköpas. 149 kr på Hm + slipsen som är ljus grön för endast 88 kr på rean.
    Inbjudningskorten får man på visaprint 10 st gratis. jag behöver endast 20 kort så jag beställer två olika temakort så blir det bara frakten på 44 kr.

    dekrationer som ballonger, murgröna från trädgården, blockljus (ikea) och band till ljusen i grönt samt lakan till dukar ( 15 kr st från ikea) gissar jag på 300 kr.

    tänkte be mannens systers kompis hjälpa oss med att ta undan tallrikar och plocka fram, ge henne ca 1000 kr.

    våra barns kläder 200 kr via dhgate.com
    spriten fixar sambon och kommer inte från bröllopsbudgeten :)

    Fotografen: jag själv är en hobbyfotograf och letar efter en annan hobbyfotograf  nära mig men det är svårt.  i värsta fall får jag själv lära upp en vän :)

    Smink och hår- en bekant är utbildad så hon fixar det för 300 kr :)

    Säkert något jag glömt men jag ska bannemig inte överstiga 15 000 kr :)

  • Dianna
    Äldre 6 Oct 15:13
    #90

    Hejsan!

    Tärnorna har jag frågat och båda har sagt ja :)

    Lokalen blev bokad idag.  Kyrkan har vi inte någon speciell vi är ute efter så det är inte så brottom.

    Inbjudningskorten är beställda på vistaprint och kommer slutet av månaden.

    Mannens slip är inköpt på rea :)

    Min klänning som tar ca 2 månader ska bokas/köpas i slutet av oktober.

    Inbjudningskorten kommer skickas efter jul!

    Det andra kommer vi ligga lågt med- flera månader tills dess och det är det enda  som surrar i mitt huvud!

  • Dianna
    Äldre 7 Oct 12:55
    #93

    Guffi: Vad ska ni ha för lekar? Jag och en av tärnorna pratade om tipsrunda för gästerna om inte matens helt upplagd när vi kommer från kyrkan. ( vi ska ha helstekt gris) som grillas på gården. Vin blir vinsten på den tipsrundan. Sen blir det herr och fru. Frågorlek mellan paret och man visar sitt svar med hjälp av sina skor! havet stormar tror jag blir himla kul när folk har börjat dricka lite och är glada. Sen kanske blir det lite frågorn som dem har ställt till oss och vi svarat på som sedan läses upp på bröllopet! Kommer även ha roliga gästbeskrivningar på vem gästerna är och har som intresse som kommer ligga på borden. Så man får upp stämningen :)

  • Dianna
    Äldre 7 Oct 16:07
    #95

    Min syster gifte sig nu i augusti. Jag hade ordnat massa lekar men sedan kom syrran och jag i tjafs/ bråk att jag hoppade av spelen veckan innan bröllopet. Bröllopet kom och först ut kom maten. Alla satt knäpptysta och dem enda som pratade var dem personer som kände varandra. Så syrran frågade om jag inte kunde åka hem och hämta spelen/ lekarna eftersom hon sa med egna ord- dött! Så jag bor bara 3 km , hämtade lekarna och drog igång och det fick igång folket! med lekar menar jag som tex frågor om paret som folk får svara på eller frågor mellan paret själva.

  • Dianna
    Äldre 11 Oct 13:46

    Jag har hittat ringar åt oss på indo Nordic. Båda ringarna är det både guld och silver i och i min ring ser ut som mannens men dem har lagt till tre diamanter på den! Får ta våra gamla förlovningsringar och gå in och kolla storlekarna så dem blir rätt. Ett tips jag kom på innan var att kanske vänta till alla hjärtans dag då dem oftast har bra erbjudande på ringar :)

  • Dianna
    Äldre 11 Oct 21:31

    Ja sommjag skev innan skulle vi köpa ringarna på indo Nordic. Men efter att ha suttit här på bt och kollat fastnade vi för ett par titanringar so Vi egentligen varit ute efter innan. Så nu har vi hittat rätt ringar. Och jag har hittat den rätte klämningen. Och den rätte lokalen är bokad :) Igår satt jag och gjorde litet festhäfte så nu vet jag hur det kommer se ut. Var inom floristeb idag och hörde om priser på rosor. Tänkte köpa lösa rosor i olika nyanser och binda själv. Sen gick jag inom kläderuthyrningen för herrar. Står mellan smoking och kostym med väst. Vad ska era män ha på sig? :)

  • Dianna
    Äldre 15 Oct 16:17
    Dolly P skrev 2011-10-12 11:51:51 följande:
    vart ska ni köpa era titanringar?
    http://justtitanium.com/

    Riktigt billiga!!
  • Dianna
    Äldre 17 Oct 15:33
    Dolly P skrev 2011-10-15 18:47:02 följande:
    ok. Hittade inte riktigt någon jag fastnade för där. Vi ska beställa våra från zelini.se/

    Hmmm det var ju konstigt att du inte hittade några sin passade. Gick in på den sida du uppgav och där var många ringar som kommer från den Sidan jag uppgav men det var lite dyrare på din sida.
  • Dianna
    Äldre 17 Oct 15:37

    På min sida justtitan kostade våra ringar strax under 1000 kr för båda med gravyr och frakt. Exakt samma ring , samma bild inne på zelini kostade en ring 1200 kr och där är det enbart för en ring exklusive frakt.

  • Dianna
    Äldre 31 Oct 13:58

    Jag funderar på att skicka ut våra typ i veckan. Vi har inga save the date kort och vill gärna att så många som möjligt kan komma. Och eftersom våra vänner och släkt är ganska mycket utomlands och på andra äventyr vill vi boka dem redan nu :)

Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?