• turbov­ampyri­a
    Äldre 29 Dec 14:21
    9278 visningar
    35 svar
    35
    9278

    Är problem med övervikt/rökning verkligen något som bara angår en själv?

    Är själv överviktig och anser inte någon ska betala någon magsäcksoperation för mig. Vil dock  inte ha en heller. Gör det i så fall på det gamla hederliga sättet genom att sluta äta godis och röra mig mer. Följd sjukdomarna som diabets och högt blodtryck kommer jag få iaf eftersom de ligger i generna. Alla i min släkt oavsett om de är smala eller tjocka brukar få dem efter 40.

    Däremot tycker jag inte att det rör någon annan om man är överviktig eftersom man inte skadar någon annan än sig själv.

    Rökare däremot är jag jäkligt trött på. Kan då inflika att större delen av min och min blivandes släkt röker t.o.m våra föräldrar och syskon. De har ingen respekt för andra. De tänder bara den där cigaretten oavsett var de befinner sig. Jag är trött på att andas in röken eftersom jag inte mår bra av den. Min blivande är allergisk mot cigarettrök så han kan få andnöd av att andas in den.

    Enligt mig borde alla få den vård vi behöver oavsett om det är självförvållande eller inte. Vi är dock bara männskliga och det är männskligt att fela.

  • turbov­ampyri­a
    Äldre 29 Dec 20:09
    #13
    21maj skrev 2010-12-29 17:30:37 följande:
    Jag håller med dig helt.. Det är föräldras skyldighet att se till att våra barn får en bra start i livet. Men jag kan bara gå tillbaka till den verklighet jag har upplevt med min son..  Som en läkare sa till han som barn: du är iaf en rörlig tjockis....
    Jag är som sagt själv överviktig och känner igen det där med läkare. Till och med när jag går till läkaren för halsont så kommer det en kommentar om ja du är ju ganska stor.

    Själv trivs jag med min övervikt, något man inte får göra idag. Jag har faktiskt inte en tanke på att gå ner i vikt. Det ända tråkiga är väl det här med kläder. Fast alla verkar tro att bara för att man är överviktig så mår man dåligt eller vill gå ner i vikt. Men det är så tråkigt att jämt lyssna på alla föreläsningar.

    Ett exempel: Min syster som är överviktig var hos barnmorskan för att få ett nytt recept utskrivet på minipiller. När hon kom dit fick hon sitta i 40min och lyssan på en predikan om att hon är överviktig och borde gå ner i vikt, som om man intevet om det själv. Hon pratade om hon inte funderat på en operation, vilket min syster inte vill genomgå. Sedan frågade barnmorskan om inte vårdcentralen hade föreslagit det. Efter hon fåt receptet gick hon bara därifrån eftersom hon inte orkade lyssna längre. Orsaken till den långa predikan var att barnmorskan själv gjort en magsäcksoperation och ville frälsa min syster ifrån fetma.

    Förlåt om jag säger frälsa men ibland känns det verkligen som om människor vill göra just det. De tror verkligen de gör en god gärning.
  • turbov­ampyri­a
    Äldre 30 Dec 19:45
    #23
    SnartFruSir skrev 2010-12-30 16:19:50 följande:
    Jag tycker i och för sig att förbjudet att röka inomhus har gett rätt bra effekt. Skulle önska att det utökades till att gälla uteserveringar också. Hur kul är det att röka när den sociala biten försvinner mer och mer?
    Jag håller med att man borde förbjuda rökning på uteserveringar. PÅ vintern brys jag väl mig inte (plus att ingen sitter ute på vintern) men det är tråkigtpå sommarhalvåret. Är man icke rökare så okuperas uteserveringen av rökare. Vill man inte eller kan man inte sitta därute bland röken så tvingas man sitta inne. Vilket inte alltid är kul en varm sommardag. Skulle man då iaf sätta sig däreute blir inte kvällen lika angenäm eftersom man börjaq må väldigt dåligt av att inandas den passiva röken.
Svar på tråden Är problem med övervikt/rökning verkligen något som bara angår en själv?