• Aniara­4
    Äldre 24 Jan 19:42
    3592 visningar
    18 svar
    18
    3592

    Vänner som tycker det gått för snabbt.

    Bride in the city skrev 2011-01-14 19:21:48 följande:
    Å ena sidan...när andra beslutat sig för att gifta sig så tycker jag att man gratulerar dem (och håller sina analyser för sig själv). 
    Precis, man får ju skilja på två olika saker här: det ena är ju hur länge man tycker man ska vara tillsammans innan man gifter sig, det andra är huruvida man har rätt att ifrågasätta hur någon annan gör.

    När det gäller den första poängen tycker jag personligen det är smart att vänta ett tag. Det kommer en tidpunkt när förälskelsen lagt sig (rent biokemiskt) och det rosa skimret försvinner, och det är då man ser på riktigt vad det är man har tillsammans. Man bör bo ihop ett tag och se hur det fungerar, och det är en fördel om man har haft en eller flera kriser så att man vet hur man reagerar då och om man kan hantera kriser tillsammans.

    Allt detta gäller f.ö. även innan man skaffar barn, enligt mig, eftersom det är en klar fördel om man kan stå ut med varann åtminstone tills barnet blir vuxet sen! Men jag har förståelse för att det kan finnas skäl att inte vilja vänta så länge.

    Om man ändå är säker på att man kommer att vilja leva tillsammans resten av livet är det ju inte heller någon brådska att gifta sig, då har man ju massor av år på sig!

    Med det sagt är det ändå inte min eller någon annans sak att säga att just du eller någon annan har för bråttom. En nära vän kan möjligen ha anledning att varligt fråga om det verkligen är en bra idé, om vännen inte tycker att man verkar ha full koll på vad man gör, men i övrigt får omgivningen lov att knipa igen om sina åsikter och bara gratulera när man väl har bestämt sig. Tycker jag!
Svar på tråden Vänner som tycker det gått för snabbt.