• MrsT20­11
  Äldre 15 jan 21:38
  8645 visningar
  11 svar
  Inlägg från MrsT2011 Visa alla inlägg
  11
  8645

  Duktig florist i Göteborg?

  Har ni något tips på vilken blomsteraffär jag ska välja i centrala Göteborg? Aveny Blommor skulle passa perfekt geografiskt, är de bra? Har hittills bara pratat med en butik, Blomsterkonstnären på Vasaplatsen, men fick ingen bra känsla för dem... Är sugen på att prata med La Fleuriste eller NK:s blomsteraffär, men de är kanske väldigt mycket dyrare än de "vanliga" butikerna?

 • Svar på tråden Duktig florist i Göteborg?
 • MrsT20­11
  Äldre 16 jan 14:02
  #5
  BlackWIngedAngel skrev 2011-01-16 13:06:39 följande:
  Den butiken jag syftade på ligger tyvärr i Kortedala. Namnet är Marys blomsterdesign.
  Det faktum att butiken är ganska liten och att den inte ligger så centralt tror jag är bidragande faktorer till att hon som arbetar där lägger ner så mycket arbete på binderier. Vad jag menar är att om butiken ligger centralt så finns det större potential för en nytillströmning av kunder, medan en liten butik är mer beroende av att de kunder som hittat in i affären ska bli nöjda och komma tillbaka.

  De blommor vi har köpt där har alltid varit jättefina och de står sig väldigt länge. Det är dessutom många som kommenterar buketterna när man ger bort dem till andra, vilket känns väldigt roligt.

  Jag tipsade även en väninna om som gifte sig förra året och de var väldigt nöjda, både med resultatet och med priset. 
  Det är mest en logistik-fråga att jag vill ha en florist i centrum. Vi ska bo på hotell Lilton i vasastan och frisören ligger på vasaplatsen. Vigseln är i hagakyrkan. Det känns onödigt att den som hämtar blommorna ska ta sig från hotellet till en florist långt bort och sedan till frisören. Helst vill jag att brudgummen hämtar buketten och har med sig den när han möter mig hos frisören. Min kärlek saknar körkort så då måste det vara gångavstånd! =)
 • MrsT20­11
  Äldre 16 jan 14:04
  #6
  lule skrev 2011-01-16 12:11:24 följande:
  Floristerna på NK är suveränt duktiga, om man vill ha något utöver det där vanliga. Sedan kan jag också rekomendera blomsterbutiken som ligger brevid handelshögskolan i Vasa, minns inte vad den heter. Blomsterbutiken inne på lagerhaus också mycket dutkiga. Ett fjärde och bästa tipset annars kanske är blomster/inredningsbutiken som ligger vägg i vägg med 7:eleven på kungsgatan, vid kaserntorget. Sjukt duktiga och vackra blommor.

  _____________________________________________

  www.franfrokentillfru.blogg.se
  Tusen tack, vilket bra tips med kaserntorget, det har jag inte haft en tanke på! Lagerhaus var oväntat, ska jag absolut kolla! Tror att den du menar vid handels är Blomsterbutiken Gåvan, men efter vad jag kan se har de stängt...
 • MrsT20­11
  Äldre 26 feb 22:07
  #8

  Har bokat Aveny Blommor nu efter rekommendation från en tjej här på BT, fick en jättebra känsla för dem! Billigare än jag räknat med också, de tar 2000 kr för min stora, droppformade bukett istället för 2500 kr som den andra butiken jag besökt...

 • MrsT20­11
  Äldre 10 mar 08:47
  #10

  Ehhh det där kan man lugnt säga att du fått om bakfoten. Det är ren lögn att en brudbukett kostar max 1000 kr, då får man nöja sig med en pytteliten rund bukett av billiga blommor som råkar finnas i butik den aktuella dagen, samt köpa den i kortedala eller liknande lägen långt från centrum.

  Jag kan upplysa dig om att det var blomsterkonstnären på vasaplatsen som skulle ha 2500 kr för min bukett. Jag älskar blommor och är väldigt kräsen med hur buketten ska se ut, efter alla trådar jag läst på BT angående pris för olika buketter har jag rejält på fötterna i mina påståenden. 

  Men visst, du kan absolut ge din florist ett maxbelopp på 1000 kr, och då får du stå ut med att den kommer att se ut därefter...

  Kronprinsessans bukett kostade minst 3500 kr enligt experterna, och det är ungefär samma form och storlek jag är ute efter, fast med billigare blommor. 

Svar på tråden Duktig florist i Göteborg?
Logga in
Bli medlem