• lia

    Vinterbrudar - 2012

    Härligt att det är fler som tänker vinterbröllop!  
    Vi gifter oss 7/1-2012 i Vänersborg.
    Kyrka är bokad, men lokal är fortfarande osäkert.
    Det blir ca 100 gäster.
    Kyrklig vigsel i min barndomskyrka. 
    Idag provade jag mina första brudklänningar, och jag tror nästan det får bli en av dem. Skräddaren tyckte jag var på tok för sen till henne, men jag ska kika i några andra butiker också. Känner ändå att allt faller sakta på plats...

  • lia
    Red skrev 2011-10-07 13:33:58 följande:
    Wiiie! Fick precis ett mess från posten att paketet med våra inbjudningskort ligger och väntar på oss! I eftermiddag skall jag alltså prova klänning (och hela outfiten), fika med mamma, hämta upp korten och sedan har myskväll med god mat, vin och film tillsammans med mb2. Imorgon skall vi till göteborg för att leta kläder till honom. Så klart skall vi gå på stan och äte lunch också GladHärlig helg i sikte alltså, hoppas er blir lika bra!
    Var beställde du dina kort? Jag tycker det är så svårt att avgöra kvalitet på internet!
  • lia

    Ni har hunnit så långt i er planering tjejer! Men även här faller saker sakta på sin plats. Kläder är ordnade, förrutom mitt intensiva letande efter ett par lila skor som ska matcha hans klädsel. Tänk att det kan vara så svårt att hitta det man söker?! Någon som sett något bra sådant? Men snart så. Vill tipsa er om en hemsida som är ljuvligt fin, beror kanske på stil i och för sig, men spana in www.greenweddingshoes.com Vi funderar också psalmer och solosånger fortfarande, men har lite koll på det hela och jag är lycklig över att vänner till oss ska spela i kyrkan. Men tips på fler bra solosånger mottages tacksamt! Vi funderar på Kärleksvisan och Stevie Wonders "You are the sunshine". 7e januari närmar sig med stormsteg :D

  • lia
    misscharlotte skrev 2011-11-14 20:57:58 följande:
    Sen funderar jag på om vi ska ha ett barnbord... det blir 7-8 barn som är tillräckligt gamla för att sitta själva utan föräldrar, och det kanske skulle vara roligare för dem att ha ett eget bord, så kan man fixa lite kritor och papper så de kan pyssla och greja när de vuxna håller tal och allt sånt som barn tycker är "tråkigt". Vad tycker ni om barnbord? Nån som ska ha det och hur har ni isåfall planerat det?

    Vi funderar också på barnbord, vi har 10 barn som kommer, och åtminstone 7 st som är stora nog till att sitta själva. Har redan 8 st syskonbarn i familjen och då är barn på bröllopet givet enl mig och min fästman. De livar liksom upp! Min tanke är att de ska få vara i en hörna av festlokalen och på så vis kunna härja där med kritor, bilar etc. Funderar på en pappduk så de kan måla direkt på bordet. Vi vill att de ska känna sig uppskattade. Funderar också på extra godispåsar till barnen och någon aktivitet speciellt för dom. Ev en duk så de kan måla en gemensam tavla till brudparet eller liknande :)


    Det svåra med dekoration av festlokalen är att välja. Men mitt förslag är att försöka sätta ett tema och sen köra på det, så att det inte känns "hattigt" med lite av varje, enkelt är oftast snyggast enl mig. Jag är lite av en secondhand-nörd och tänker sätta stilleben på borden i form av olika glasskålar på fot med blommor i, glasljusstakar, udda vackra glasföremål. Min tanke är att det ska kännas lite vintage och glas ger en vintrig känsla. Sen lite pärlor på tråd och några gröna kvistar av typ murgröna. Hoppas det blir bra. Vi får nog ta oss till festlokalen snart och se hur vi ska ställa borden. Funderar på fyrkantiga bord med åtta runt varje, men vet inte om det minskar möjligheten till konversation? Hade en gång en dröm om runda bord, och detta blir i så fall en kompromiss. Vad säger ni? Funkar fyrkantiga bord??


    Funderar också på hur man ska dekorera upp honnörsbordet så att det utmärker sig lite. Vill inte ha en traditionell "båge", om ni vet vad jag menar? Funderar på karmstolar till mig och brudgummen dekorerade med nåt, men så långt har jag inte kommit i tanken än.


     

  • lia
    Januaribrud skrev 2011-11-15 13:20:32 följande:

    Gillar verkligen din idé om olika glasföremål på borden. Låter jättefint! Jag är ingen blomsterperson så jag kommer nog att satsa på levande ljus i första hand med vissa inslag av blommor Vi funderar också på att välja andra stolar till oss för att "markera" vår plats vid honnörsbordet. Blir nog isåfall några med högre rygg än de andra stolarna för vår del.


     


    Jag tycker fyrkantiga bord absolut skulle fungera, funderar nämligen på det själv En fördel enligt mig är att man lättare kan prata med fler vid bordet än om man sitter på rad. Nackdelen som jag ser det är att några kommer att sitta med ryggen mot oss men det kanske blir svårt att undvika hur man än gör.


     


    Vi har problemet att våra bord bara är 60 cm breda. Jag tycker det är väl smalt och funderar därför på att istället sätta ihop två bord till ett fyrkantigt så slipper gästerna slå knäna i varandra när de sitter och äter Det enda jag funderar över är om vi vid honnörsbordet skall sitta på en lång rad som ett traditionellt honnörsbord eller om vi också skall sitta vid ett fyrkantigt bord med oss på ena kortändan. Vad tror ni? Skulle nog också behöva boka tid i lokalen för att undersöka detta...


     


    Kul med lite direktsvar :) Sitter här hemma och är sjuk, men ägnar tiden åt vigselprogram och körschema åt kökspersonal å dyl :)


    Vi tänker slå ihop borden i så fall, för våra är typ 60 cm breda också. Jag har hela tiden tänkt att vi ska ha ett traditionellt honnörsbord till oss. Men det kanske är dumt tänkt? Tänker att vi får bra överblick över lokalen och gästerna då. Sen tänker vi möblera ut honnörsbordet vid typ åtta-tiden då festen fylls på med ännu lite mer vänner efter middagen.


    Funderar på att möblera upp en scen också, med en gammal emma-soffa och någon lampa, för att få en charmig känsla. Sett lite foton från amerikanska bröllop som är så fina! Så jag funderar på om jag ska skriva lite skyltar för presentbord också.


    Mycket idéer i detta huvud ... :)

  • lia
    Januaribrud skrev 2011-11-15 16:06:00 följande:

    Låter som du har många bra idéer Jag har också haft massor av idéer, speciellt när man läser här på forumet. Nu har jag dock gett upp och inser att jag nog får begränsa mig en hel del om jag skall hinna och orka med


     


    Det är inte dumt tänkt med vanligt honnörsbord Jag funderade bara om det känns konstigt att vi vid honnörsbordet sitter på rad när alla andra sitter runt om de fyrkantiga borden. Men bra att höra att du också hade tänkt ha det så.


     


    Jag har ju även U-form på borden som alternativ. Frågan är om det ser dumt ut att tungorna ut är 120cm breda och honnörsbordet endast är 60cm brett. Vid honnörsbordet sitter vi ju endast på en sida och behöver ju inte bredare bord. Hmmm svårt det här...


     


    Såg föresten att du är från Vänersborg. Det är ju jag med Får man fråga var ni skall ha festen? Vi skall vara i Lagergrenska.


     


     


    Lagergrenska är superfint ju! Vi var där och kikade när vi skulle välja lokal, men det landade på  Missionskyrkans Blå sal med catering utifrån. Det blir ju rätt mycket barn på vår fest och de har bra med sidoytor att vara på. Den är fin och rymlig, men behöver väl kanske dekoreras något mer för att hitta rätta känslan. Lagergrenska har ju stämningen i väggarna liksom. :)
  • lia

    Jag letar en klänning till vår brudnäbb, strl 134-140. Är det någon som har ett bra tips om inte alltför dyrt inköpsställe??

  • lia

    börjar bli rädd idag för kidnappning :). vi gifter oss 7/1 och det är ju inte långt kvar...

  • lia
    Annixa skrev 2011-11-26 18:34:51 följande:
    Jag köpte min barns klänningar från e-bay. Jag betalade ca300kr för båda två!
    Bra pris! Kollar på e-bay nu, har du någon koll på storlekar?? Strl 134? Hmmm...
  • lia
    pärlan01 skrev 2011-11-26 19:35:21 följande:
    Lindex har mycket fina klänningar,
    Ja, de har många helt underbara. Men bara till strl 122 typ, så först blev jag jätteglad och sen insåg jag att det inte funka :-S
  • lia
    Annixa skrev 2011-11-26 21:34:40 följande:
    Här den länken funkar + att jag hittade med bredare axelband! jätte fina
    Jag har köpt en, blev överförtjust i den fina modellen! Tack så hemskt mycket för tipset :). Det blev den med guldband, funkar bra med grabbarmas väst. Ska bli så spännande att se när den kommer!
  • lia
    Januaribrud skrev 2011-12-01 16:18:25 följande:
    Idag har vi bokat fotograf. Han skulle ha 2300 kr för en och en halv timmes fotografering. Vad som mer ingår i priset vet jag inte riktigt för det var min kära sambo som hör och häpna tog tag i denna upgift Vad får ni betala för fotograf och vad får ni med i priset? Jag tänker att jag vill ha en del kort på en skiva så man senare kan sätta ihop sin egen fotobok/fotoalbum för bröllopsdagen. Hur har ni tänkt?
    Vi har nog bokat samma fotograf när jag ser ditt pris. Han har rykte om sig att vara bra. Min bror ska ta de s k porträttfotona, men PW ska ta fotona i kyrkan för 2000:-.  Vet många som är nöjda med sina kort från honom i efterhand. Vi tänker ha ett album enbart för porträttfoton, ett album för foton från kyrkan och ett album från festen... men så har vi en hel del vänner som allt som oftast har kameran i högsta hugg och kan ge oss lite olika perspektiv på vår bröllopsdag.
  • lia
    Januaribrud skrev 2011-12-02 10:43:10 följande:

    Ja det stämmer . Det är PW vi har bokat. Tur att vi inte gifter oss på samma dag då Min sambo har jobbat ihop med honom långt tidigare innan han satsade på fotograferingen på heltid så han känner honom lite. Har också hört mycket positivt om honom och hans bilder. I kyrkan och på festen klarar vi oss med vänner och familjs bilder. Min bror som är mycket intresserad och duktig på att fotografera kommer att få i uppgift att fotografera lite extra under kvällen. Vad ingår i ert pris på 2000kr? Är det bara fotosessionen eller ingår det även bilder? Vi har bokat ett möte med honom där vi skall bestämma exakt vad som skall ingå och vilket slutpris det innebär.


     


    Evelina och Red: Det är en professionell fotograf. Jag bor i en liten stad så det innebär ju oftast lägre priser på de flesta tjänster. Sedan är jag ju som sagt lite osäker på vad som ingår i dessa 2300kr. Ingår inte bilder på CD-skiva, som jag vill ha, kommer jag ju få köpa till det och förmodligen hamna på ett något högre slutpris i slutändan.


    Vi får bilder på en skiva för det priset. Ingen framkallning. Han medverkar vid vigseln och en stund efteråt.
  • lia

    Jag trodde först absolut att jag skulle ha klassiskt pärlhalsband, men såg ut som en tant när jag fick på mig ett till den vita klänningen :-S . Så jag tog en sväng på stan och funderade på Pilgrim. Men nu har det landat i ett halsband med en ganska stor swaroski-sten, det ser nästan ut som en istapp och ändrar färg lite beroende på ljus. Väldigt nöjd även om det inte är vad jag hade tänkt mig. Tror inte man ska vara rädd att välja annat än det klassiska! :)

  • lia

    Måste bara berätta att jag fick brudnäbbsklänningen som jag beställde över ebay häromdan.... och det var helt klart värt det! Bra kvalitet, så underbart fin och allt som allt gick det på enbart 230:- Glad eftersom utgifterna håller på att springa iväg här känns det som...

  • lia
    Annixa skrev 2011-12-16 11:43:24 följande:
    Har varit i måttat idag för tillverkning av min ring, tyvärr var dom tvungen att ta min förlovningsring för att passa med överliggaren, känner mig faktiskt naken, är så van att sitta å pilla å snurra på ringen. jag är så glad att det händer saker å det går framåt Skrattande
    Sitter här ochh tänker detsamma, men har hittat en bra guldsmed och på tisdag får jag tillbaka ringen OCH vigselringen! Ska bli kul att se. 23 dagar kvar nu <3
  • lia

    Jag har en fråga som jag hoppas ni kan hjälpa mig med!!??


    Tänker ni annonsera i tidningen inför vigseln? Att ni gifter er och postogramadress.... och vad skriver man egentligen???


    Här känns det som slutspurten i att planera allt. Varit hos sömmerskan som ska sy in brudklänningen lite, hämtat vigselringen, beställt dukar till borden, bokat smekmånad... Och så jul mittuppeiallt då :)


    God Jul på er!

  • lia
    Red skrev 2011-12-23 08:33:40 följande:
    Nej, det hade vi inte tänkt. Är det vanligt?
    Vet inte, inte för mig iaf...men i min blivande mans trakter verkar det vara vanligt.
  • lia


    Hej alla! Såhär en hel månad efter tänkte jag att ni kanske ville se ett foto från vår stora dag?! Kan bara säga att det var en helt fantastisk dag och efter några veckor i Thailand är vi åter till vardagen. Kramar och lycka till ni som har bröllopsdagen framför er!
  • lia

    Vår dag var verkligen fylld av glädje! Så underbart härligt att få gifta sig med mannen i sitt liv och dessutom ha alla sina härliga vänner där! Jag började min dag kl 7, havregrynsgröt (viktigt med bra mat under dagen), kl 8 hos frissan och sen kl 11 fotografering. Det som var väldigt bra och som vi inte hade tänkt på tidigare var att vi faktiskt mitt på dan, mellan typ kl 12.30 och kl 14 hade rejäl lunchpaus. Jag kröp ur klännigen och vi åt lunch tillsammans med vår chaufför, så skönt att bara få koppla av en stund hämta andan och inse att "snart ska vi gifta oss". Det var ju rejält med pirr och fjärilar i magen ändå. Resten av dagen gick svisch, vigseln var fantastisk och festen höll på in på småtimmarna. Och jag är bara så tacksam för alla hjälpsamma vänner som fixar, ställer upp och gav oss den bästa bröllopsdagen!

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012