• josefi­n01
    Äldre 7 Jan 00:48
    15825 visningar
    20 svar
    20
    15825

    Budget Bröllop 2014.

    hejsan Allihopa!

    Jag är bröllopsfotograf och fullkomligt älskar bröllop.. Själv har jag mängder av idéer i huvudet när det gäller budget bröllop och har lyckats samla på mig lite bra saker att tänka på under de bröllop jag arbetat på.. Tänkte att jag kanske kan skriva några saker som kan hjälpa er som planerar!
    För det första är lokalen jätte viktig.. den får inte vara för stor.. hellre för liten än för stor för en ekande lokal är inge vidare roligt.. helt tyst när någon pratar och det blir mer stelt. Men viktigast tycker jag är att tänka på vem man själv är.. vilka är ni som par och vad passar era personligheter? Allt för många tror att pampigt betyder bättre men jag tycker inte alls det stämmer utifrån mina erfarenheter.
    Min svärmor gifte sig på klipporna på en fantastisk plats.. de hade ett riktigt budgetbröllop men det kommer ändå finnas kvar i mångas hjärtan. De bjöd in folk via facebook och skrev att de skulle vigas där och att man skulle ta med sig sin egna picknickkorg så bjöds det på skumpa och tårta. De hade en reservplan vid dåligt väder men det var som tur var en fantastisk dag på österlen. Vi gick barfota ner till prästen med dem och vänner till dem spelade och sjöng.  Skumpan låg i en stor zinkbalja i vattnet :) Många kunde vara med och fira och det blev verkligen personligt.
    Klänningar finns det gott om att hitta via nätet.. både vintage och nyare begagnade om man vill komma ner i pris.. Även pyntning till bord och lokal om man vill ha det. (på fb finns en grupp särskilt för detta) Ta hjälp av vänner är också ett väldigt bra tips! Jag vet en tjej som bjöd in flera vänner till pyntning av lokal. Hon hade samlat på sig massor av loppisgrejer och hennes vänner fick gå loss och göra lokalen tokigt pyntad. Det var både häftigt, knäppt och roligt på samma gång. Det finns även mycket tips ex på pinterest om man söker på diy wedding där man kan se hur man enkelt kan fixa till en ljuslyckta av en glasburk mm. Bjud in vänner och ta hjälp av dem! det kan bli en rolig grej och behöver inte kosta så mycket.
    Något jag själv ofta tänkt på är att vissa bröllop är så planerade att de känns regisserade.. ibland kanske det är bra att bara låta vissa saker hända av sig själv och inte planera schemat allt för mycket under kvällen.. för att få plats med spontanitet och härliga stunder som bara blir av sig själv när folk är lyckliga.
    Blommor är ju också ett dyrt kapitel.. köp blommor på torget och plocka blommor och blanda.. prata med dem innan så kan du säkert få ett bättre pris än inne hos blomsterhandlaren. Det förutsätter såklart att man kan kombinera färger osv.. men även här kan man ta hjälp av all inspiration som finns där ute. Jag har själv skapat brudbuketter några gånger genom åren och det är verkligen kul. :)

    Jag kulle kunna ge hur många tips som helst och ser att alla ni andra redan gjort det! för övrigt ett annat tips där jag iofs är lite partisk.. ;) Spara inte in på bröllopsfotografen! Lägg hellre pengar på det.. det är ju det enda man har kvar efteråt av alla saker man faktiskt köper till ett bröllop.. det är klart.. klänningen är ju kvar! och ringarna! och kärleken! men med tiden kan de vara extra värdefullt med bilder som berättar er dag :) ett tips är att önska sig presentkort hos fotografen istället av era gäster. Det är ju en superbra present som är mycket mer användbar än en massa skålar och muggar :)

    Lycka till mer era planer och fantastiska bröllop! Själv väntar jag på att mitt ska få börja formas i huvud.. men jag får nog vänta lite till! 

Svar på tråden Budget Bröllop 2014.