• Äldre 4 Feb 15:45
    15831 visningar
    20 svar
    20
    15831

    Budget Bröllop 2014.

    Vad roligt att ni har bestämt er!!

    Vi ska inte gifta oss 2014 utan 2012. Men vi tänkte precis samma som er. Vi ska ta den datumen vi träffades. Du ser min signatur 1995-11-17 det är den officiella dagen vi blev tillsammans och vi ska gifta oss 2012-11-17 för att det råkar vara en lördag. Detta bestämde vi redan augusti 2010 så drygt 2 år i förväg.
    Det är alltid bra att vara ute i god tid och allra helst när man har en liten budget. Vi har oxå en liten budget.
    Först kände vi att det var för långt tid kvar för att börja planera men nyfiken som man är så började jag titta lite på nätet ändå och visade M2B lite av varje och han insåg snabbt att det var dags att börja planera och spara redan 2 år i förväg.

    Jag har massor av tips och idéer det är bara att fråga på. Bröllopsplanering är nåt av det roligaste som finns!!

    Men mitt första tips är att börja med att tänka ut vilken typ av bröllop ni vill ha. Med det menar jag tex kyrkbröllop eller borgligt. Trädgårdsbröllop eller hyrd lokal. Vill ni ha tema?? Just nu är det väldigt inne med RockaBilly och 50 tal men det kan ju hinna ändras innan det är dags för er. Så vill ni ha tema så välj hellre ett som stämmer med hur ni är. Tex en musikstil som passar er, tema från en film ni tycker speciellt mycket om. Eller helt enkelt ett färgtema där ni låter en eller två färger finnas på allt från kort och dekorationer till buketten.
    Att det är långt till det är dags med klänningen har du helt rätt i men det är ändå bra att ha lite i bakhuvudet vilken stil man vill ha, ska den vara rak och enkel eller stor och flådig.

    Jag tycker själv att detta är en jätte bra start. Och angående sparandet så sätter vi undan pengar var månad på ett eget konto för bröllopet.

    Jag har massor av fler tips till dig om du är intresserad men undrar först då hur händig du är, tänker du köpa färdigt eller tillverka själv??

  • Äldre 4 Feb 15:49
    #2

    Vill tillägga att nätet är fullt med idéer och inspiration.


    Googla runt och kolla men var beredd på att fastna i flera timmar framför datan Skrattande

  • Äldre 8 Feb 18:41
    #6

    Jag har faktiskt oxå gjort som "Jag han" och klippt ut bilder i alla möjliga tidningar som inspiration och klistrat upp dem på styva papper och skrivet mina kommentarer och funderingar.
    Och så har jag lusläst en massa bröllopstidningar efter hemsidor som har med bröllop att göra. Jag har gjort listor på hemsidor i olika kategorier tex, klänningar på en lista, caterings på en lista, planering på en osv.

    Vi har än så länge bara köpt material till alla kort. "Save-the-date-, Inbjudnings-, placerings-, tackkort och programblad. Jag ska göra dem själv. Och så köpte jag lite fina pennor att skiva med och en pärm att ha hela planeringen i.
    Sen har jag haft turen att mina vänner gifte sig förra sommaren så jag fick deras bordsplaceringshållare och glasfaten som dem hade blommsterdekorationerna på.

    Vi sätter undan pengar varje månad till alla dem stora kostnaderna som kommer på slutet som mat, lokaler och liknande. Vi har tänkt köpa annat efterhand som vi hittar det vi vill ha. Men just ni tittar vi mest på bilder och funderar på hur vi vill ha det så det är noga genomtänkt innan vi handlar för mycket så vi inte ändrar oss sen och har köpt saker i onödan.

Svar på tråden Budget Bröllop 2014.