• teah
    Äldre 12 Jul 18:12
    146906 visningar
    826 svar
    826
    146906

    Öviksbrudar 2012

    japp :)

  • teah
    Äldre 12 Jul 18:26
    #3

    19 maj, själevads kyrka. Har inte bestämt festlokal än, men ska försöka ta tag i att ringa runt lite snart, så att man får ett hum om vilka priser som är....känns svårt att fundera på en budget när man inte har någon som helst priskoll :)

  • teah
    Äldre 12 Jul 20:27
    #7

    Jo, vi har påbörjat en gästlista också....har inte någon koll på vare sig blommor, klänning, smink eller frisyr, så jag håller på att kolla runt på nätet för att få inspiration :) Tror att både smink  och hår fixar några i min närhet....hoppas även det då det gäller fotograf. Nätet är verkligen en guldgruva då det gäller inspiration!! Köper eller hyr ni klänning?

  • teah
    Äldre 12 Jul 20:48
    #9

    Kallor har jag också kollat lite på. Verkligen snyggt med en sådan bukett, enkelt och elegant!

  • teah
    Äldre 13 Jul 09:15
    #16

    Oj va långt ni verkar ha kommit i planeringen! Är era sambos lika planerande som ni är? :)

  • teah
    Äldre 13 Jul 15:57
    #19

    Har ni efterrätt? Har man efterrätt så kommer det att gå åt mindre tårta. generellt brukar det väl vara så att bitarna som det räknas på är i största laget.
    Sambon deltar också här. Dock tycker han att det är så tidigt än haha. Han skulle nog helst börja planera efter nyår. I senaste laget om jag får säga det själv :P

  • teah
    Äldre 13 Jul 21:54
    #26

    jag har varit värd på några bröllop och då är det värdparet som stått för festhäftet. Så det kommer vi nog att puffa över på värdpar.
    För oss är det lite som är klart: Kyrka och datum :)
    Lokal kollar vi runt på.
    Färgtema är på g, jag vill ha lila i alla fall :) Sambon får välja om vi ska ha en till färg ;)
    Kläder provas framöver.
    Fotograf blir nog kompis. Har gjort kanonjobb på tidigare bröllop + att jag har en tjänst att casha in där :P
    Smink och hår blir nog en svägerska som får hjälpa lite.
    Mat funderar vi på att vara på en restaurang. Känns besvärligt med att ha nån catering....känns svårt med serveringspersonal och att få allt att klaffa. Men, ska kolla lite priser och jämföra.

    Inget följe blir det för vår del.

    Vi planerar ett alkoholfritt bröllop just av anledningen att ingen av oss dricker särskilt mycket, i princip inget alls. Är det något som borde stå i inbjudan? Förväntar sig folk att det ska vara alkohol på bröllop? Vi vill nog inte ens ha till självkostnadspris då det alltid är någon som inte kan sin gräns. Jag VÄGRAR att ha en överförfriskad
    släkting på mitt bröllop!!!!!!! (eller....vårt...oh well, vi är överens på den punkten :P )

    Inbjudan....där har jag sett massa olika. Det viktigaste för oss är att det är personligt. "Övervara" är inget som passar för oss.......Har inte funderat på formuleringar men något i stil med att "fira att vi gifter oss" eller annat informellt känns mer "oss".

  • teah
    Äldre 13 Jul 22:27
    #31

    haha kompisen har inte öviksanknytning så det kan nog vara svårt att hon är i krokarna nästa sommar. Vi gifter oss ju i maj :)

    Vi kommer inte att bjuda barn på festen. Vi har inga egna och tror även att barn nog har roligast när de får leka någon annanstans. Naturligtvis är vi inte omöjliga. Finns det inte barnvakt, så finns det inte. Men vi kommer försöka få med det i inbjudan på ett smidigt sätt :)

  • teah
    Äldre 18 Jul 09:13
    #36

    Både jag och sambon är från ö-vik. Vi är 28 resp 29 år. Då vi båda bott på olika håll i landet (plus utomlands) har vi några långväga gäster på gästlistan. Skickade ut save-the-date-kort till de som bor utomlands. Resten får snällt vänta på sina injbjudningar :)

  • teah
    Äldre 18 Jul 09:15
    #37

    Förresten, ang blommor fick jag i helgen tips av en kompis att Husum tydligen ska vara relativt billiga på brudbuketter. En bekant gifte sig för några år sedan och fick bukett, tärnnbukett och blommor till brudgum för ca 900kr! Mycket fina buketter också. Har tyvärr ingen bild, men det kan tydligen löna sig att ta någon blombutik utanför stan. Läste i en gammal övikstråd att själevad var ca 400-500 kr billigare på samma bukett som en butik i stan.

Svar på tråden Öviksbrudar 2012