• Äldre 26 Nov 21:57
    3774170 visningar
    21824 svar
    21824
    3774170

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    EA, varma kramar!

  • Äldre 28 Nov 17:59

    Man kan också käka Pågens små saffransgifflar och Ballerina pepparkaka om ingen haft någon adventsanda att baka i.

    Bytt en massa glödlampor har jag också gjort och sedan kastat upp alla belysningar i oputsade fönster och den enda städning som för övrigt är avklarad är en rejäl dammsugning och dammtorkning av alla fönsterbrädor.

    ...men skottat en så in i baljan massa snö-det har jag! Klockan två i natt var jag ute och drog omkring snösläden, för det hade kommit flera decimeter och jag ville att sambon skulle kunna komma hem från krogjobbetoch parkera på snöfri infart.
    Himmel vad det vräker ner! Vi har verkligen redan MASSOR av snö! I fjol var det barmark så här års. Snön kom ett par dagar innan jul.
    Sambon sa. ja det var ju tur att jag  bytte till vinterdäck i går, för annars hade jag inte tagit mig hem inatt.
    -Nä, det var inte tur. det var resultatet av enträget och stundtals hotfullt tjatande från MIG. Just för att jag gärna vill vara någotlunda trygg i att jag nog får hem min sambo hel och hållen när han är ute och åker.

    När jag sa innan ivf:en att jag ville att vi bytte till vinterdäcken, blev jag i stort sett idiotförklarad. På väg hem därifrån fick vi köra i första halkan på sommardäck.
    Och nu har han fått byta på båda bilarna i full snöstorm och svinkallt om fingrarna. precis som vanligt.

    Men nu har vi däck. Och sonen har nya överdragsbrallor, nya handskar och nya skor-"som jag är så GLAD över mamma! För de är jättejättesköna och jättejättebra och jag blir inte blöt alls!"

    Och det är låsolja insprutat i billåsen, motorvärmarsladden är utdragen och kupévärmaren framplockad. Reflexväst, snöskyffel och startkablar ligger vid varningstriangeln bak i den lilla lilla bagageluckan. Rattmuff på, fårskinnsfäll att sitta på och isskrapor, sop och mirakletrasa för imman på plats. Vinterkängorna är framtagna och alla handskar hittade "har du sett mina vinterkängor och vet du var min andra handske är..."*bah*

    Och massor av stjärnor och stakar och ljusslingor lyser. Bara den runt verandan fattas och så måste vi köpa granen som ska vara på altanen. Annars ser det åtminstone utifrån väldigt adventigt ut.

    Städa bort alla pryttlar och fixa vidare får jag väl göra en annan dag.

  • Äldre 29 Nov 11:39

    Men herregud!
    Vad tänker ni när ni läser det här?

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tre-sma-barn-saknas-i-hogsbo_5748965.svd

  • Äldre 29 Nov 12:04

     


    Ninnnis skrev 2010-11-29 11:57:29 följande:
    Lämnade mamman dem själva utanför när hon gick in i lägenheten?

    Uppenbarligen!
    Jag fattar ingenting....så många så små barn, vad skulle hon göra i den lägenheten? hur länge och varför?

  • Äldre 29 Nov 12:17

    Jag undrar också var Aleta är?
    Är det pralintider och julmarknad och full tupp?

    För det har väl inte hänt något?

  • Äldre 29 Nov 12:21

    Här, det här garvar vi åt i andra tråden:

    http://www.familjeliv.se/Forum-4-46/m51972762-9.html

    Jag vet minst tre i den här som också kommer att skratta...

    Inlägg 87 tex. My God!

  • Äldre 29 Nov 12:53

     


    Norrskensflamman skrev 2010-11-29 12:52:43 följande:
     

    Nä, du är en bonusinkassering!

  • Äldre 29 Nov 20:17

     


    Fjällbruttan skrev 2010-11-29 19:44:23 följande:
    Blomman, hur har du det idag?Tänker så på dig!Och blev glad över din vettiga arbetsförmedlare Och så slog mig tanken, du är mycket klok, hon är klok....Hmmm... samarbete??Blomman och AF-tanten på turne´och utbildar i andra AF-monster i mänskligt bemötande! Se och lär-kursen!!Kram kram kram

    Du är rolig du!

    Jag är ganska glad idag, för vi har varit och tagit itu med operation införskaffande av ny diskmaskin. den har ju som bekant varit paj sedan innna ni var här tom. Jag vill inte handdiska i jul.

    Nu har vi slagit till på en värstingmodell som inte alls var den lite billigare jag sett på annons, men som jag hoppas vi blir nöjda med. Och eftersom man kunde välja en betaalmningsvariant som var räntefri och valfri takt bara det är betalt inom 7 månader, så drog vi till med den luftavfuktare vi så väl behöver till källaren också...
    hej hopp, där blåste vi massor av tusen. Fast smålänning som jag försöker fatta att jag numera är, så begärde jag "något lite roligt paketpris" och då drog de av 2000 spänn och bjöd på installation av det nya och bortforsling av det gamla (som annars kostar 600)

  • Äldre 29 Nov 20:44

    Lanovia, när det gäller er uppesittarkväll:
    "Tack, men nej tack. Kvällen innan vi ska ha huset fullt passar det inte. Vi kommer gärna en annan gång." Punkt slut. Om de inte fattar punktens allvar och slutliga eftertryck, "det här är ingen förhandling utan ett meddelande." Punkt slut.

    Fru Sy, varför behöver du vara alla till lags? Har du frågat dig det? För att ingen får tycka att du är dum eller? Min sambos släktingar (och säkert mina egna med) tycker både titt som tätt att jag är dum, det vet jag. Men vet du, det är priset för att jag inte ska låta mig pressas in i saker jag verkligen inte vill. "Nej vi kommer inte, nej ni är inte bjudna den här gången, nej vi stannar inte fler dagar, jo, vi ska visst bara vara hemma..."
    Förresten så följer ju inte DE heller våra önskiningar och vad vi tycker hade varit roligt alla gånger.

    Men som sagt, det är ju en klar fördel om de gemensamma åsikterna och besluten framstår som just sådana inför sväron. Och då behöver söner ta bladet från munnen.   

    När det öht gäller jular och åkande och varande, så måste jag med eftertryck säga att det mest effektiva OCH harmoniska jag vet för egen del, är att helt sonika bestämma EN plats att vara på för den aktuellla julen. I min värld är det komplett vansinne att åka omkring som skållade troll överallt för att man ska uppfylla nån påhittad jädra rättvisa för alla andra. Galenskap och dömt att ge stressmage.
    Ska man nödvändigtis dela på julhelgen mellan sina respektive släktingar, så tycker jag det smartaste är att åka till edera sidan dagen EFTER julafton.
    Det blir faktiskt hur man än gör ganska rumphugget även för dem amn hattar runt hos och som sagt-ofta är ingen nöjd ändå.

    Det är mycket mycket bättre att tidigt på hösten fråga om man är välkommen dit eller dit och så bestämma att man är på ena eller andra stället. dessutom drar det med åren faktiskt oftast mot att folk får komma till en själv.
    Och vad gäller planering, så kan jag säga att den behöver ske i september ungefär ifall det inbegriper tågbiljetter, ledighetsansökningar och samråd med diverse frånskilda föräldrar och bonuspappor/mammor/barn åt alla håll och kanter.
    Säg det det till svärmor Fru Sy, "JA man måste planera julen!!! Normalt planerar folk den redan tidigt på hösten för att kunna få ihop allting"

    Allvarligt talat; har ni andra vuxit upp med att ni firat med alla era kusiner, mostrar och farbröder? med mormor och farfar och hela tjocka släkten?
    Eller har ni firat med era föräldrar och syskon och möjligen någon tillrest morfar eller farmor?
    Det GÅR inte att få ihop allt med alla alla år!!!!
    Och jul är inte att göra allt som man brukar! Ta det från en skilsmässounge som firat olika på olika ställen och med olika människor i 40 år nu. De flesta jularna har varit bra.

  • Äldre 29 Nov 22:44

    Aleta, neeeeeeeej! Inte istappar!
    Hur har ni hunnit ordna, har ni sådana där värmeslingor i stuprören nu?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård