• Tillie
    Äldre 9 Sep 15:49
    29927 visningar
    22 svar
    22
    29927

    Hjälp mig tjejer-Vad ska jag arbeta med?

    Hej Lollo!

    Jag läser Arbetsvetarprogrammet, det är en motsvarighet till PA-programmet men istället för psykologi, pedagogik eller sociologi läser man Arbetsvetenskap som huvudämne i sin fil. kand. eller fil. mag. Jag tycker det är jätteintressant med detta ämne så det är verkligen något jag rekommenderar. Både PA-programmet och Arbetsvetarprogrammet leder till jobb som t.ex. personaltjänstemän/handläggare/ansvarig, personalchef, rekryterare och likande. Man kan även söka till t.ex. arbetsmiljöverket eller arbetsförmedlingen. Man kunna jobba med egen firma som konsult i arbetsfrågor.
    Mitt program är dock uttänk till att vi ska få mellanchefsposter men det är ju inget man behöver följa till punkt och pricka.

    Du får gärna ställa fler frågor om du vill.

    Hoppas du hittar rätt

  • Tillie
    Äldre 9 Sep 21:32
    #0

    Lollo:

    Jag förstår inte varför för du inte kan läsa program pågrund av betyg, du kom ju in på förskollärarprogrammet? Dessutom om du har jobbat 5 år (jag tror föräldraledighet räknas) kan du ju göra högskoleprovet och få lägga till 0.5p så även om högskoleprovet inte går så bra för dej kan det vara användbart.

    Friståendekurser:
    Om du vill jobba med personalfrågor tycker jag inte du ska läsa vanlig sociologi, på Göteborgs Universitet finns det en uppsjö olika sociologikurser bl.a. Sociologi: Arbetsliv, organisation och ledarskap 20p efter att ha gått den är du behörig att läsa både vanlig sociolgi 21-40p och Sociologi: Arbetsliv, organisation och ledarskap 21-40p.

    Arbetsvetenskap var det i Borås i år platsgaranti på (alla som söker och har grundläggande behörighet får plats). Arbetsvetenskap är tvärvetenskapligt det bygger mest på sociologisk forskning men även på psykologi, historia, ergonomi, och massa mer vetenskaper som studerar människan i arbetslivet.

    Arbetsrätt finns att läsa som 5p på halv- eller kvartsfart i Borås, det finns säkert på fler ställen.

    Pedagogik har du ju från förskollärarutb.

    Psykologi kan ju vara intressant men se till att du inte hamnar på en sjukdomsinriktad kurs utan en som mer är inriktad på gruppdynamik till exempel.

    Företagsekonomi kan vara bra att ha läst i alla fall 10 p.

    Jag tycker faktiskt att du ska kolla på olika PA-program du gillar och kolla med programansvarig om du kan tillgodoräkna dej pedagogiken, om du väljer pedagogisk inriktning då förstås. Då kanske de kan korta ner programmet till lite mer än 2 år för dej.

    Den pedagogiska inriktningen på PA-programmet måste ju vara till för det du säger att du vill:

  • Tillie
    Äldre 9 Sep 21:33
    #0

    informera människor i olika företag om tex olika saker, jobba för att personalen ska må bra, hålla i utbildningar för dem, internutbilda dem osv.

    Uräkta glappet, det var inte meningen.

    Hoppas detta varit till hjälp, Lollo!

    Ha det bra

  • Tillie
    Äldre 10 Sep 11:35
    #0

    Borås Arbetsvetarprogram kräver endast grundläggande behörighet (alltså bara matte a). Efter att ha läst PA eller Arbetsvetare kan du jobba som arbetsförmedlare. Hoppas du fick bra hjälp av GU!

    Ha det bra

Svar på tråden Hjälp mig tjejer-Vad ska jag arbeta med?