• Guffi
    Äldre 24 Aug 21:53
    86680 visningar
    632 svar
    632
    86680

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Hej!
    Vi har bokat kyrka och lokal den 5 maj!
    När det gäller planeringen:
    - ring är köpt
    -färgtema bestämt
    -fotograf bokad
    -tärna, brudnäbb, marskalk och toastmaster och madame är tillfrågade och tackat ja :)
    -placeringskort är tillverkade, bara namnen kvar att skriva dit
    -skiss på inbjudan gjord

    Har påbörjat lite inköp av dekorationer för att sprida ut kostnaderna lite
    Vi kommer ha hemlagad buffé, ingen efterrätt utan det blir kaffe till tårtan (köpes)

    Kul att följas åt! :)

  • Guffi
    Äldre 30 Aug 11:19
    #29

    Åh, vi är ett par stycken som gifter oss samma dag:) Kul!! Vilken tid har ni bokat? Jag har fortfarande inte fått bekräftelse från kyrkan att vi är bokade, trots att jag mailat och frågat.. Blir nog ett samtal i eftermiddag.. :)
    Vi vill hur som helst ha ett eftermiddagsbröllop.. Vad tror ni - kl 14, 15 el 16 ? Vad blir bäst?

    Vi ska ha middag och fest i församlingshemmet tvärs över gatan så det går inte åt nån spilltid för transport eller så för gästerna och fotograferingen görs innan vigseln.

    Uppdatering på vad som är gjort
    - frisör tillfrågad, ska boka en tid efter årsskiftet

  • Guffi
    Äldre 23 Sep 21:38
    #66

    Hej igen!!


    Nu är min klänning och mina skor inhandlade. :) Tärnans och brudnäbbens klänningar är också klara!


    Inbjudningskorten är alldeles strax klara och ska skickas ut i veckan som kommer. (Blir som inbjudan och save the date samtidigt eftersom de skickas så tidigt... ) Anledningen till att de skickas så tidigt är att vigseln är i Växjö och de flesta kommer från Stockholmstrakten så det är lite att ordna för gästerna med resa och boende.. Så det är lika bra att vara ute i god tid..


    Nu är det min blivande som ska hitta kläder :) Och maten ska bestämmas.. Likaså musik till festen..


    Men det känns iaf som att de stora delarna har fallit på plats nu :) Eller har jag glömt nåt???


     

  • Guffi
    Äldre 24 Sep 18:07
    #68


    Såhär ser inbjudningarna ut:) Två olika blad, det sista knyter de loss och använder som svarskort:)
  • Guffi
    Äldre 7 Oct 12:18
    #92

    Vi skickar inbjudningarna i nästa vecka. Några har redan fått/blivit informerade, då de har olika uppgifter under dagen :)

    De flesta av gästerna kommer från Sthlmstrakten så det är resa och boende som ska ordnas för deras del (de får stå för det själva) Jag hatar själv att vara ute i sista minuten så det känns lika bra att bjuda in alla nu så hinner de spara pengar/ordna med resa/boende i god tid de också!

    Hur går det för er andra? Maten och festen är det som är mitt största orosmoment just nu.. Kall buffé är spikat och har lite tips på lekar/aktiviteter under kvällens gång.. Men är rädd att jag missar nåt eller att det ska bli för trist stämning...

  • Guffi
    Äldre 10 Oct 12:50
    #99
    Dianna skrev 2011-10-07 12:55:33 följande:
    Guffi: Vad ska ni ha för lekar? Jag och en av tärnorna pratade om tipsrunda för gästerna om inte matens helt upplagd när vi kommer från kyrkan. ( vi ska ha helstekt gris) som grillas på gården. Vin blir vinsten på den tipsrundan. Sen blir det herr och fru. Frågorlek mellan paret och man visar sitt svar med hjälp av sina skor! havet stormar tror jag blir himla kul när folk har börjat dricka lite och är glada. Sen kanske blir det lite frågorn som dem har ställt till oss och vi svarat på som sedan läses upp på bröllopet! Kommer även ha roliga gästbeskrivningar på vem gästerna är och har som intresse som kommer ligga på borden. Så man får upp stämningen :)
    Vi vet inte riktigt ännu. Hittade ett "bingo-spel" på nån blogg där gästerna får sätta kryss för olika grejer de ser/är med om under middagen/festen. Herr och fru har jag också funderat på, den verkar rolig!

    Vi har många äldre med, så hela havet stormar kanske inte är den bästa leken.. För vårt sällskap är det nog bäst att ha lite lugnare lekar7frågesporter. Många är musikintresserade så kanske blir det nåt kopplat till det :)
  • Guffi
    Äldre 15 Oct 12:11

    Det finns bild på min vigselring om ni går in på min profil :) Är från Albrekts guld och med rabatt och presentkort där gav jag 2400:- för den! :)
    Så nu ligger den här hemma och väntat... Måste sätta den på mig ibland bara för att övertyga mig själv om att det är sant! Jag ska verkligenm gifta mig! :) Hihi!

    Någon som har smakat nån tårta på sistone? Jag ska ner på stan snart och funderar på att köpa hem en bit för att provsmaka ;)

  • Guffi
    Äldre 20 Oct 11:11
    Claes och Adeline skrev 2011-10-19 20:40:44 följande:
    Hej alla!
    åh vad roligt med en egen tråd! Vi ska gifta oss den 12 maj! om 29 veckor och 3 dagar! Räknar någon annan dagar och veckor nu? haha..

    Vi ska ha ett ganska enkelt bröllop då vi fixar det mesta själva, våra familjer hjälper oss att laga mat och efterrätter, en av mina bästa vänner ska göra bröllopstårtan, blommor får vi se då plockar eller köper några - det känns inte så viktigt för mig, vi ska just börja med allt pyssel till inredningen, vi gör kakfat, ljuslyktor av gamla krossade tomater-burkar, vi ska göra ljuskronor av ståltråd, tex. Min klänning köper vi på en sån där kinasida och hans kläder.. där vi hittar dem, haha.. Någon som har tips på billiga slimfit kostymer? Typ Dessman gör på tok för stora kostymer för min älskade.
    Vi har fixat vigselförrättare, toastmasters, köpt alla 3 ringarna, vi letar som tokar efter ett band då vi såå gärna vill ha livemusik och dans, vi har inte haffat någon fotograf ännu men vi är inte så oroade över det då vi har en hel del i våran omgivning som vi funderar på. Vi håller på med en playlist till festen, både lugna och fartfyllda låtar. Vi försöker att komma fram till vilken låt/vilka låtar vi ska ha på vigseln. Vi har gjort bordsplaceringen och gästlistan, det blir mellan 80-100 personer. Hmm.. Det mesta är bestämt redan, vi försöker att göra så mycket vi kan nu så vi kan ta det lugnt i vår.

    Juste, platsen är såklart också bestämd. Vi ska gifta oss på platsen där vi blev vänner. Utomhus vid vattnet, vid katastrofregn så finns det en kyrka på plats som vi kan vara i, festen ska vi ha i en lokal där också.

    Oj vad vi längtar!!! :)
    Oj hjälp! Nu kändes bröllopet väldigt nära helt plötsligt! Vi gifter oss veckan innan er - den 5 maj!
    Vad kul att ni gör så mycket själva! :) Det kommer bli hur bra som helst! :)

    Ska bli kul att följas åt :)
  • Guffi
    Äldre 23 Oct 10:44

    FruJ83 5 maj, Värmland
    Guffi, 5 maj, Växjö
    Khiraliii 12 maj
    Egalia, 12 maj, Stockholm
    Watermelon 19 maj
    Drumelz 19 maj, Båstad
    Emilie o Jonas 19 maj
    Mcony 26 maj Göteborg
    Jazzily 26 maj Bromma

  • Guffi
    Äldre 26 Oct 08:13
    Tinzi skrev 2011-10-25 23:06:57 följande:
    ÅH!  Det går så fort!

    Jag gjorde just en budget lista m. allt som skall fixas och köpas varje månad,fick PANIK NU! SÅ mkt kvar & ändå har jag fixat mkt. MYCKET att betala då menar jag!

    Jag har inbjudningarna klara, allt till dukningen, festhäftet i datorn (skriver ut sista 2  veckorna) pynt till lokalen klart, min klänning bet & beställd, barnens kläder (ej skor ) tärnklänningarna, allt som ska bokas är klart.

     Det är bara att det dessa månader som är kvar är så mkt som ska BETALAS (lokalen, maten, sprit, bilen osv) *URK* Vi gifter oss i mitten på Maj, och i April bara har vi utgifter på 7500:- för bröllopet just för att det är så mkt som man inte kan betala i förskott.

    Däremot har vi börjat köpa in presentkort på Blomsterlandet, CityGross mm för att slippa ha så mkt att betala denna sista månaden (blir ändå 7500:- dock till annat)

    Ni andra då? Mkt kvar? 6 månader kvar nu! :)
    Men ni har ju kommit riktigt långt! :)

    Vad vi har kvar...
    Sambons och marskalkens kläder, grejer till dukningen (fixas denna månaden), mat o dryck, musik till festen (spotify), bestämma musik i kyrkan, bestämma och beställa blommor, boka frisör...

    Just nu känns det som att det mest är de praktiska detaljerna som ska lösas och det ekonomiska kommer lite längre fram. Maten går ju inte att köpa nu;) Så jag känner mig rätt lugn måste jag erkänna..

    Just det ja, gåvor till alla som hjälper till ska också fixas, men det tänkte jag nog göra i mellandagarna - brukar ju alltid vara rea då :)

    Presentkort var ju kalasbra! Gissar att tanken är att ni ska utnyttja dem sen för inhandling av blommor till dekoration..??
Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?