• Äldre 16 Nov 11:35
    292905 visningar
    1548 svar
    1548
    292905

    Vinterbrudar - 2012

    Jag hanger pa!

    Datum: 25.02.2012
    Antal gäster: 19 st
    Typ av vigsel: infor prast
    Gifter oss i: Karlstad 

    Sjalva vigseln och middagen efterat blir endast for narmaste familjen, sen inbjuder vi till en storre brollopsfest for andra gaster i Italien senare, dar min blivande ar ifran. Festen blir forst i juni (sa ar ju inte lika aktuellt i denna vintertrad!) 

    Hoppas verkligen att vi far den dar kalla, vita dagen vi forestaller oss! :) 

  • Äldre 22 Nov 09:51
    Red skrev 2011-11-16 12:42:36 följande:
    Roligt med ännu en 25/2 :) Har ni kommit långt i planeringen?
    Ja, just det, vi har samma dag! Trevligt :)
    Planeringen, jo, bade och kan man saga! Inser att det ar fler detaljer att tanka pa an jag nansin kunde ana, eftersom jag alltid forestallde mig ett mycket enkelt brollop.. trots enkelhet ar det en hel del planering, det ar sa sakert!
    Funderar just nu som bast over blommor, tarta och skor! 
    Sjalv? :) 
  • Äldre 22 Nov 10:06

    SKOR?!

    Ar det nagon som har forslag pa var man kan ha for skor pa ett februaribrollop?
    Om det blir en san dar riktigt kall dag med en massa sno som vi hoppas, sa maste ju skorna vara lampliga, atminstone stunderna vi ar utomhus vid forflyttning, fotografering mm.
    Jag tanker mig nanting liknande: www.brandos.se/wildflower/chevonne-01460621-97-ivory/a40639
    och att eventuellt ha en ytterligare, mer oppen sko for att anvanda inomhus sen. 
    Har ni nagra andra forslag pa vinterbrudskor? Och aven pa var man kan hitta dom?

    Tacksam!
     

  • Äldre 22 Nov 12:37
    Red skrev 2011-11-22 10:59:00 följande:

    Jag skall ha två olika skor, ett par inomhus under vigsel och fest, och ett par under fotografering utomhus samt under transporter. Så här ser de ut :)


    Skor - Wildflower: Camelia | ParbildSkor - Marc: Elba | Parbild


    pärlan01 skrev 2011-11-22 11:15:32 följande:
    Red: Jag tro vi har likadana av dom ljusa. ska sätta ut en bild på mina =)
    Jattefina, bada tva! Ingen dum ide' att ha en morkare utomhus, jag har varit ratt inkord pa att jag maste hitta vita.. Tack for tipset! :)
  • Äldre 22 Nov 16:09
    misscharlotte skrev 2011-11-22 15:54:47 följande:
    jag köpte två par skor på www.nelly.com blev bara 600 kr totalt!!!
    Ett par som är öppen tå att ha inomhus och ett par som är stängda och lite varmare som jag kan ha utomhus vid fotograferingen. Det viktiga är ju att klacken är lika hög på båda skorna så klänningen inte blir för kort eller lång i något av skorna.
    Det ska jag kolla! Bra priser ocksa, alltid valkommet :)
    Har ocksa tankt pa att det ar viktigt att klacken maste vara lika hog pa bada... Men bra att veta att fler tanker sig tva par skor for dagen!  
  • Äldre 23 Nov 10:38
    misscharlotte skrev 2011-11-22 16:37:46 följande:
    Nu gick det helt plötsligt att infoga bilden på skorna, funkade inte förut:



    jattefina!! 
    Red skrev 2011-11-22 17:56:48 följande:
    Klacken på mina uteskor är faktiskt 1 cm längre. När man går skall ju fållen på klänningen precis nå till marken och det ville jag inte utomhus om det skulle vara snö eller ännu värre slask. Man kan ju såklart hålla upp klänningen men jag tyckte det kändes smidigt!
    misscharlotte skrev 2011-11-22 16:50:10 följande:
    Måste väl införskaffa ett par vita nylonstrumpor eller nåt i den stilen också, annars fryser man väl ihjäl när man ska ut i minusgraderna

    Nån som funderat på handskar? Såna där fina vita sidenhandskar upp till armbågarna?

    Jag var inne på det först, men eftersom jag ska ha en vit pälscape när vi går ut så kanske det blir för mycket med handskar också? Och då ser man ju inte ringen heller
    Jag funderar på handskar utomhus men tror inte jag kommer att ha det. Jag har en bolero att ha inomhus och en jacka med 3/4-ärm att ha utomhus, så det blir kanske lite väl mycket då.  Jag har vita strumpbyxor att ha inomhus. Sedan har jag ett par vita knöhöga stickade stumpor ifrån twillfit som jag tänker ha på mig utomhus om jag fryser GladBrandos! Beställde hem 5 par och provade och skickade sedan hem 3. Jättesmidigt!
    Far man fraga vad for bolero du hittat? Utomhus tankte jag ha en vit dunjacka, om det ar riktigt kallt. Inte for fotografering kanske, men for forflyttning. Ar ingen pals-person..
    Men tankte att jag kanske borde ha nat inomhus, typ en bolero ,  om det kanns naket med bara armar... 
  • Äldre 23 Nov 10:45
    Mahy skrev 2011-11-23 10:02:55 följande:
    Red skrev 2011-11-23 07:39:09 följande:

    Du har ju gott om tid att hitta skor :) Hur höga vill du ha? Klassiskt "brudiga" eller lite tuffare? Brandos och Nelly har jättemycket, Brandos har ju fri frakt och fri retur också. Annars får du ge dig ut i mellandagsrean. Du ska se att det löser sig, skor som är så roligt att handla :)


     


    Värre med konditorn? Har ni skriftligt på att hon skall göra er tårta? Är det ett företag eller en privatperson?


    Jag vill ha rätt lågklackade, jag har en tendens att snubbla...Och jag var så sugen på att hitta ett par gröna i siden, men de är för dyra!! Så nu får det bli vita tråkigt nog, men alla lågklackade ser så klumpiga ut!

    Jag har på mejlen att hon har tackat ja, men hon är en privatperson. Så jag kan ju inte tvinga henne :) men jag tänker att har hon inte hört av sig till 15 december så tar vi ett annat ställe, jag har fått 3 ställen rekomenderade av vänner och bekanta, men så tråkigt bara, jag var så glad att hon tackade ja!
    Jag har inte heller kopt skor an..! Nar ar din dag? Hade inte tankt pa att handla dom online, men det verkar som att manga andra brudar har gjort det, sa jag ska absolut kolla det alternativet :)
    Annars som Red sa,  mellandagsrean ar kanske ett tillfalle!

    Jag kommer nog ocksa ha nagot som inte ar alltfor hogklackat. Inte van skyhoga, men storsta anledningen ar att jag inte vill bli for lang bredvid Honom :)
    Lite klack ska man nog ha anda, innbillar mig att det hjalper en att fa upp hallningen vilket ar fint nar man bar klanningen! 
  • Äldre 23 Nov 10:56
    Mahy skrev 2011-11-23 10:48:55 följande:
    Min är den 11 feb, din??

    Jo jag ska nog oxå kika då! Jo men jag håller med det är hållningen som faktiksty blir bättre....Men frågan är man bör ha skorna till sista provningen ell hur??
    Ska ni ha med slöja och krona/tiara/diadem till er hårprovning??
    25  feb!
    Kan nog va bra att ha skorna till sista provningen, for att se till att langden blir ratt...
    Personligen ska jag inte ha sloja eller sa, men skulle tro att det kan vara bra att ta med sana saker om du ska ha det. Frisoren kommer nog kunna ha bra ideer for hur haret passar med slojan etc.  
  • Äldre 24 Nov 10:15
    Mahy skrev 2011-11-23 11:13:27 följande:
    ja känns så :) Var ska ni gifta er?
    Vi gifter oss i Varmland i februari. Blir en liten och intim ceremoni och middag efterat med bara dom narmaste, sen ska vi ha den storre brollopsfesten i juni for alla andra gaster. Festen blir i Italien, dar min blivande ar ifran. 
    Sjalv??
    Sag aven att du skrev att du garna handlar pa Marks & Spencer - jag bor i London, sa kommer forbi dar ratt mycket faktiskt! :P  
  • Äldre 19 Jan 15:18
    RiNa skrev 2012-01-19 12:14:21 följande:
    Har funderat på en sak ang släpet på klänningen. Utomhus hur ska ni andra med släp göra? låter ni det ligga och dras på marken eller håller ni upp det? Tyvärr har vi inte fått någon snö i Skåne än så det ser dåligt ut med det, vilket innebär att det bara är geggigt och blött på marken. Vill samtidigt att mitt släp ska synas. Så hur gör ni?
    Hej RiNa,

    jag ska ha en klanning med ett litet slap, och dar jag kopte den har de sattit in en liten ogla pa nederdeln av klanningen sa den kan lyftas upp och krokas i bakdelen pa klanningen. Det gors pa ett snyggt satt sa det ser till och med ratt bra ut. Kommer att gora sa nar jag gar utomhus och under dans. Kanske en mojlighet aven for dig?
    Om jag inte hade haft denna mojlighet hade jag nog lyft upp klanningen nar jag gar utomhus.
    Lycka till! 
     
  • Äldre 24 Jan 11:15
    Januaribrud skrev 2012-01-23 16:19:57 följande:

    Hej alla blivande brudar. Nu är jag fru Ekström!


     


    Vår dag blev mer fantastisk än jag någonsin kunde föreställa mig. Ni har verkligen något att se fram emot!


     


    Här kommer en lååång sammanfattning.


     


    Jag började dagen med att hämta min brudbukett, brudnäbbsbuketten och corsage till mannen. De blev jättefina och vintriga, precis som jag ville ha dem. Sedan var vi hemma och packade och förberedde det sista. Min syster kom för att passa vår dotter så att min man(!) kunde göra sig iordning och jag åkte iväg till frisören. Min frisör var helt fantastisk. Hon sminkade mig och gjorde iordning mitt hår och resultatet blev jättebra. Jag kände mig extra fin men utan att känna mig för uppsminkad. Min man kom och hämtade mig och vi åkte direkt till fotografen. Vi hade ordnat så att vi kunde ta bilder inne i det gamla hus där vi skulle äta bröllopsmiddagen. Jag var jättetacksam för det för nu snöade det rejält och var även lite blåsigt och kallt. Fotografen var också vädigt bra. han hade förberett och även tänkt ut vilka ställen som var lämpliga att ta kort på. Vi kände oss väldigt stela till en början men kunde slappna av lite mer efter hand. Vi tog även ett fåtal kort ute, i en park vid vattnet. Det tog max fem minuter men jag höll på att frysa ihjäl så jag är tacksam att vi valde att inte ta fler kort ute.


     


    Efter fotograferingen åkte vi hem till mina föräldrar och mellanlandade och hämtade upp vår dotter. Där lyckades jag att spilla ett helt glas vatten över min klänning! Thaisiden och vatten är ingen bra kombination men som tur är kunde vi blåsa försiktigt med hårtorken och det torkade utan att lämna några spår, puh.


     


    Sedan bar det av till kyrkan. När vi var nästan framme kom vi på att vi hade glömt vår dotters inneskor hemma hos mina föräldrar. Min första tanke var att vända om. Min man fick mig dock på bättre tankar, det var då fem minuter kvar till vigseln. Vi fick välja på ett par klumpiga vinterkängor eller bara strumpbyxor och vi valde det senare.


     


    Vår präst tog em ot oss och vi fick vänta i vapenhuset medan han gick in och pratade med gästerna. Klockorna ringde in och musiken började spela och sedan gick vi in. Underbar känsla att gå in och se alla nära och kära. Vår dotter var jätteduktig och gick in tillsammans med oss för att sedan sätta sig i min systers knä. Vigseln gick jättefort fastän vi var där i 45 min. Tjejen jag hade bokat som överraskning till min man sjöng två vackra låtar och min man blev märkbart rörd. Prästen var helt otrolig. Han höll ett jättefint personligt vigseltal med både humor och kloka ord. Han hade även gått runt och småpratat lite med gästerna innan vi kom så stämningen under hela vigseln var jättebra. Efter vigseln gick vi ut på trappan och gästerna kastade ris på oss och det var ett väldigt kramkalas.


     


    Vi åkte till lokalen och nu hade all nervositet släppt och kvar fanns bara glädje och förväntan över den kommande festen. Den blev över förväntan. Vi var bara 25 personer och det var perfekt. Inget var stelt och alla var glada och pratade med alla. Maten var supergod och personalen var superproffsig. De fanns där och skötte allt utan att vara i vägen. Vi hade kanske räknat med två tal under maten men där blev vi överraskade. Det blev tal från min pappa, från svärfar, från min mans morfar, från flera av våra vänner. Mina syskon sjöng och spelade en otroligt vacker låt för oss och även min mans syster sjöng en jättefin sång. Jag som varit så samlad under hela vigseln släppte nu alla spärrar. Jag storgrät under alla tal och framträdanden. Till slut räckte det med plinget i glaset för att jag skulle börja... Lager efter lager med foundation torkades bort J


     


    Efter maten var det lite mingel och vi fick även leka en enkel lek. Sedan var det tårta. Den var jättefin och god men nu var man mätt! När de sista tog tårta hoppade plötsligt brudparet på toppen av tårtan...hmmm...undrar hur jag skall tolka detta...


     


    Efter tårtan var det presentöppning och jag höll ett spontant tacktal. Vi fick så otroligt fina presenter och jag tyckte det var jättejobbigt att de hade lagt ut så mycket pengar på oss! Vi och de flesta av våra gäster lämnade festen vid ett-tiden och då tog vi en taxi till vårt hotell. Jättemysigt med lite egentid och skönt att smälta alla intryck en stund.


     


    Idag när jag kom till jobbet var hela mitt rum pyntat med ballonger och serpentiner och på namnskylten vid min dörr står det idag nygift J De hade även samlat till en jättefin present.


     


    Är det något jag aldrig kommer glömma från min bröllopsdag så är det hur fantastiska våra familjer, vänner och arbetskamrater är och att vi är lyckligt lottade som har dem i vårt liv J Dagen då min dotter föddes var den bästa dagen i mitt liv men jag kan lungt säga att min bröllopsdag kommer på plats nummer två.


     


    Grattis! Later som en underbart harligt dag!
     
  • Äldre 12 Feb 01:08

    Hej pa er!

    Nagot som har nat tips pa lite enkla saker att underhalla gasterna med under middagen? Vi ar ett litet sallskap da, endast 18 vuxna, och funderar pa om man skulle ha nan aktivitet/lek/ vid bordet for att involvera alla.. Nan som har nat forslag?!

    Kul att se bilder fran er som gift sig vinter 2012 hittills! :) 

  • Äldre 18 Feb 15:14

    Fy vilken mardrom!! Som sagt, borjar narma sig med stormsteg nu, sa ar inte konstigt att nerverna tar ut sin ratt! Att allt ska vara fixat och klart...
    Se till att njut av den har veckan innan dock, det ska jag forsoka gora! Sakert latt gjort att bara dras med av stressen och allt som ska ordnas, och sen kommer dagen och vips ar den forbi igen. Jag tror man maste forsoka ta vara pa den har tiden innan, den ar ju sa spannande och harlig egentligen, trots att man langtar till den stora dagen :)
    xx

     

  • Äldre 25 Feb 02:37

    Lycka till till er som gifter sig imorrn (eller ja, senare idag!) !! 

    For mig lyser vintern med sin franvaro, lite trakigt da vi hoppades pa sno, men vi ar positiva anda :)
    Ser fram emot att hora hur ni andra haft det ocksa.

    xx 

  • Äldre 6 Mar 11:46
    vinterbrud2012 skrev 2012-02-28 19:32:30 följande:




    Hej alla blivande brudar! Nu är jag gift (11:e februari) och vi hade ett absolut så underbart vinterbröllop som vi bara kunde drömma om! Är nästan lite avis på er som har ert kvar framför er... det var så kul!!!! tänkte lägga ut några bilder som min bror tagit under vå dag.
    Fiint!! :)
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012