• hjgs
    Äldre 12 Jul 19:33
    146877 visningar
    826 svar
    826
    146877

    Öviksbrudar 2012

    Hej här är en till själevadskyrka den 30 juni. har kommit rätt långt i planeringen då jag är ett litet freak när det kommer till det haha

    har jämfört lite priser på smink och blommor så det kan jag tipsa om har även kollat upp lokal priser och bokat.


    om ni snubblar över något tips på en bra fotograf så får ni gärna säga till (Är inte i från stan så jag har ingen koll alls på vad som finns egentligen)

  • hjgs
    Äldre 12 Jul 20:27
    #8
    Millan1984 skrev 2011-07-12 20:10:31 följande:

    ååh kanon. Vilka lokaler har du kollat upp?? Mitt hår borde nog min ena syster kunna hjälpa mig med, och sminket ska min andra syster göra, så på de posterna sparar man nog in lite


    brudbuketten ska bestå av rosa och vita rosor med alchemilla (om det heter så) i. sen om den ska vara droppformad eller rund har jag inte bestämt mig för.


    Ringen har jag också kikat ut, kom jag på :p


    friska viljorsklubbstuga och själevadshembygdsgård. fv tog 4000 nånting för en helg men de skulle höja till nästa år. och bygdegården tog 2000 för en helg även de skulle höja till nästa år.

    vilken lyx att kunna spara in på det

    jag kollade med blommor och ting och med blomaffären i själevad kommer inte ihåg vad den heter bara vart den ligger :-P  jag vill bara ha vinröda kallor och lite grönt blommor och ting skulle ha 1500.- för den och den i själevad skulle ha max 900.- för exakt samma bukett. har även hittat bra omdömen om den i själevad.

    åhhå vad har du kikat på?
  • hjgs
    Äldre 12 Jul 22:03
    #12

    köpte min klänning för nån månad sen så den hänger här hemma Oskyldig


    ja dom är så fina som du säger enkla men eleganta. titta på massa andra google har gått varmt men faller tillbaka på dem men har ju tid att ändra mig några gånger haha.


    fv har jag bara tittat in igenom fönstren tycker att den ser fin ut men fruktansvärt tråkig utanför "hej grusplan, bygge mm" plus att jag är rädd att någon ska trilla ner för stupet... har ni funderat på någon annan lokal än den?


    tror "dina" ringar blir jättefina tillsammas.


    vi kommer bli runt 40 fler tillåter inte vår budget men vi har bokat församlingshemmet också, så alla som vill kan komma till vigseln sen tar vi bröllopstårtan i församlingshemmet dit är också alla välkommna på så sätt kan vi fira en del av dagen med fler än som kommer på festen sen. för oss är det inte så viktigt när vi tar tårtan så då funkar det bra så  

  • hjgs
    Äldre 12 Jul 22:15
    #14
    Millan1984 skrev 2011-07-12 22:08:06 följande:

    var köpte du din klänning? bor ni i övik? vi är båda från övik men bor i umeå, men försöker hälsa på föräldrarna så ofta man kan...vi har funderat på dekarsjögården, alneskolan, och lokalen bredvid arnäs kyrka. beror på vad det kostar och vilken kyrka vi väljer tillslut


    Jag tror också att det kommer att bli fint


    köpte den på ebay,
    okej nej bor i nordmaling, han är ifrån övik och har familjen där, jag är längre söder ifrån. 

    dekarsjögården ligger ju superfint, har varit på en borgligvigsel där, men inte varit inne i själva festlokalen.  jo det är ju det kostnaden spelar in. skönt att vara ute i god tid då har man tid att ändra sig lite.
  • hjgs
    Äldre 13 Jul 12:19
    #17
    teah skrev 2011-07-13 09:15:25 följande:
    Oj va långt ni verkar ha kommit i planeringen! Är era sambos lika planerande som ni är? :)
    jo han är helt med kommer med egna förslag och idéer.  men visst så gör jag lite mer men de är så när det kommer till det mesta i planeringsväg hos oss. 
  • hjgs
    Äldre 13 Jul 19:17
    #22

    vi kommer nog räkna några bitar mindre, känns som ni säger att det jämnt blir massa över och generellt så anpassar folk biten de tar efter hur mkt som finns.


    haha visst lite tidigt men bättre tidigt än för sent jag försöker inbilla mig att det inte känns lika "dyrt" om man köper in allt pö om pö i stället för de sista månaderna, plus att har man tid kan man kanske göra lite fynd


    vi funderar på att skriva:


    Nu gifter vi oss!


    Kalle och Kajsa  
    Vi hoppas att ni kan vara med och dela denna dag med oss.
    blabla bla ...........

    det känns som nått i den stilen passar oss bäst, att det inte blir allt för formellt. men det är något vi klurar lite på. jag kollade lite på calligraphen, där kan men se lite olika exempel. Härmed inbjuds ni att övervara vigseln mellan... är något som står i flera av deras exempel.

  • hjgs
    Äldre 13 Jul 20:00
    #24
    Millan1984 skrev 2011-07-13 19:40:28 följande:

    Förhoppningsvis kommer det att bli ett IKEA besök i sommar, då kan man börja köpa på sig lite dekoration, sen lär det nog dröjja ett tag innan nästa inköp och då har man ju hunnit spara ihop lite till. Har även försökt tänka ut vilka poster det blir som man kommer lägga pengarna på, men det känns ändå som om att det fattas något.


    kyrka är bokad.
    lokal osäker
    mat vill vi ha buffé (men vad) och vi funderar på att fråga en bekant till min familj (som även kommer att bli bjuden på bröllopet)
    min syster gör nog mitt hår (om jag frågar snällt)
    min andra syster kan sminka (om jag frågar snällt)
    musik i kyrkan ska jag fråga min kusin om
    trubadur + spotify är oklart
    fotograf oklart
    inbjudningskort , bordsplaceringskort,festhäfte, vigselhäfte är inte klar (bara i tanken men inget mer)
    klänning/ kläder provas mot hösten
    bil efter kyrkan oklart
    hotell oklart.


    Ja vad kan jag ha missat?


     


    hmm vad jag kan komma på rak arm är
    ring
    blommor
    dryck
    annars känns det som att du har det mesta på listan

    jag har tagit ett kvuvert till varje post och tänkte fylla dom efter hand.

    vi kommer också ha buffé blir grillbuffé sambons önskemål. känns som det finns en uppsjö av olika buffér men jag gillar att det borde finnas nått för alla att äta, och att de får välja själva vad de vill ha.

    hur tänker ni kring följe ska ni ha tärnor mm?
  • hjgs
    Äldre 13 Jul 22:20
    #28

    samma här drycken och maten blir de större posterna... låter som en fin kombo på blommor..  okej nej det är samma här syskonbarnen är i den åldern och tycker det bara är pinsamt man vill ju inte tvinga nån till det.

    teah om ni ska ha någon info sida på internet så kan ni kanske skriva lite om alkoholen där.  du får fråga din kompis om hon/han vill tjäna lite extra nästa sommar Flört


    lila är superfint bra kombo till det vita. är ni inne på att ha festen på samma ställe som maten eller blir det olika?


    Ja vågar knappt tala vad som är fixat och inte fixat Skäms

    har ni funderat något kring små barn på festen? ( inte de som ammas)

  • hjgs
    Äldre 13 Jul 22:42
    #33

    tror absolut det finns några elever som vill tjäna några hundra extra under sommaren kolla.

    hmm man kan kanske önska pressentkort på ikea, twilfit eller nåt liknande, örnkort eller liknade som funar på skoaffärer mm. 
    jag kommer att önska på ikea, örnkort och calligraphen då jag har blivit kär i en gästbok där. 
    är det inte bättre att ta i med alkoholen att det blir över, om ni köper på systemet får man lämna igen det som blir över.


    är inne på att bara minisar ska vara på festen och syskonbarnen såklart, skriva något med att barnen är välkomna till vigseln men till festen åker bara vi vuxna.


    jag är 25  ifrån södra sverige som förvirrat bort mig, han är 35 ifrån övik men nu bor vi mellan övik och umeå.

    haha attans med kompisen men det va värt att kolla


     

  • hjgs
    Äldre 14 Jul 12:52
    #35
    Millan1984 skrev 2011-07-14 08:00:50 följande:

    jo det blir ju systembolaget. det där med att köpa i tyskland kan man glömma.Haha, då fick du åka långt för kärleken då :p antar att det blir många långväga gäster för er? för oss blir det väl ca 10 st varav några kan hitta boende men resten får bo på hotell, vi tänker ju visa alternativ till dem men kostnaderna får dom stå för själv.


     


     nej jag flyttade upp för att plugga med tanken att på examensdagen går flyttlasset tillbaka men så blev det inte träffade honom när det va två tre terminer kvar, tänkte aja de blir inget seriöst jag ska ju snart flytta men så blev de det så tänkte ja aja dit flyttar jag inte i alla fall haha men så blev det vilken tur att det inte alltid blir som man tänkt sig

    jo det blir en del långväga har mamma mfl. i skåne och pappa i stockholm. så för vår del blir det en tysklands resa vi tar den i samband med ett besök hos mamma.

    vi tänker göra som ni föreslå men att de får stå kostnaden själv. eventuellt ska ja se om man kan få ner priset om alla bor på samma ställe. 
Svar på tråden Öviksbrudar 2012