• Äldre 28 aug 04:03
  346308 visningar
  1582 svar
  Inlägg från Mia123t4 Visa alla inlägg
  1582
  346308

  Fråga prästerna 14

  Tack för ditt svar!

  Jag har ju inte gift mig innan och är därför aningens osäker på vilka frågor du syftar till. Men jag kan ändå inte släppa tanken på att jag ska kunna få gifta mig i kyrkan med en präst som vigselförrättare.

  Om du tänker förbi all formalitet nu. Förbi de ord som jag använder där innebörden betyder si eller så (vigsel tex. har jag förstått är själva innebörden av det juridiska typ)

  Så när jag skriver att jag vill vigas så betyder det helt enkelt att jag vill gifta mig och att den som leder det hela är en präst.:)

  Det känns väldigt konstigt att jag som (semi)troende skattebetalare inte ska kunna få gifta mig i kyrkan med den jag älskar. Gud och staten är väl ändå inte synonymt?

  Nån kanske tycker att min kärlek och jag då lila gärna kan sitta hemma i soffan och säga att vi vill leva ihop resten av livet. Men det är ju ändå inte samma sak. Vi vill bara gifta oss för att vi älskar varandra så oerhört. Och efter dödsfall och sjukdomar i familjen så vill vi inte vänta. Om en präst skulle hålla i det hela i kyrkan, men utelämna de där frågorna som du nämnde och som jag inte vet vika du menar, skulle prästen i fråga då göra något ej-okej? Och i sånna fall, finns det vad du vet, något sätt att ta sig runt det hela för att vi ska d

  Med vänlig hälsning,

  Mia

Svar på tråden Fråga prästerna 14
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.