• Selma
    Äldre 21 Sep 20:27
    296251 visningar
    1548 svar
    1548
    296251

    Vinterbrudar - 2012

    Hej på er! Gör mitt absolut första inlägg här på sajten :) 

    Vi ska gifta oss 31.12.2011, så nästan 2012 ;) Vi har bokat kyrka, plats, skickat inbjudnigar och jag har sett ut en klänning (är kvar i butiken), har smycken och skor.
    Vi ska ha ett mycket litet bröllop, vi blir max 20 pers :) 

  • Selma
    Äldre 23 Sep 12:39

    Vad roligt Januaribrud att även ni ska ha litet bröllop! :)

    Vad har ni för teman och färger på era vinterbröllop? Vi har vitt och silver/fattigmanssilver. Ska ha en bukett i gammelrosa (hoppas jag!).

    Jag har beställt skor från Kina och diadem, smycken och en bolero/jacka. Men den var alldeles för liten, men såå fin. Har även beställt en sjal. Men undrar om det blir för naket att komma med ut ur kyrkan? Skorna var dessutom väldigt hala, så hamnar nog att byta skor och endast ha bröllopsskorna på inomhus.

    Jag är antagligen den enda bruden i denna tråd som bor i Finland? :D

  • Selma
    Äldre 23 Sep 12:40

    Ja just det; jag ska inte ha slöja. Det känns inte som jag.

  • Selma
    Äldre 23 Sep 13:38
  • Selma
    Äldre 24 Sep 12:49

    Ja, skorna är populära här på BT :D Det var så jag hitta dom! De är lika fina i verkligheten, men min ena sko hade lite fula märken av lim och en sned söm. Men ingen kommer att se det. Jag får pengarna tillbaka, så skorna kosta inte mig nånting!
    Klacken är inte så hög, kanske 2-3 cm.

    Vi har vart över 9 år tillsammans också, så folk i vår omgivning tycker att det börjar vara på tiden med giftermål ;) 

  • Selma
    Äldre 25 Sep 10:35

    Oj, vad långt på förhand ni alla börjat planera :) Vi bestämde oss i mitten på juli att vi ska gifta oss på nyår :) Vi har faktiskt också bokat fotograf och frisör plus smink åt mig. Om 2 veckor ska vi och diskutera igenom menyn. Då vi har ett så litet bröllop så bjuder vi på trerätters och tårta. 
    Blommor har jag ännu inte fixat, inte heller har mannen ännu kläder. Så ska det ännu köpas lite smått till festen/middagen... typ några små blomvaser och tomtebloss m.m :) Vi tänkte att gästerna ska ha tomtebloss istället för ris då vi kommer ut ur kyrkan.
     

  • Selma
    Äldre 26 Sep 19:47

    Nu minns jag inte vem som frågade, men vi gifter oss klockan 16. Så det kommer nog att vara rätt mörkt då :) Iallafall här i Österbotten. 

    Roligt att ni beställer samma skor som jag! Jag tycker jätte mycket om mina! Fick ytterligare en 20 dollars gåvosedel av dom! Helt otroligt! Så för dom pengarna beställde jag en storlek större bolero. Hoppas den passar, för den var också jättefin.
    Vad kostar en bolero ( i samma tyg som brudklänning) i en affär som säljer brudkläder? 

  • Selma
    Äldre 30 Sep 21:12

    Det var jag som hade skickat ett klagomail till Lightinthebox, pga limfläckar på den ena skon! 

    Jag skickade nog mailet via deras hemsida, om jag inte kommer ihåg fel. De svarade rätt fort och lät mig välja kompensation. Jag fick pengarna tillbaka plus en gåvocheck pga lite missförstånd på vägen :) Så de skötte det fint!

    Red: vilka underbara smycken! 

  • Selma
    Äldre 9 Oct 10:23

    Red: så vacker klänning! Passar din kropp perfekt! :) 

    Min bolero (stl större än förra) har ni blivit skickad från Kina. Spännande. Jag hoppas den passar, för jag har gärna en jacka på mig. Även i kyrkan. Är rädd att jag känner mig för naken annars, för jag ska ju inte ha slöja heller.

    Hur har ni tänkt angående fotografier? Vi funderar på att ta bilderna utomhus, hoppas på snö och fint väder.

    Har nån av er som mål att tappa vikt innan bröllopet? Jag är en stl större-brud och skulle gärna gå ner i vikt. Jag har nu i 2,5 månad ätit enligt LCHF, och tappat ca 6-7kg. Men har mycket kvar. .. Vet ju inte hur mycket jag kan tappa innan nyår, men allt är ju hemåt :)  

  • Selma
    Äldre 9 Oct 10:54

    Eftersom jag själv tycker om att se andras bilder, så här kommer klänningen jag just nu har undansatt (ska prova en gång till och andra, men troligen blir det denna):



     
  • Selma
    Äldre 9 Oct 18:24

    Moon River: äter du enligt nån speciell diet? Eller bara lämnar bort onyttigt?

    Jag vet inte hur jag ska göra med buketten.. vi ska dessutom fotas innan vigseln, så det är ju lagom kul om buketten dör innan kyrkan!  

  • Selma
    Äldre 13 Oct 14:21

    Eftersom vi ska ha ett litet bröllop så ska vi bjuda på välkomstskål (champagne) och så blir det tre rätters med vin till. Sen tårta med konjak/likör. Sen blir det så att om nån vill ha mer utöver det så får de beställa in mer dricka på egen bekostnad.

    Dendär varma boleron är fin, jag har kollat på den på Lightinthebox. Men märkte som nån av er att den bara fanns i one size och jag är nog för stor för den :( Men idag ska jag och hämta min bolero i stl större från posten, hoppas att den passar.

    Synd att jag inte fick nån respons på klänningen jag satt upp.. inte nån som har en åsikt? :)

  • Selma
    Äldre 13 Oct 15:09

    Pärlan: den finns några sidor längre bak :)

    Red: tack för din respons :) Den är undansatt och troligtvis blir det den. Men det ska komma fler brudklänningar till butiken i november och jag är lovad att prova fler och byta om jag vill. I min profil har jag satt några bilder på smycken och skor oxå :)
    Det jag är osäker på ang klänningen är om den helt enkelt är för tråkig...

    Vi blir ungefär 20 personer på bröllopet :)

  • Selma
    Äldre 13 Oct 20:08

    Här är en del av mina accessoarer och inspiration till buketten och håret. Jag eftersträvar nåt traditionellt och romantiskt. Färgerna på dukningen kommer att gå i vitt, gammelrosa och silver. 








     


  • Selma
    Äldre 13 Oct 20:13

    Här är modellen för våra inbjudningar:

    http://www.nowandforever.fi/index.aspx?type=PrintProduct&Lang=finland&PId=1063712

    Dukningen kommer att vara väldigt enkel, lite ljuskällor, små kristaller på bordet, små blomvaser, ljusstakar i silver och varje gäst får en liten vit ask fylld med godis.
    Tänker även skriva ut vår meny på vanlig A4, rulla ihop och sätta ett fint sidenband runt och sätta på varje gästs tallrik.

    Restaurangen vi kommer att vara på står för dukar, servis och servetter. Allt i vitt (hoppas jag) 

  • Selma
    Äldre 13 Oct 20:18

    Ja, och fast vi gifter oss på nyår så blir det inte så mycket nyårs-tema.. Facklor ute och tomtebloss då vi kommer ut ur kyrkan. Sen blir det att se på raketer som staden avfyrar vid 12-slaget :) Det borde synas från stället vi är på.

    Ni andra får jättegärna dela med er av bilder, man blir så inspirerad att se andras :)

    Jag hämtade min bolero idag från posten också och som jag misstänkte så var den för tajt :( Jag undrar ifall den går att sy ut vid armarna.. Kanske om jag går ner ytterligare så passar den om 2,5 månader.  

  • Selma
    Äldre 14 Oct 10:13

    Red: haha, mycket möjligt :) Men jag tycker håret är så fint!

    Jag har visat den möjliga klänningen för min blivande, men endast på bild. Jag tror inte han får se mig i den innan fotograferingen som är innan vigseln :)

  • Selma
    Äldre 14 Oct 11:54

    Januaribrud: roligt att kunna inspirera :)
    Och vad surt med 200kr extra i avgift! Jag har inte fått nån tullavgift på bolerona och skorna (än)... Kanske den svenska tullen är mer petnoga än den finska? ;)

  • Selma
    Äldre 2 Nov 19:02

    Länge sen jag vart in och skrivit nåt..

    Nu är det mindre än 2 månader kvar tills vi gifter oss! Oh my! Vi bestämde ju oss i juli, så vi har ju haft fart på från början, men ;)

    Imorn ska jag och prova min klänning jag satt undan. Ska även prova andra. Hoppas på att kunna bestämma mig helt och hållet imorn! :)

    Hur har ni tänkt ang bilder? Vi ska fotas utomhus om vädret tillåter innan vigseln. Ifall det är slask så kan man ju se för jävlig ut innan man är gift.. :/ Och tar man helt enkelt på vigselring till fotograferingen, fast man ännu inte är gift? Hur gör ni med blommor? 2 uppsättningar?

    Jag har även kommit fram till att vi inte ska ha traditionell bröllopstårta.. Jag vill antingen ha en liten tårta åt mig och mannen och mindre likadana åt gästerna. Eller cupcakes. Eller en tårta i våningar som liksom sitter ihop.. om ni förstår hur jag menar? :) 

  • Selma
    Äldre 3 Nov 18:59

    Red: hoppas det löser sig ang era ringar! 

    De ringde från guldsmedsaffären, min ring har kommit! :) Kul! Borde bara hitta 1300e (13 000 kronor cirka) nu då ;)

    Vill ni snälla hjäkpa mig ang klänningen? Har två semidåliga bilder på klänningarna det står mellan.. Längden är fel på dom både, måste kortas av. Verkligen synd att bilderna är så kassa :/ Man ser inte alla detaljer.



     

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012