• baby freeze
    Äldre 7 Jun 13:15
    121242 visningar
    98 svar
    98
    121242

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Hmmm... jo, jag gillar inte heller idén med att önska sig pengar, håller med om att det känns lite sådär. Men det är precis lika illa (kanske tom värre?) att inte respektera brudparets önskan och köpa en present ändå. Om du tänkt lägga 50kr på en present, så lägger du helt enkelt 50kr i ett kuvert och skriver ett "Grattis!" på.

  • baby freeze
    Äldre 7 Jun 16:37
    #38
    Moster Stina skrev 2011-06-07 16:19:01 följande:
    Jag vill bara påtala att JAG inte är personen som avses i detta citat!
    Fasen också, jag som tänkte bjuda dig på mitt bröllop!
  • baby freeze
    Äldre 10 Jun 08:22
    #88

    Jag håller med dig Kattpoet.
    Jag vet inte om det är rädslan för att verka snål eller fattig som har blivit större/vanligare, eller om man måste spendera mer för att visa att man har pengar och är generös?

    OK, om det var så att jag blev bjuden till någon som jag visste inte hade så gott om pengar, så skulle jag kunna tänka mig att ge en lite rejälare slant, men bara om jag kan ge anonymt. Jag vill faktiskt inte riskera att få någon annan att känna att de gett för lite.
    Det är lite av en kulturell grej, för jag var på ett irakiskt bröllop, och där är gåvotrissandet en väntad del av festen. Men i den tradition som jag själv kommer ifrån, så är det oacceptabelt att försöka överglänsa någon annan med värdefullare gåvor/mer pengar.

Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?