• Äldre 28 dec 18:54
  90583 visningar
  754 svar
  Inlägg från Power of Love Visa alla inlägg
  754
  90583

  - Brudar i Karlstad/Värmland -

  Jag såg i Karlskoga tidningen idag att det är en butik i Kristinehamn som hade 50% på brudklänningar (20% på balklänningar) nu under mellandagarna. Dock minns jag inte vad butiken heter men det kanske nån annan vet.

  Jag bor själv Örebro men både jag och min sambo värmlänningar från börjar så vi planerar att ha vårt bröllop i Kristinehamn. Dock blir det tidigast 2013 men tills dess håller jag ett på öga i tråden efter tips för framtiden 

 • Äldre 17 aug 07:16

  Någon av er som har erfarenhet av Almars korg/loft utanför Karlstad?

 • Äldre 17 aug 18:54
  Goabullen skrev 2012-08-17 13:32:52 följande:
  Var på bröllop där i sommar när min man var toastmaster. Superfint ställe! Vad vill du veta?
  Var ni många på bröllopet? Jag funderar nämligen på lokalens storlek, jag förstod det som att den kunde ta upp till 200personer och vi planerar att ha kanske 50-70gäster (är i början av planeradet så vi har ännu inte bestämt exakt hur många vi ska bjuda). Funderar på om det kan finnas risk att det känns "tomt" i lokalen iaf man inte är så många. 
  Och så undrar jag över maten om den var från krogen vad du tyckte om den? 

  Vi har egentligen tänkt att gifta oss och ha festen i Kristinehamn där min fästman är i från men efter ha sett bilder från ett annat bröllop där festen var just på Almars loft är jag villig att tänka om. Det ser ju så vackert ut! Har även mailat dem och frågat om prisuppgifter om hyra och catering. Så väntar på spänning på svar. Glad
 • Äldre 21 aug 09:01

  Goabullen:
  Nu har jag fått svar från almars, jag skickde ett mail och frågade hur det fungerade med catering samt om vad det skulle kosta ungefär. Svaret jag fick var som du sa att alla mat och dryck går numera via deras krog .Nåt pris på ungefär fick jag inte. De ville träffas och se ad vi ville ha för att sedan kunna ge oss en offert. Det låter i sig bra att de är så seriösa att de vill träffas för att disskutera men ett ungefärligt pris tyckte jag att de kunde ge då jag ändå sa att det var tvårätters och ungefär hur många vi skulle bli.  Om de fortfrande har samma priser som de erbjöd dina bekanta känns det ändå som det kommer bli för dyrt.

  På apertin ingick boende i priset eller var det priset utöver? Tänkte framför allt på er brudparet, jag antar att alla gäster som ville sova över fick betala för det separat?  Var inne på deras hemsida och det ser verkligen ut att vara en fantastisk miljö. Tror egentligen att det ändå blir lite dyrt för oss men vi har ju faktiskt ett bra tag att spara Flört
   

 • Äldre 21 aug 22:00

  Goabullen: Jag ska nog se till att ta möte med dem båda ställena men jag får kanske vänta lite för min sambo tycker att det är långt kvar så han är inte sugen på att göra såna beslut ännu.  Men nu har jag ju iaf ett litet hum. 

  Jag tycker att de flesta hembygdgårdarna är så fina och vi funderade ett tag på kristinehamns hembygdsgård tills vi insåg att det datumet vi valt så är alla (iaf de flesta) hembygdsgårdarna är upptagna med nationaldagsfirande. 

 • Äldre 24 aug 18:16

  Jag och min fästman planerar bröllop 6/6 2014  Glad

  Tycker också att det låter lite dyrt med Almars loft och dessutom blir det fel stad då vi egentligen vill gifta oss i Kristinehamn. Men vi funderar vidare.

  Förresten eftersom ni funderade på att gifta sig er i Ölme har jag hittat en festlokal där när jag letat runt, Åkerbo gårdsbutik. Enligt min sambo som är från trakterna så ska det ligga i närheten av kyrkan. www.akerbogardsbutik.com 
  Vi har funderat på det men vi har många övernattande kompisar och helst av allt vill jag därför ha hyfsat nära till boende, helst så de kan gå men annars så de iaf inte behöver betala en förmögenhet på taxi.
   
   

 • Äldre 24 aug 18:18

  Glömde att citera men mitt inlägg ovan var till dig AnnaIdaGlad

 • Äldre 24 aug 19:14

  AnnaIda: 

  Jaså det hade jag inte hört, synd för det ligger ju bra till tanke på närheten till kyrkan men är det väldigt lyhört är det ju ändå idé att ta nåt annat ställe. Elofstorp verkar ju inte helt fel om man vill ha det i Ölme.

  Presteruds Herrgård skulle varit riktigt perfekt, läget är underbart och  det skulle lösa allt boende men det är alldeles för dyrt. Jag var faktiskt tvungen att maila och kolla vad som egentligen ingick i priset, fast jag såg det på hemsidan, för jag ville inte tro att det kostade så mycket och inte ens städning ingår. Men jag hade inte läst fel. 
   
  Norrgården har vi inte ens tittat på eftersom det troligen är nationaldagsfirande där den dagen vi ska gifta oss.  

  Vi funderar på att ha vigseln i Österviks kapell men  vi vill ha e borgerlig vigsel. Har varit gäst på en borgerlig vigsel i kapellt men de hade även en präst där som gav välsingelsen. Vi vill dock ha helt borgerligt så vi ska kolla om det är okej. Fast lite beror det på var vi får tag i en festlokal vi är nöjda med, vill ju inte att avståndet mellan vigselplats och fest ska bli för långt. 

 • Äldre 24 aug 19:27

  Har nån hört nåt om Björklundsgården i Kristinehamn? Går den ens att hyra?

 • Äldre 3 sep 17:32

  Min fästman tog upp den lokalen men jag hittar inget om den på nätet. Han ska kolla upp det närmare men han tycker att det kan vänta till vintern. Vi har ju inte bråttom eftersom det är långt kvar men jag gillar att planera så jag vill ju kunna bestämma snart så jag kan börja planera annatOskyldig

  Hur många gäster planerar ni att bjuda?

 • Äldre 15 sep 22:08
  AnnaIda skrev 2012-09-15 18:28:11 följande:
  Vi blev lite sugna på att kolla den lokalen med, Marcus visste vad det var för något. Hittar dock heller inget om uthyrning men det skadar ju inte att fråga. :)

  Vi kommer nog att li runt 80 gäster som det ser ut nu.

  Hur många blir ni?
  Vi har ca 55st på listan just nu men jag misstänker att det blir fler. Jag är lite orolig att Österviks kapell kommer bli för litet, jag har ju bara varit där en gång och då kändes det inte så stort. Men min sambo menar på att vi kommer få plats.

  Vad tror ni som varit i Österviks Kapell hur många platser finns det?
 • Äldre 5 okt 08:26

  nu har vi berättat för mina föräldrar om planerna. Pappa är med i ett av alla dessa brödraskap som finns och de har en fin lokal i Karlstad. Men de finns i kristiehamn också så han skulle kolla upp den lokalen också åt oss. Minn sambo har fortfarande inte kollat upp Björklundsgården i Kristinehamn men det är ju inte heller bråttom när det är över 1,år kvar. Så nu får vi se om det blir Karlstad eller Kristinehamn. Om det blir Karlstad får vi dock se efter en annan vigselplats. Känns förlångt för att våra gäster (speciellt de långväga) ska behöva åka emellan städerna. 

  Nån som isåfall vet nån vacker vigsellokal (för jag litar inte på det svenska vädret så jag vill vara inomhus) i Karlstad? Helst för borgerlig vigsel men det kan även tänkas att ha en kyrklig vigsel men då i en mindre kyrka. 

 • Äldre 6 feb 09:54

  Låter bra att vi sätter fart på tråden igen. Har skrivit lite i den tidigare och var då osäker var vi skulle gifta oss men nu har vi bestämt att det blir Karlstad. Glad Men det blir inte förren nästa år. 

 • Äldre 4 jun 22:52
  LNLT skrev 2013-06-04 15:44:26 följande:
  Vi gifter oss först nästa år, i aug =)
  Var gifter ni er? Glad
 • Äldre 7 jun 18:47
  LNLT skrev 2013-06-06 20:59:48 följande:
  vi funderar på forshaga kyrkan eller en kyrka i karlstad, vi bor i karlstad=)
  Jag vet att mina föräldrar gifte sig i Forshaga kyrka, har själv bara åkt förbi den men den ser väldigt fin ut. 

  Karlstad kyrkor har jag faktiskt noll koll på fast jag varit mycket mer i Karlstad än Forshaga. Vi själva gifter oss på Odd fellows lokaler i Karlstad med en borgerlig vigselförättare. 
 • Äldre 7 jun 18:49
  Sandra380 skrev 2013-06-06 09:49:48 följande:
  Hej! Är ingen Karlstad brud men en Säffle brud. Får man haka på ändå, kanske?
  Såklart du får. Iaf för mig Glad
Svar på tråden - Brudar i Karlstad/Värmland -
Logga in
Bli medlem