• Cattad­efea
    Äldre 6 Feb 20:04
    31008 visningar
    203 svar
    203
    31008

    Skelleftebrudar 2012

    Hej!


     


    Vi skagifta oss i Sillskatan i Juli 2012. Ska bo på Aurum och även ha en "genreps-middag" där. Middagen på bröllopet tänkte vi ta från Travet, Proppmätt. Någon som hört något om dem. Det är väl relativt nya ägare?

  • Cattad­efea
    Äldre 6 Feb 21:22
    #15
    Johannalun skrev 2012-02-06 20:11:51 följande:
    Jag tror Odd fellow ä lite för liten..? Hur många rymms man där? Vi kommer bli ca 80 personer. Bra med någon som redan gift sig, du har ju säkert massor med tips;)!   Ja de kommer bli kanon:) Vad härligt med bröllop i Sillskatan! Utomhus eller?

    Ja, om vädret tillåter. Ska stå vid havet óch vigas och sedan middag i en av stugorna.
  • Cattad­efea
    Äldre 6 Feb 21:25
    #16
    daniiel skrev 2012-02-06 20:20:31 följande:
    Ja, Skillskatan, så mysigt :) Haha jag vet bara att Proppmätt har "matbilen" lunch expressen. God mat :)

    Okej, jag ahr aldrig ätit där. Vi bor numera i Umeå. Men bra att veta att de har okej mat. Verkar ha bra bemötande också.

  • Cattad­efea
    Äldre 22 Feb 18:35
    #50
    daniiel skrev 2012-02-07 22:36:09 följande:
    Bra bemötande är alltid ett plus tycker jag :) Vad mysigt att äta där också. Har ni någon anknytning till just Sillskatan sedan tidigare eller? :)

    Ja Min familj har stuga i Sillskatan sedan -30-talet. Det känndes naturligt att vara där ute med så många fina sommarminnen.

  • Cattad­efea
    Äldre 22 Feb 18:38
    #51

    Daniiel!


     


    Vilka underbara buketter. Kan bara instämma i tidigare inlägg. Det är ju så roligt att ha något eget på bröllopet, personligt. Hur högt är bruggummens corsage?

  • Cattad­efea
    Äldre 26 Feb 10:21
    #63
    Tack :) Oj, jag vet inte.. den är nog.. 7cm ungefär.
    Ah, tack! Det är så svårt att se på en bild hur stort det är. Riktigt läckert.
  • Cattad­efea
    Äldre 7 Mar 20:32
    #94
    Lollan01 skrev 2012-03-01 20:48:53 följande:
    Vilken härlig klänning. Ser helt underbar ut. Vad är det för tyg i den?
  • Cattad­efea
    Äldre 7 Mar 20:36
    #95

    Det är så pirrigt. Jag kom på idag att om en månad är det dags att skicka in hindersprövningen och om ett halvår är det september och jag kan titulera mig "fru". En hisnande tanke... Overklig på något sätt.


    Jag undrar också om någon här känner till vart jag kan vända mig för att hitta en bil som tar mig till vigseln? Funderar på en veteranare eller en fräsig sportbil men känner ingen. Jag vet ju att det finns flera klubbar i Ske-å men inte om de ställer upp eller hur man når dem. Någon som vet?

  • Cattad­efea
    Äldre 9 Mar 10:37
    #98
    Lollan01 skrev 2012-03-07 21:21:04 följande:
    Ja den e alldelles underbar =)
    Den är både i Chiffong & satin
    Måste kännas underbar att ha på sig. Som luft. Mycket vacker, som sagt.
  • Cattad­efea
    Äldre 23 Apr 20:25

    VARNING


    Jag undrar om det bara är jag... jag bor inte längre i Skellefteå men ska gifta mig där till sommaren. Helt naturligt vill jag beställa blommor, tårta och göra håret i Skellefteå. Vi ska ha ett Västerbottenstema på bröllopet och det tycker ine jag är konstigt heller. Buketten ska bestå av callor och björngräs.


    Nu till det underliga. När jag skulle kontakta en konditor fick jag både från Kringlan och Stigs höra att det var så besvärligt att göra den tårta som vi ville ha. När jag frågade om det var möjligt fick jag höra att det skulle bli kostsamt. Detta trots att jag aldrig frågat om priset. Deras bemötande fick mig att tro att jag skulle ha beställt en princesstårta. Då skulle allt varit bra. Istället vände jag mig till en konditor i närheten av där vi bor. De har bakat för Nobelmiddagen Nisses i Holmsund och för dem var det inget besvär alls.


    Också när det kom till blommorna kunde buketten varken garantera formen eller färgen på blommorna vilket också är konstigt. men i Ursviken var detta inget problem. Inte ett ljud om att det var besvärligt. Det konstiga var att en så stor butik som buketten inte ens hade pärlor för dekoration av buketten. Märkligt tycker jag. En annan blomaffär i Skellefteå hade inte ens en florist som kunde göra en bukett. Kommer inte ihåg namnet på affären. Så illa bemött har jag aldrig blivit och funderar nu på om Skellefteås finaste konditorier och florister glömt vad det är de jobbar med och blivit lata?

  • Cattad­efea
    Äldre 23 Apr 20:31
    Wedding12 skrev 2012-03-24 20:56:48 följande:

    Hej!


    Någon har lite låt tips kring låtar typ som Åsa Jinder - Av längtan till dig som skall spelas på festen? Vi har hittat hur många och fina ballader som helst på engelska, fast vi letar av lite svenska nu.


    Jag kan kanske återkomma kring fotograf, när vi har haft våran, den har iaf ganska bra pris.


    Hej


    jag tycker att Helen Sjöholms låt "Gabriella sång" är så vacker som bröllopslåt. Kanske den kan vara något?


    When you´ll tell the world you´re mine med Björn Skiffs är ju vacker men inte svensk då.


    Lycka till

  • Cattad­efea
    Äldre 27 Apr 21:15

    Tårtan görs nu av Nisses konditori i Holmsund. En av deras konditorer har bakat för Nobelmiddagen. Vi ska ha en tårta med vit chokladmousse och havtorn. Det var inget hinder för dem. Hon kom med lite förslag så det blir en tårta med havtornspannacotta och vitchokladmousse. Vi var och provsmakade tårtan idag och den var gudomlig. Havtornen bryter av fint och gör att tårtan inte blir så söt.


    Angående Kafferepets bemötande. Det är ju så det ska vara, som de gjort. Om kunden kommer tilll en leverantör kan leverantören inte börja med att säga att det är jobbigt. Blir inget bra intryck. Vad bra att ni hittat en som gett ett bra intryck.


    Hanna05 skrev 2012-04-24 21:58:54 följande:
    Buketten har jag hört är värdelösa. Jag bor i Skellefteå men kommer gifta mig i Piteå. Interflora är dem som gör våra buketter! :)

    Det konditori som ska göra våran tårta är Wallins, Kafferepet. Skellefteå. Ingenting var ett hinder för dem...

    Jag undrar nu, vad ska ni ha för fyllningar i era tårtor och vem gör dem åt er!?!?
  • Cattad­efea
    Äldre 27 Apr 21:21

    Jo, jag vill också veta priset innan jag beställer tårtan. Men jag ställde en fråga om det var möjligt att göra en tårta med havtorn eller om det skulle smaka illa. Svaret jag får var om hur besvärligt det skulle vara och att det skulle bli dyrt för det var så svåt att få tag på.


     


    Där vi nu beställt tårtan, Nisses konditori var detta med havtorn inget problem alls. Konditorn kom med några förslag och de tyckte att havtorn skulle bli spännande att använda. Till skillnad från Kringlan och Stigs som bara tyckte att det var jobbigt.


    daniiel skrev 2012-04-26 12:55:59 följande:
    Håller med, vad tråkigt att höra. Kringlan gjorde vår tårta och vi hade inga problem alls med kommunikation osv. Jag kan dock tycka att det är väl inte så tokigt att de påpekar en sådan sak som priset, för många har faktiskt noll koll på hur dyrt det faktiskt kan vara med en bröllopstårta. Många tänker faktiskt om när de får veta priset på drömtårtan.

    Jag pratade med Buketten och Interflora när jag skulle välja bukett och på Buketten ville de i snitt ha ca 800kr mer för samma bukett motför på Interflora. Jag hade några önskemål om blommor, men fick rakt av nej på alla. De blommorna fanns inte i augusti, jag har senare sett brudar med de blommorna i siba buketter här i Ske-å i augusti, så jag såg väl fattig ut. Blommorna kan ju bli mycket dyrare när de inte är i säsong. Det hela slutade med att jag valde bort blommor helt, för ingen av dom kunde visa mig alternativ det jag ville ha heller, för att få en bukett med samma känsla. Jag har också hört att floristen i Skelleftehamn ska vara väldigt bra, och dessutom betydligt billigare.
  • Cattad­efea
    Äldre 27 Apr 21:24

    Jag har också hört att interflora skulle vara bra. Men i butiken inne i stan var hon som kunde göra buketten på mammaledighet, åter till hösten. Vi tog Trädgård i Ursviken. Kickan är florist. Inte heller för henne var mina önskemål något besvärligt.


    Johannalun skrev 2012-04-26 10:13:28 följande:

    Gud vad tråkigt!!


    Själv så ska min syster göra tårtan och en bekant är utbildad florist och ska hjälpa till med våra blommor så jag har inte haft så mycket kontakt med varken florister eller konditori. Men riktigt tråkigt när man inte kan få proffsig hjälp på så kända ställen!Jag hardo hört att interflora är bra, samt blomsteraffären i Skelleftehamn!


     


    Hanna05: Våra fyllningar i tårtan: Chokladmousse, vaniljpannacotta och hallon.


  • Cattad­efea
    Äldre 14 May 21:00
    Celina896 skrev 2012-05-10 13:31:44 följande:
    Hej hej. Här är en till Skellefteåbrud 2012
    Läst hela tråden och har fått bra ideer, tack!

    Här är vi ute i sista minuten med allt och jag undrar, som många andra tidigare, ang håruppsättningar och smink.
    Jag har väldigt lite erfarenhet av sånt då jag varken brukar klippa mig eller sminka mig på salong så ofta. Var har ni bokat tid? Hur länge kan man räkna med att håtuppsättningar och smink tar?

    Tack för en bra tråd!
    Om sminket valde jag att bli sminkad och få råd på "Face of beauty" fick då köpa smink för summan av vad det kostade, ca 500 kr. Men jag vill inte se spacklad ut utan vill bara vara sminkad vid ögonen och läpparna. Därför gör jag det själv. Upplevde sminkningen som väldigt bra. Fick bra tips och alla färger och så på en lista.
Svar på tråden Skelleftebrudar 2012