• Äldre 8 Jan 11:45
    420879 visningar
    1582 svar
    1582
    420879

    Fråga prästerna 14

    Vad är de vanligaste psalmer som man sjunger på en vigsel på midsommarafton. Funderat lite på Du vet väl om att du är värdeful, den blomstertid nu kommer. Några tips?

  • Äldre 16 Jan 13:22

    Jag har en fråga eller egentoigen tre men de hör ihop. När man bokar kyrka bokar man samtidigt att det är någon som spelar orgel för in och utgångsmusik samt psalmer? Kan man ha två psalmer och en solosång? Den som spelar orgel kan den personen hjälpa till och spela typ piano till solosången ? Eller måste man fixa det själv? Jag funderar på att låta min syster/tärna sjunga Ted Gärdestads För kärlekens skull. Men vi känner ingen som kan spela något instrument.

  • Äldre 11 Feb 09:25

    Hur lång tid tar en vigselakt idag? Vi kommer att ha två psalmer och en solosång, men i övrigt följer vi vigselordningen. En annan fråga. Vi har bokat kyrakan till 16, om det är någon som har bokat kyrkan efter oss, har de då fått boka kyrkan från 17? Syftade mer på hur lång tid man har på kyrktrappan för mingel och fotografering.

  • Äldre 11 Feb 12:26

    Det fiffga med "vår" kyrka, är att det finns två ingångar. Men sen kommer jag inte hindra någon att gå in. Just utanför den stora ingången, är det en fin trapp där många stannar och fotograferas efter vigseln. Men om inte annat får vi fotografera oss efter 17 när den andra vigseln har börjat. Måste ringa och kolla. 

    Tack 

  • Äldre 9 Jul 19:59
    jessij­essica:

    Hoppar in och svarar på din fråga då jag själv fick svaret av vår präst när vi gifte oss. Jag trodde det var ett krav och när vi fick test gå i kyrkan så frågade prästen oss hur vi ville göra, för det är inte obligatoriskt, utan en fin gest. Så vi hoppade över den pga jag har problem med ett av mina knän. Prästen tyckte inte att man skulle behöva lida på sin egen bröllopsdag.
    Planerar bröllop 2014-06-20. fjarilkarin.blogg.se
Svar på tråden Fråga prästerna 14