• Dejli

    Bra medel mot mensvärk/pms?

    Har fått ändan ur och beställt en p-dator (Lady Comp) nu. Har tagit hormoner i olika varianter i många år nu, och har problem med både lust och slemhinnor. Inte roligt... eftersom det inte vore någon större katastrof om vi blev med barn så tänkte jag testa denna variant (även om tillverkaren menar att det ska vara lika säkert som hormoner).

    Slutade med Nuvaring för 4v sedan, och idag kom mensen som på beställning. Hade nog räknat med att det skulle ta ett tag innan den hoppade igång igen... det förklarar också varför jag velat strypa allt i min närhet de senaste dagarna. Suck... jag hade glömt att jag ibland hade pms:en from hell. Inte varje gång, men tre-fyra gånger om året, i kombination med mensvärk som fick mig att ligga på badrumsgolvet och kvida. De andra gångerna märktes den knappt av.

    Så... vad har ni att rekommendera mot detta? Ipren funkar bra mot värken, men pms? Jag blir arg, sur, förbannad, har stresskänslor i hela kroppen så jag knappt kan andas och tänker dumma tankar om att flytta ifrån sambon, sälja djuren och bosätta mig långt ifrån all civilisation. Typ...

  • Svar på tråden Bra medel mot mensvärk/pms?
  • Dejli

    Fast alvedon kan man ju ta två av... beroende på styrka alltså, men de vanliga receptfria. Jag tycker inte Alvedon hjälper mot krampen, men Ipren/motsvarande gör det. Dem ska man däremot bara ta en av :P

    Vet många som fått lite starkare utskrivet, det verkar inte vara särskilt svårt. Om du har problem så har du...

    Det finns ju en massa receptfria grejer mot pms, har någon provat? Femal balans, är det någon som testat? Till hästar kan man ge munkpeppar mot brunsthumör, kan det funka på människor?

    Jag har haft mycket mindre problem med pms och mensvärk när jag tagit hormoner, men jag har testat flera olika och jag vill inte vara med på det tåget längre. Mina slemhinnor är torra som Sahara, och jag har mycket sämre lust och i kombination blir det en bedrövelse... dessutom vill vi nog försöka skaffa barn inom något år, och då vill jag inte behöva vänta jättelänte på att hormonerna ska gå ur kroppen. Eller ja, nu gick det ju på en gång denna gången, men det vet man ju inte nästa gång. Dessutom har jag ju inte problem alltid, så att ta hormoner för den sakens skull vill jag nog inte göra...

  • Dejli

    Jag läste att du tog Alvedon fort (och undrade varför du inte tog dem långsamt:P). Forte har ju en annan styrka.

  • Dejli

    Får kolla upp den där jättenattljusoljan. Vet bara att jag haft det i nån handkräm för länge sedan :P

    Mensvärken kan jag som sagt leva med, Ipren/Ibumetin funkar bra mot det... det är den där satans PMS:en... undrar vad som gör att det är så olika. De gånger jag är PMS-häxan från helvetet så har jag också världens mensvärk, och annars varken mkt PMS eller värk. Antal dagar är ungefär desamma oavsett, så det verkar inte ha med mängden blod att stöta ut heller.

  • Dejli

    Lust50plus, när jag läser det där så är det definitivt PMD jag har ca var 3:e månad. Säkert PMS också, jag upplever flera av de symptomen också - men mest de fysiska, men på PMD så stämmer varendaste punkt (utom febern), och det är det psylkiska jag känner att jag lider mest av... Visste inte ens att det fanns något som kallades så! Och kan man få behandling trots att det uppträder ganska sporadiskt, dvs inte varje månad? Och vem vänder man sig till?

  • Dejli

    Jag har testat alla möjliga hormoner, och nej, det ÄR inte ett bra alternativ för mig. Min lust blir totalt nedsatt  (mot 4-6 ggr/v till kanske 2-3 ggr/mån, och då inte med den lust jag haft tidigare) och mina slemhinnor torra som sand (= svampinfektioner på löpande band). Detta gör inte bara mig deprimerad av att varken vilja och kunna, utan även min sambo som känner sig oälskad och bortglömd.

    Han har absolut respekt för mig att jag inte har lust och ställer aldrig några krav, men blir väldigt ledsen av att jag inte har lust eftersom han inte förstår hur det känns att bara inte vilja. Han vet ju att det inte är hans fel, men han förstår det inte, eller hur man ska säga. Han tar det personligt trots att han vet att han är det sexigaste jag vet.

    Eftersom det inte är varje månad, och inte flera veckor i sträck utan ca 1v, så får jag kanske stå ut med det om det är alternativet och det inte går att lindra. Då vi någon gång inom en relativt nära framtid vill skaffa barn också så måste man ju sluta med hormonerna någon gång... Alternativet för mig är inte särskilt mycket bättre, men om mdet gick att lindra hade ju det varit det bästa.

Svar på tråden Bra medel mot mensvärk/pms?