• Styrka
    Äldre 15 Mar 10:42
    15871 visningar
    20 svar
    20
    15871

    Budget Bröllop 2014.

    Om ni bor stort / i hus kan man ju gifta sig i trädgården hemma och bjuda på cateringbuffé. Googla catering + din stad så bör du hitta cateringfirmor nära dig. Oftast har de sina menyer ute på hemsidan. Även ICA har catering vill jag tipsa om, mycket bra kvalité och faktiskt billiga priser oxå.
    Cateringfirmor erbjuder ofta även uthyrning av porslin, så slipper ni disken! Dessutom billigare än att köpa billigt storpack från IKEA som ni inte har plats för efteråt, gissar jag.

    Dekorationer kan man ofta fynda, och less is more. Man kan köpa storpack med enkla glaspluttar som ser lite ut som vattendroppar om du förstår hur jag menar, mycket effektfullt med värmeljus. Duk; köp en rulle tyg, superenkelt att sy upp själv, bara raksömmar ju!
    Man kan också be att få låna dekorationer av familj och vänner, och samla ihop. De flesta har mer prydnassaker än de vet om, haha!

    Annars gift er i en park och ha mottagningen i en lokal lokal, så att säga. Bostadsområden hyr ofta ut mötes- och festlokaler billigt, men ofta måste man stänga av musiken rätt tidigt.
    Kyrka och församlingshem brukar även det vara billigt.

    När det gäller musiken: spotify, spotify, spotify! Är datorhögtalarna inte så bra så finns fantastiskt bra Philips på Clas Ohslon för ca 400 kr, som skulle räcka för ljudet till en gympasal.

    Klänning kan du köpa billigt på blocket eller tradera, men ibland är faktiskt helt nya, fina klänningar köpta på nätet billigare! kolla www.lightinthebox.com eller www.shopindream.com tex! Jag hittade flera där för mindre än 250 dollar.   www.keepmeinstitches.com har fina brudtärneklänningar som går att få i vitt, så att det blir brudklänning, billigare än så hittar du inte! 80 dollar, typ!

    Ringar i palladium är billigare än vitguld, CZ-stenar ser ju ingen skillnad på ändå, och även när det gäller ringar hittar man fina billiga på nätet. Blankpolerat rostfritt stål gillar jag personligen, ännu billigare än palladium, och starkt och slittåligt oxå.

    Inbjudingskort kan man köpa billigt i pack på bäde ICA och Akademibokhandels, eller varför inte Panduro.

    Beställ alkohol från Tyskland på nätet och servera i tillfällig bar till självkostnadspris.

    Önska er bidrag till bröllopsresa i present.

    Men det mest besparande är ändå att minska antalet gäster. Tyvärr.

    Spara pengar på vanligt bankkonto, det vore himla trist att se bröllopskapitalet minska, den risken hade inte jag vågat ta.

    Det var de tipsen jag kunde komma på! Vill själv ha ett budget bröllop...

  • Styrka
    Äldre 21 Jan 13:47
    #13
    hsmamma skrev 2012-01-17 22:08:38 följande:
    Jag kollade de sidor du skrev om ang klänning. Men vågade du beställa genom nätet? Med tanke på strl etc? Blev klänningen som du önskade?
    Jag hittade min drömklänning på www.vicyc.com, men då de inte ville gå med på några ändringar i designen så skickade jag bilder, mått och förklaringar till www.mylove-bridal.com. Klänningen kom 3 veckor senare, och var precis som jag önskade mig! Jag är supernöjd! Möjligen är den någon centimeter för kort, men det tänker jag inte knussla om till priset jag fick den; 1600 kr, inkl frakt! Rekommenderar My Love till alla, klänningen är av mycket hög kvalitet, välsydd, rejäl, bra sömmar, den som sytt den vet mycket väl hur en kvinnas kropp ser ut, och de har bra mailkontakt. Deras engelska är väldigt grundläggande, men de gör sig ju förstådda. Man får bara tänka på att vara väldigt tydlig!

    Kolla gärna in de kinaklänningstrådar som finns, de är fullpackade med goda råd, betygsättningar, varningar från folk som beställt. Lycka till!
  • Styrka
    Äldre 6 Feb 19:59
    #15

    Grattis och lycka till med beställningen!

Svar på tråden Budget Bröllop 2014.