• Äldre 8 Mar 10:40
    162478 visningar
    430 svar
    430
    162478

    Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!

    Vi ska oxå gifta oss Borgerligt. Vi har inte bestämt var än men det kommer förmodligen vara på samma ställe som vi sen ska ha middagen och festen på. Nu är det ett tag till innan vi ska gifta oss så vi håller fortfarande på att kolla upp olika ställen och priser. Men vi vill att det ska vara pampigt och "stort" ändå fast det är borgerligt. Vi har kollat upp olika vigselförättare man kan anlita oxå.
    Jätte roligt med en sån här tråd, hoppas fler ansluter sig så vi kan bolla idéer med varandra.
    Kanske tom dyker det upp någon som bor i närheten av varandra. Själv bor jag i Malmö och ska gifta mig 2012-11-17 det blir på dagen 17 år efter att vi träffades och vi har 3 barn.

  • Äldre 8 Mar 11:08
    #8
    Kit73 skrev 2011-03-08 10:50:57 följande:
    JA hoppas att vi blir några stycken.
    Var skall ni gifta er?

    Vi skall gifta oss på Kronovalls slott.
    Vi har inte bestämt var vi ska gifta oss än, vi håller på att leta efter nåt bra ställe. Vi vill att det ska vara på samma ställe där festen ska vara så slipper vi transporten mellan två platser och stressen det innebär. Och vi vill ha en vacker miljö så vi kan ta bilder utomhus. Vi har tittat på ett ställe med en terass väldigt högt uppe på byggnaden som är ut mot havet. Det hade varit väldigt fint att ta bilder där med havet i bakrunden, fast att det är mitt i vintern.

    Var ligger Kronovalls slott??
  • Äldre 8 Mar 11:14
    #12
    Kit73 skrev 2011-03-08 11:06:39 följande:
    Förresten; KOSMOSKISSEN; hur gamla är era barn? Våra är 1 och 3 år gamla.
    Ska de vara med på er dag?
    Jag kan inte se att Kosmokissen har skrivet något om några barn, du menade kanske mina barn. När vi gifter oss kommer våra barn att vara 10, 11 och 15 år och dem kommer vara med alla 3 hela kvällen. Vi kommer oxå att bjuda barnen från 10 år och uppåt men inte dem som är yngre än så med undantag för bebisar som behöver sin mamma.
  • Äldre 8 Mar 11:16
    #13
    Kit73 skrev 2011-03-08 11:11:22 följande:
    I Tomelilla (Österlen).

    Jag är oxå Malmötjej =)
    Kul, då kan vi kanske tipsa varandra om saker här inärheten :)
  • Äldre 8 Mar 21:52
    #69
    Kit73 skrev 2011-03-08 11:17:08 följande:
    Japp mitt misstag. Minstingen gjorde mig lite slarvig när jag skulle fråga! Sorry! Vill inte verka nonchalant!

    Ska barnen vara med i brudföljet under vigseln?
    Vi kommer inte ha nåt brudfölje. Vi är väldigt anti till traditioner och väljer bort så mycket som möjligt från traditionella bröllop. Och min blivande har mycket svårt med att stå i centrum och att någon tittar på honom under vigselcermonin så det kommer bara vara vi två med våra tre barn och så är vi nog tvugna att ha två vittnen med oxå vilket vi inte har bestämt än hur vi ska göra med det.  Ett ställe vi ev ska välja att ha festen på har en lång hög trappa där man kan ha vigseln högst upp medans gästerna är nedanför. Då kommer dem bara se lite och inte höra så mycket. Visst trist för dem men dem känner ju min sambo och vet hur svårt han har för att någon ser vad han gör och vet att han har jätte svårt med mycket folk. Alternativet är att dem inte får vara med och se något alls. Och det är vår dag och vi som bestämmer hur vi vill ha det Glad
  • Äldre 8 Mar 22:43
    #74
    Kit73 skrev 2011-03-08 21:56:43 följande:
    Vi ska heller inte ha något brudfölje, inga tärnor eller marskalkar. Bara vi två som går in tillsammans ... och ev barnen om de är på humör Flört

    Tycker ni gör helt rätt som gör vad som känns bäst för er! Ska ni komma ut uppe på trappan eller gå förbi alla och sen uppför trappan?
    Vi har inte bestämt än hur vi ska göra. Vi har inte heller bestämt om vi ska välja detta stället att vara på. Vi har gott om tid att fundera för det är 1 år och 8 månader kvar tills vi ska gifta oss. Men jag kan tänka mig att vi är där uppe innan alla gästerna får komma in i den hallen nedanför trappan och sen kan vi gå tillsammans ner för trappan till alla våra gäster. Så tycker jag nog det skulle kännas bäst.  Vi har dock bara sett bilder på hur det ser ut med trappan och inne i övriga delar av byggnaden. Men utsidan av byggnaden och miljön runt omkring är vi välbekanta med då vi ofta är i närheten. Vi var på bröllopsmässan och träffade två av tjejerna som jobbar där och dem visade bilder och var jätta bra att prata med och verkar väldigt flexibla med hur vi själv vill ha det. Så det kändes jätte bra. Vi ska snart ringa och boka tid med dem för att få komma in och gå runt och titta på dem olika salarna och den långa trappan såklart. Och så får vi diskutera priser med dem, så vi vet om vi har råd Obestämd
  • Äldre 9 Mar 11:23
    #97
    Å och D skrev 2011-03-09 10:33:09 följande:
    Vi gifter oss den 13 augusti i Skanör. Pampigt vet jag inte, det blir en specialdesignad cermoni i rådhuset (vi har hyrt in en vigselförrättare som specialiserat sig på detta, mezzosopran från Stadsteatern) , solosång och diktläsning. sen mottagning på Skanörs gästis inkl övernattning och frukost dagen därpå
    Vad kul!! Jag vet precis var det är.
    Vi funderar på att gifta oss på Strandbaden i Falsterbo men vi har inte bestämt oss än. Vi har några andra fina alternativ oxå.
    Har ni någon anknytning till Skanör??
    Min sambo har vuxit upp i Falsterbo och vi har i alla år varit mycket i hans föräldrars hus med barnen och vi trivs jätte bra med närheten till havet och är på stranden året runt. Och det är så skönt att få komma ner till näset och känna lugnet och slippa stressen som finns inne i Malmö.
  • Äldre 11 Mar 12:48
    duochjagmotvärlden skrev 2011-03-10 21:01:58 följande:

    Vill absolut inte på något sätt verka negativ.. utan se det bara som ett råd....


     


    Vi hade också planert för ett borgerligt bröllop.. känns inte som det här med gud å kyrka är riktigt vår grej... MEN vi ville ha "allt"/"hela paketet" ändå... ville ha det minst lika fint och stämningsfullt som ett vanligt bröllop...


    Men se det gick INTE... i vårt stadshus var  man inte alls beredd att ens möblera om för att alla skulle få sitt plats.. när jag pratade med hon som är ansvarig så var kommentaren.. "men det är väl många unga som kommer, dom orkar väl stå..." blev SÅ besviken...


    Det finns väldigt många alternativ på vart man kan gifta sig oavsett om det är borgligt eller kyrkligt. Vilken lokal som helst kan man dekorera efter behag och anlita en vigselförättare.  Tex här i Malmö finns det både gamla slott och gårdar där dem brukar arrangera bröllop och där man kan ha vigseln i angränsande rum, terass, trädgård, ja vad dem nu har att tillgå. Det finns tom en gammal båt i hamnen som arrangerar bröllop ombord. Men den ligger förankrad hela tiden i hamnen.
    Det blir hur pampigt och fint som helst och utan den stela känslan man får i en kyrka. Och utan pratet om gud om man nu väljer en borglig vigselförättare.

    Ge inte upp!! Det finns en lösning till allt!!
    Jag hjälper gärna till att bolla idéer om du behöver hjälp med det.
  • Äldre 14 Mar 12:58

    MagicBride- Jätte fint sammansatt vigselceremoni!! Själv har jag koll på typ allt men i helt glömt att jag måste själv sätta ihop något eftersom vi ska gifta oss borgligt. Jag tänkte använda din som mall, kanske oxå låna en och annan mening. Hoppas det är ok med dig!!

  • Äldre 22 Mar 22:25

    Margris:Är det för mycket att lägga in här?? Eller orkar du maila det till mig oxå??

    candras1979@live.se

  • Äldre 24 Mar 17:16
    Margris skrev 2011-03-23 18:58:55 följande:
    Jag måste få bubbla av mig lite :)
    Har fått hem klänningarna som jag beställt från Kina, jag är sååå nöjd! Nu känns det som att det mesta är underkontroll....

    Vi ska prova menyn på långfredag och senare på kvällen ska vi ha champagne-provning med några vänner bl.a. vår toastmadame :) 
    Tusen tack för mailet!! Det var helt fantastisk läsning.

    Härligt att du fått en klänning du är nöjd med. Vad heter säljaren till klänningen på ebay?? Jag funderar på att beställa och då är det ju bra att veta att det är en man kan lita på.

    Så härligt med meny och champagne provning, det ska jag nog föreslå för sambon, hihi
    Vi har visserligen börjat köpa en flaska bubbel mellan varven för att komma fram till vilken vi vill ha som välkomst bubbel.
Svar på tråden Vi som vill ha ett pampigt borgeligt bröllop!!