• Äldre 1 Jul 15:25
    416944 visningar
    1582 svar
    1582
    416944

    Fråga prästerna 14

    Jag skall gifta mig nasta år och funderar mycket på det har med att gå in i kyrkan. Min blivande man ar av valdigt stark mening nar det kommer till att inte se mig (bruden) fore man ar I kyrkan.

    Min far lever inte langre sa jag har inga planer på att bli overlamnad. Men min fråga ar om jag skulle gå in med hans bestman och han gar forst in med min tarna. Ar det helt out of the questions? Ar det jattekonstigt om man gor så?

    Vad tycker praster rent generellt om ett sånt upplagg? Jag tanker då att vi båda får gå in, och få lite uppmarksamhet, men slipper ga helt sjalv... och då får vi också se varandra i kyrkan precis som vi båda vill.

    Några tankar? (Eller andra forslag!)

    Ledsen om det redan tagit upp, har letat lite i tråden men finner inget liknande.
    Tacksam for svar =)

  • Äldre 15 Jul 22:32
    Kala skrev 2013-07-03 15:05:01 följande:

    @Ello: Nu är jag ingen präst så jag kan inte svara om det är ok så som du föreslår (eller mitt förslag) men vad sägs om att din MTB väntar på dig vid bakersta bänkraden? Ni anländer till kyrkan separat, har kliver in en smula innan och parkerar sig där. När musiken börjar gör du entré. Vet inte hur er kyrka ser ut invändigt men i vår kyrka skulle det ge bruden en promenad på ca 10-20 meter själv och resterande väg förbi bänkraderna tillsammans med brudgummen. På så sätt så ser han inte dig innan och ni kan ändå gå tillsammans ner mot altaret? Funka?


    Jag har tänkt på det också, men då känns det igen som att jag ska göra "min stora entre" och han ska stå där och vänta på mig... Jag vet inte.

    Ska prata med prästen. Men jag tror det kanske kan bli något sånt här. =)
  • Äldre 6 Aug 19:06
    Chicita skrev 2013-07-16 14:18:57 följande:
    Varför kan ni inte bara mötas utanför kyrkan och sen gå in tillsammans med er tärna och marskalk?
    Att man går in tillsammans representerar att man är två som tillsammans går in i äktenskapet, och då känns det ju lite skumt att ni ska gå in med någon annan - som inte är pappa eller mamma eller annan släkting på så sätt liksom.
    Om ni träffas utanför kyrkan så får ni ju dessutom den där stunden helt för er själva och ni hinner kramas och pussa och torka tårar eller vad som känns bra att göra just i det ögonblicket Flört
    Det är inte aktuellt för oss att ses utanför kyrkan. :) Men vi går nog bara in var för sig. Eventuellt han med sina föräldrar och jag med min mamma. Vi får se, ska prata med prästen, han/hon kanske har något förslag. :)
  • Äldre 6 Jul 09:46

    Jag var medlem i svenska kyrkan, har varit hela livet (sedan dopet då), men flyttade sedan utomlands för 3 år sen. Nu ska vi vigas i Sverige och jag förstår det som att jag fortfarande är medlem. Min fråga är om någon vet om det tillkommer någon kostnad om man inte är boende i Sverige. Vi (jag) betalar ju inte någon kyrkoavgift längre då vi inte är boende i landet.

    Jag undrar också om jag ÄR medlem i kyrkan eller om man automatiskt skrivs ut när man flyttar?

  • Äldre 7 Jul 08:00

    Kjell Präst
    Hur kollar man det? Jag har pratat med vår präst som skulle sända in nå papper, och då sa jag som jag skrev ovan. Jag kan ju i så fall inte gå med i kyrkan igen eftersom jag inte bor i Sverige, eller? Vet du om man i så fall måste betala för vigseln? (Och i så fall hur mycket :))

  • Äldre 7 Jul 21:05

    Kjell Präst
    Okej, då får jag ta kontakt med dem. Jag vill ju vara medlem så det är väldigt trist om jag fallit ur!

Svar på tråden Fråga prästerna 14