• Piiiip
    Äldre 28 Jan 19:03
    139335 visningar
    754 svar
    754
    139335

    - Brudar i Karlstad/Värmland -

    Hej!

    Angående lokal:

    Finns något som heter Alsterums gård eller liknande, de har b&b, har bara sökt förbi  hemsidan men kanske har de middag också?


    Alstersherrgård är vacker och de kan hantera bröllop.


    PRO har någon herrgård, men har för mig att den ska renoveras i sommar...


    Väse hembygdsgård är fin, men har inte plats för middag o dans i samma lokal utan i två skilda.


    Följer sminkdebatten med spänning, behöver alla tips jag kan få!

  • Piiiip
    Äldre 30 Jan 01:59

    Måste vara samma Tommy som vi känner, han är proffsig och trevlig. Vi ska dock ha Mar... någonting, som också är proffs och som min sambo har en ännu närmare relation till.

    Karlstads högtidskläder ligger kvar på Norrstrand och är enligt mig den trevligaste högtidsklädes-butiken i stan. Lika trevliga men med större utbud är Zari i Karlskoga.

    Vi ska ta frisör från salong Alexander och makeup från Makeupstore - tror jag - så här långt.

    Vi ska ta in offerter på mat i dagarna. Har någon tips? Hittills har vi hört mkt gott om Åkerbo gårdsbutik och Terassen på Marieberg. Någon som kan ge fler tips för mat och serveringspersonal??! Snälla hjälp mig!

  • Piiiip
    Äldre 2 Mar 21:28

    Tyckte också att skorna var superfina, vart har du hittat dem??

  • Piiiip
    Äldre 22 Mar 20:44

    Jag bakar min egen tårta och fick receptet här på BT.

    Det var en chokladdröm; tre olika sorters chokladmousse lager på lager, mörkchokladmousse, mjölkchokladmousse och vitchokladmousse. Det bästa är att det går att göra tårtan i förväg och frysa, så är det bara för personalen att ställa fram den och dekorera den (som jag tänkt det med chokladgaller gjort på vit choklad, färska bär och smultronblad.

    All denna choklad var lite tung för ett juni-bröllop, så tillslut blev det chokladmousse, jordgubbs- och hallonmousse och vitchokladmousse. Riktigt gott.

    Men nu vill sambon ha en traditionell vit tårta så då gör jag bröllopstårtan från Leilas kokbok och som fyllning använder jag dessa tre mousser och bygger den på höjden och täcker den med Leilas marängfrosting.

    Ska testa det nästa vecka!

  • Piiiip
    Äldre 20 Apr 17:40

    Hur går det för er; värmlandsbrudar?!

    Har ni precis som jag fullt upp?

    Vi har haft möte med prästen nu och jag har konfererat med kantorn. Vigseln börjar falla på plats, med andra ord.

    Jag tänker göra blomsterarr och buketten själv. Är det någon som har lite inside information på vilken butik det kan vara lite billigare än andra att handla blommor på?

    Jag vill ha mycket grönt, murgröna i kruka, rosor, kvistrosor och några säsongsblommor (inte så noga vilka bara rätt färg).

    Någon som har tips?

  • Piiiip
    Äldre 14 May 20:18

    Hej alla Karlstad/Värmlandsbrudar!

    Vi får inte låta tråden dö helt. Vi är nu inne i en intensiv period för att få allt det sista klart.

    Vi är just nu i stadiet när allt trasslar. Förra helgen provade jag brudklänning, bara för att upptäcka att underkläderna inte passade klänningen längre. I Karlstad var det urplockat i mina storlekar men slutligen fick jag superbra hjälp på Twilfit. Där har jag aldrig handlat förrut, men tjejen som hjälpte mig var vänlig och hjälpsam och jag gick därifrån med två alternativ som jag tror kan fungera. Vanligtvis shoppar jag på change, men det var två nya tjejer där som jag inte fick något bra intryck av och allt var urplockat "inget skulle komma in". 
     
    Vet någon vart man kan köpa duni servetter i Karlstad eller över nätet? För det är mitt nästa problem. Jag vill ha tygliknande pappersservetter. ICAs var en mardröm. Som sandpapper.

    Bröllopsskor verkar vara omöjligt i Karlstad. Länge tänkte jag köpa ett par billiga skor på Skopunkten och pimpa dem själv. Nu har jag köpt en förhållandevis billig sko från Brandos. Blir spännande när de kommer.

    Håret gör Rebecka på Salong Alexander, hon är super och har klippt mig länge. löshår är beställt från Rapunzel (osäker på stavning).

    Naglar har jag tänkt göra på Salong Moa... alternativt på Susie Picant, men sista gången jag var där (för 2 år sedan) för en ansiktsbehandling fick jag ett så dåligt bemötande att jag inte vill gå dit igen. Tidigare gick jag till S P några gånger per år, köpte produkter där osv. Men efter sista gången har jag varit runt på andra ställen i stan. T.ex. BM spa där de var väldigt trevliga.

    Blev provsminkad på Make up store för en tid sedan. Proffsig och urgullig personal, blev dessutom toppen fin. Ska investera i fler av deras produkter och sedan sminka mig själv har jag tänkt.

    Festprogram och vigselprogram börjar ta form. Och vi ska träffa kantorn snart för att spika utgångslåten. Min tärna är en stöttande ängel i all oro och stress, särskilt nu när mardrömmarna börjar komma.

Svar på tråden - Brudar i Karlstad/Värmland -