• Goabul­len
    Äldre 11 May 14:02
    137170 visningar
    754 svar
    754
    137170

    - Brudar i Karlstad/Värmland -

    Vi gifter oss den 11:e augusti i Forshaga kyrka och fest på Apertin Herrgård efter det


     


    Det var ett tag sen jag var in här och kollade - ni verkar ha kommit en bit i planeringen!


    Jag fick hem hindersprövningen idag så en till avbockad på listan


    Har börjat fundera på tårtan nu och funderar på om vi ev skulle ha en cupcake-tårta! De är såå söta. Nån annan som har samma planer? Undrar om det är mycket dyrare än en vanlig bröllopstårta..


     

  • Goabul­len
    Äldre 13 May 17:30

    Vi ska ta vid Apertin Herrgård - där festen även hålls  

  • Goabul­len
    Äldre 3 Jun 09:48

    Åh hoppas vädret är på er sida! Men oavsett kommer ni ha en fantastisk dag, regn eller ej Jag har ca två månader kvar och det rullar på. Fick min andra brudklänning i fredags som jag ska prova hos en kompis imorrn. Sen är det bara och jämföra och bestämma vilken jag ska ha- svåårt Sitter nu och kollar inspirationsbilder för tårtor och håruppsättningar Mycket beslut blir det Nästa helg blir det Pysseldag med en kompis. Tänkte göra vimplar och pom poms Nån som gjort sådana?

  • Goabul­len
    Äldre 8 Jun 22:47
    Rosi skrev 2012-06-06 18:27:59 följande:


    Gjorde ett test på brudfrisyren... =) inte helt rätt.. ska ha tiara å sen små stenar i håret.. =)
    Du har verkligen superfint hår Rosi!!!
  • Goabul­len
    Äldre 9 Jun 08:50

    Löshår eller inte - superfint! Själv har jag inte bestämt mig om jag ska ha hängande eller uppsatt men det lutar åt uppsatt . Var har du köpt till löshår Rosi?

  • Goabul­len
    Äldre 10 Jun 20:32
    Rosi skrev 2012-06-09 16:48:44 följande:
    Goabullen: Menar du var jag har köpt de? Jag beställde det på Ebay. =) Jag har även rakt hår som jag inte kommer att använda.. (det är plasthåt) betalade hmm under 50 kr st...

    Ja - blev lite konstig svenska där Ok! Det är nog bättre med lite mer kvalitet än det billigare Har fått låna en kompis löshår så jag får se om jag kan använda det  - vet inte om vi har riktigt samma färg Annars köper jag kanske via frisören även om det är lite dyrare.. Men då får jag rätt färg. Har lite speciell hårfärg nämligen


     

  • Goabul­len
    Äldre 13 Jul 14:15

    Hej flickor! Hur går det med planeringen? Sitter med massa pyssel men gör nog det mesta nästa vecka då vi har satt av hela veckan för fix med skyltar, vimplar i tyg och papper och festprogram mm. En fråga - ska ni fixa naglarna inför dan? Har inte bestämt mig ännu.. Nån som kan rekommendera nåt bra ställe i sånt fall?

  • Goabul­len
    Äldre 14 Aug 10:47


    Hej flickor!
    Nu är jag äntligen gift! Hade en fantastisk dag på Apertin Herrgår i lördags med underbara vänner, god mat och en fantastisk fest! Lycka till ni andra!
  • Goabul­len
    Äldre 14 Aug 22:30

    Jag köpte min bukett av rosor och nejlikor, två corsage, en tärnbukett och blommor till borden för 1680 på Kalenius. Superfina blommor och bra pris - kan varmt rekommendera dem!

  • Goabul­len
    Äldre 16 Aug 13:25
    Protexblue skrev 2012-08-16 12:44:48 följande:
    Goabullen: Jag kommer vara dig evigt tacksam som föreslog kalenius! Var där idag och beställde blommor och allt känns nu så otroligt bra! Där försvann den stressen. :)
    Men va bra! Ja tjejen som hjälpte mig är supertrevlig och duktig! Vad beställde du för nåt?
  • Goabul­len
    Äldre 16 Aug 21:45
    Protexblue skrev 2012-08-16 15:00:22 följande:
    Goabullen: Ja hon jag pratade med var fantastisk! Jag beställde en bukett med lila kallor till mig, en liknande fast mindre till min syster, tre coursage till m2b och hans två marsalker. Sen blev det lila Alstromeria (eller hur de stavas) men något grönt som jag tror kallades något i stil med kärleksgräs, detta blir att ha på borden :)
    Åh va kul! Hoppas du blir nöjd med resultatet sen men det blir du säkert! Jag blev suupernöjd! Ett tackkort åker dit snart
  • Goabul­len
    Äldre 17 Aug 13:32
    Power of Love skrev 2012-08-17 07:16:21 följande:
    Någon av er som har erfarenhet av Almars korg/loft utanför Karlstad?
    Var på bröllop där i sommar när min man var toastmaster. Superfint ställe! Vad vill du veta?
  • Goabul­len
    Äldre 17 Aug 22:48
    Power of Love skrev 2012-08-17 18:54:36 följande:
    Var ni många på bröllopet? Jag funderar nämligen på lokalens storlek, jag förstod det som att den kunde ta upp till 200personer och vi planerar att ha kanske 50-70gäster (är i början av planeradet så vi har ännu inte bestämt exakt hur många vi ska bjuda). Funderar på om det kan finnas risk att det känns "tomt" i lokalen iaf man inte är så många. 
    Och så undrar jag över maten om den var från krogen vad du tyckte om den? 

    Vi har egentligen tänkt att gifta oss och ha festen i Kristinehamn där min fästman är i från men efter ha sett bilder från ett annat bröllop där festen var just på Almars loft är jag villig att tänka om. Det ser ju så vackert ut! Har även mailat dem och frågat om prisuppgifter om hyra och catering. Så väntar på spänning på svar. Glad

    Det bröllopet jag var på var det ca 100 pers och längst fram var det en scen. Det enda var väl att det kändes lite väl långt till brudparet där vi satt (satt vi runda bord där jag satt vid bordet längst från brudparet). Det är högt i tak och rymligt men det kändes inte för rymligt! Det går säkert att inreda i halva lokalen och ha en scen längst fram och kanske lite bord med snacks och så i början av lokalen så det inte blir så stort. Det enda tyckte jag att det var lite småmörkt i lokalen med det blir ju bättre om ni har lite mer ljus. Sen finns det inga boenden där ute men det är ju inte så långt från stan.


    De som hade bröllopet hyrde dock bara lokalen och hade egen catering med buffe och egen dricka men jag tror inte att de erbjuder det längre.. De fick iaf ett väldigt saftigt pris per kuvert med trerätters som kostnadsförslag från de som har restaurangen där - tror det var 1050 per person utan alkohol.. Men det har de säkert ändrat på då de var bland de första som gifte sig..


     


    Vi gifte oss själva på Apertin och kan varmt rekommendera det stället annars! Vet inte vad det är för skillnad i pris med vi hamnat på ca 1000 kr per person för tre rätter med alkohol (cava, vitvin, 3 glas rödvin, efterrättsvin, avec), trerätters, lokal, provsmakning m.m.. Underbar miljö, fantastisk personal och supergod mat!

  • Goabul­len
    Äldre 21 Aug 17:21

    Power of Love:
    Vet att de som hade bröllop inte heller fick nåt pris förrän efter de hade träffats. Tror de är ganska dyra då de satsar på närproducerat och fin mat. Men du kan ju gå dit och höra. Nåt ca pris skulle de kunna sagt kan man tycka.

    Hon som har hand om Apertin var väldigt bra på att säga ett ca pris - tror det var på ca 850-1200 per kuvert för ett standardbröllop som väl stämde in för oss. Boendet var utöver detta. Vi tog brudsviten och den var väldigt dyr men värd sitt pris Vi fick hänga in grjejerna redan från fredagen i sviten utan kostnad då det inte var några gäster på hotellet. Sen tog de 650 kr per person för boende med frukostbrunch. Helt ok pris ändå! Ja miljön är såå fantastisk - går knappt beskriva. Vi fick superfina bilder med vår fotograf som jag nu håller på och gå igenom. Det blir ju dyrare än att hyra t ex en hembygdsgård men supermycket dyrare blir det nog inte. Vi tror vi sparade ca 20 tkr och då snålade vi inte vid festen. Sem ärr det är ju mer att administrera kring en egenhyrd lokal. Vi valde och köpa oss ur det då vi har två barn.

    Maila Apertin vet jag och ta ett möte med dem. De är verkligen jättetrevliga och serviceminded. Vi hade inte tänkt att ta en herrgård från början - men efter vi träffat dem slog vi till ändå - hihi. Annars hyr ju vissa hembygdsgården i Kil vet jag. Den verkar vara fin!. Lite billigare blir det ju då

Svar på tråden - Brudar i Karlstad/Värmland -