• Kattpoet

    Ge pengar till brudparet....Hur mycket?

    Jag antar Aqwe inte kommer gifta om sig om dennes  make/,maka  dör ung,  inte kommer åka på bröllopsresa alls om väderets makter gör att det blir inställt med en månad och kommer stanna kvar om partnern slår, jag tycker synd om dig och jag hoppas innerligt att du få ett liv som aldrig går emot dig.

    Så för TS.

    Vi gjorde som så här, vi köpte en sparbössa som ser ut som en konservburk, sedan tog vi av etiketten ( vi hittade bara till fyllefesten) och skrev en  söt ramsa om hög flygande planer  och sedan halv fyllde vi den  med mynt. Jag tror vi fyra vänner la i runt  300 kr, vi har inte mycket och det är bättre än inget och så kunde inte folk se hur mycket vi gett dem.

    Enligt brudparet blev burken tyngre och tyngre  ju längre festen på gick och de fick mer än vi la i. 

  • Kattpoet

    MissMarilyn, ge dem en  personlig upplevelse  något som bara du och din man kan ge dem.

    Vi gav en vän en tur i en  sån där boll som rullar ner för  backe  och till en annan gav vi en hem lagad middag efter en stressig dag. 

  • Kattpoet

    Ja just det, jag har aldrig sett ett brudpar som fått pengar rakt i hand, utan oftas ligger de  kuvert, eller i ett paket som en PRESENT till brudparet!

    Japp såg ni det, som en present till brudparet? 

  • Kattpoet

    Då gav våra gäster oss för mycket, om man ska matcha hur mycket maten kostade... jag räknade just  ut att maten kostade 50 kr  gästen....

  • Kattpoet

    Moster Stina, om den håller till februari så hinner du med Zorbing,  vinter zorbing ska vara jätteskoj.  Jag tänker då inte göra det  och min make vägrar göra om det.

  • Kattpoet

    Man ska ju inte göra sig själv pank för att göra någon annan glad.  
    Och inte ens av våra föräldrar fick vi så mycket, den som gav mest var min makes förra chef men annars fick vi runt 200 kr per par. 

  • Kattpoet
    Nu tusan ska jag bli fru skrev 2011-06-09 20:49:11 följande:
    Hur mycket kostade bröllopet per gäst då? =)
    Om du ska verkligen veta det, mat och fika kostnaden per gäst på vårat bröllop  var 150 kr  allt som allt  och på löftes förnyelsen   50 kr per person.  Så  våra gäster gav för mycket, vi kanske borde lämnat tillbaka  lite av pengarna.

    Fast mina gäster  visste inte om kuvertkostanden eftersom in min vänkrets så trycker vi inte  konstnaden i nyllet på folk eftersom vi alla inte har löner på  25000 kr efter skatt vissa av oss  har bara  8000 kr efter skatt, istället  ger vi efter förmåga och blir glada för vad folk ger oss eftersom det oftas  är givet med tanke bakom det. 

    Det faktiskt skönt att ha en vänkrets där kärlek är viktigare än pengar, du kanske borde prova på det en dag. 
  • Kattpoet

    Jag tror att denna rädlsa idag  att inte visa sig lika generös som  alla andra gör att folk idag ger mer än de har råd med, jag som  värdinna skullle bli ledsen om jag visste någon hade satts sig i skuld eller inte hade mat för dagen  bara för att  jag fått en gåva.

    1000 kr i min värld är 2/3 av min matbudget  i en månad  eller  2 busskort  eller   räkningarna betalda, det inget man bara ger iväg och ingen vän skulle låta mig ge så mycket  eftersom de vet  det finns ingen möjlighet för oss att ge så  mycket. 

Svar på tråden Ge pengar till brudparet....Hur mycket?