• FruHas­sel
  Äldre 16 Dec 10:32
  360293 visningar
  1582 svar
  1582
  360293

  Fråga prästerna 14

  Hej!

  Denna frågan är säkert kommit förut ... hur viktigt anses det att som brud inte visa axlar i kyrkan? 

 • FruHas­sel
  Äldre 17 Dec 12:23
  Kjell Präst skrev 2010-12-16 13:07:40 följande:
  Jag tror inte att särskilt många präster lägger vikt vid den här frågan. Själv har jag ingen aning om huruvida "mina" brudar haft bara eller täckta axlar. Däremot kan säkert någon släkting ha åsikter, så är det ju ofta
  Etikettsgurun Magdalena Ribbing menar dock att det inte spelar någon roll vad kyrkan och prästerskapet anser i den här frågan, etikettsmässigt är bara axlar i kyrkan helt fel.
  Tack snälla för svaret...
 • FruHas­sel
  Äldre 2 Jan 12:29

  Vad anses det om att brudgummen har svart slips? Vi tänker oss ett färgtema med svart, vitt och svagt rosa och han är verkligen inte fin i sån rosa. Tänker att den färgen på slips symboliserar sorg men som en vän sa till mig, så länge han ler så är det ingen som kommer tro att han sörjer!?!

 • FruHas­sel
  Äldre 2 Jan 21:44
  MrsT2011 skrev 2011-01-02 16:42:38 följande:
  Jag är inte präst och vet tyvärr inte vad etikettsboken säger, men för mig känns det lite "pulp fiction", alltså att man förknippar det antingen med begravning eller med välklädda gangsters.

  Men bortsett från min högst personliga åsikt tänkte jag bara fråga om ni övervägt frack eller smoking? Då kan brudgummen vara klädd för bröllop och ändå ha endast vitt och svart. Det brukar finnas att hyra för 1000-2000 kr.

  Lycka till!
  Sebastiána skrev 2011-01-02 19:09:40 följande:
  Om ni har det som färgtema får han väl klä sig i svagt rosa. Ett tips annars är att tänka hela vägen när man väljer färgtema och välja en färg som passar till allt, alltså även till brudgummen.
  TAck för tipsen och svaren! Han kan inte ha lång kavaj så smoking och frack går bort, han har för korta ben och ser ut som en hobbit i så fall...
 • FruHas­sel
  Äldre 8 May 12:38

  Nu har jag läst runt på måååånga sidor om bröllop och jag hittade en sida där de skrev om att under vigeselakten låta brudparets ringar vandra fram till brudparet och att gästerna då får en möjlighet att be för äktenskapet, skänka en önskan om lycka mm. Är detta för amerikaniserat för svenska kyrkan och är det något som ni tror att prästen skulle kunna tala om för gästerna precis i början av vigseln?

  Undrar även om det är möjligt att prästen kan tänka sig att läsa denna dikten före : Vi är samlade här idag osv. osv. 


   


  Måhända är han den ende i världen som tycker sig veta att hon är den underbaraste kvinnan på jorden.

  Måhända är hon den ende som uppskattar hur fantastisk han är i varje liten sak han gör och i varje liten tanke.

  De tycker sig höra en underton av godhet i allt vad den andre säger och tror att de flesta kanske missar det.

  Och de förstår inte hur man kan passera den andre utan att förstå att man just passerat den finaste människan i världen.

  Han har förstått, hon har förstått - därför är vi här idag.

   //Annica


   


 • FruHas­sel
  Äldre 8 May 18:37

  Sebastiana:
   Vill itne att prästen ska ta bort något ur det som sägs vid en vigsel, bara lägga till denna dikten precis innan själva bibeltexterna börjar, som ett litet intro. 

 • FruHas­sel
  Äldre 8 May 19:29

  Tck för svaret Kjell!!

  Ni är ett gäng härliga präster här... tänk om alla vore lika öppna!! 

  Kram på er!  

Svar på tråden Fråga prästerna 14
Logga in
Bli medlem