• Äldre 25 Jul 20:53
    16145 visningar
    4 svar
    4
    16145

    Skärholmens Gård - Erfarenheter?

    Hej!

    Någon gång under hösten 2016 då vi skulle börja planera vårt bröllop, läste vi den topprecension som signaturen ?Ever after? hade skrivit om Skärholmens Gård nedan. Vi undrade om det fortfarande var samma familj som drev stället och om det i så fall fortfarande var lika bra. En massa research, offerter och ett magiskt bröllop senare kan vi bara bekräfta att stället och familjen är precis sådär fantastiska som vi hade hoppats. Vårt bröllop i början av sommaren var helt enkelt oförglömligt och överträffade alla våra förväntningar.

    Den som har börjat kontakta olika bröllopslokaler och andra leverantörer märker snabbt att prefixet 'bröllop-' är dyrt. Det finns dessutom ett urval av dolda kostnader som visar sig efter vägen ? t.ex. genom att det ska tas ut ?serveringsavgift? som straff för att man vill välja en annan bröllopstårta eller ett visst vin, eller genom att vara oflexibel med ändringar i upplägg, meny och liknande.


    Så var det inte på Skärholmens Gård. Familjen och personalen var genomgående trevliga, professionella, tillmötesgående och flexibla och kom med goda råd och förslag. Inte sällan kunde de ge tips för att hjälpa en få ned kostnaden på en viss punkt, så att man i istället kunde använda pengarna till något som betydde mer för att ens dag skulle bli mer som man själv drömt om. Vi valde t.ex. att efter deras tips beställa och ta med egna dukar och servetter från DUNI, som känns lyxiga och fina trots att de är för engångsbruk, och istället använda pengarna till hyra en skärgårdsbåt för våra gäster att anlända i.


    Liksom ?Ever after? är både min man och jag typiska kontrollfreaks och detta ställer ju rätt höga krav på dem som ska ordna stora delar av ens självaste bröllopsdag. Inte heller här blev vi besvikna. Trots att gården är uppbokad hela somrarna för olika tillställningar, kunde vår kontaktperson alltid snabbt besvara våra frågor och lugna oss på mail/telefon och kunde veckorna innan bröllopet hela vårt upplägg utantill. Vid ett tillfälle sa hon till och med de magiska orden: ?vi som driver stället är kontrollfreaks. Låt oss göra det vi gör bäst så att ni kan luta er tillbaka och njuta av er dag?. Vilket vi gjorde.


    Det måste slutligen även nämnas hur otroligt vackert själva stället är. Vi var initialt lite tveksamma till om våra 80 gäster verkligen skulle rymmas i festlokalen för en sittande middag, men genom att duka så att honnörsbordet ?fortsatte? in i de vackra sidoflyglarna löste sig detta lätt. Och att få ha sin bröllopsfest på en vacker gammal romantisk gård precis vid Mälaren med stor lummig trädgård att vigas i och där solens sista strålar under kvällen dränker hela festsalen i ett varmt sken ? helt enkelt magiskt. Kort och gott hade vi inte kunnat önska oss ett bättre ställe att få gifta oss på och vill å det varmaste rekommendera Skärholmens Gård.

Svar på tråden Skärholmens Gård - Erfarenheter?