• Äldre 28 Sep 11:23
    15875 visningar
    20 svar
    20
    15875

    Budget Bröllop 2014.

    Jag ska också gifta mig 2014, i januari närmare bestämt! :D

    Min sambo och jag har satt en ungefärlig budget på mellan 30-35 000kr än så länge, väntar på prisförslag från lokalerna som vi kanske ska vara hos för att få en med konkret bild av vad vi landar på för summa. Vi ska gifta oss borgligt och ha vigsel + fest på samma plats.

    Vi har valt ut några få saker som vi tycker är viktiga att lägga pengarna på och försöker spara in på andra ställen som inte är lika viktiga för oss. T ex har vi valt att lägga mer krut på maten (då vi är finsmakare både han och jag) + min ring (då det är den som kommer finnas kvar längst efter att vi gift oss) i stället för klänningen och dekorationer.

    Mina vänner som gifte sig 2010 klarade sig på en budget på 20 000kr och de hade ändå 200 gäster, deras tips är att utnyttja kontakter som man har i sin närhet för att få så mycket som möjligt till ett så lågt pris som möjligt. Lokalen de var i fick de t ex låna gratis tack vare en kontakt.  

    Ett annat tips som jag fått av en kollega är att inte säga till de man bokar t ex blommor av att det är ett bröllop man ska ha. Hennes svägerska hade beställt blommor från en florist och fick dem för ca halvapriset mot vad minsvägerska hade betalat ett år tidigare bara för att hon inte nämnde att det var en "brudbukett". Det kommer definitivt jag också göra!

     

Svar på tråden Budget Bröllop 2014.