• CiaLia
    Äldre 16 Nov 20:06
    17735 visningar
    82 svar
    82
    17735

    Vi som gifter oss i september-2011

    å hejsan!


    Vi bestämde igår att vi antagligen gifter oss den 3:e september 2011. Vi har fått en bra tid för vigsel i kyrka och vi har prel bokat festlokalen som ligger 15 min från kyrkan. Har fotografvänner som kommer fota för en billig peng, vänner som kommer sjunga i kyrkan samt en syster som är pianist. Kommer köpa alkohol i Tyskland och vill hitta någon bra prisvärd catering i Stockholm. Min mamma och jag ska börja kolla klänningar snart och hon vill betala den också.


    Blivande tärnor, best man och allt sånt får vi försöka göra klart med innan årsskiftet iallafall, förutsätter att ingen tackar nej :)


    Både jag och min blivande blir nervösa och lite smått besvärade av tanken att ordna ett bröllop men samtidigt vill vi verkligen gifta oss. Han är inte den som älskar att stå i centrum å bjuda på sig själv därför blir vi nervösa bara av det här m att hålla tal, dansa vals etc. Känner även press då vi blir de första i vårat "gäng" som slår till m bröllop.


    Hur går d för er med all planering? Hur känner ni inför bröllopet? Press eller bara glädje?

  • CiaLia
    Äldre 23 Nov 23:38
    #9

    jag har börjat m en lista på alla utgifter, från mat och alkohol till musik och underhållning. Men som sagt jag blir sjukt nervös av att bara tänka på allt detta så ska försöka som någon skrev att avvakta med en del till efter årsskiftet. Fast det är lättare sagt än gjort. Kyrka, festlokal bokat. Fotograf e klar för det är en av våra vänner. 


    Nu börjar vi kolla catering-mat. Något tips om bra prisvärd catering i Stockholm, norrort typ Täby el Vaxholm? Hur långt innan bör man kontakta catering-firma?


    Är redan nu också nervös över vädret. Vi har festen på ett jättefint ställe med sjötomt och grönska, tänk om det regnar....hur brukar det se ut runt den 3 sep? Ibland kommer hösten så snabbt....


    Ska kolla alkoholinköp från Tyskland också, har ändå vägarna förbi där i vinter så borde passa på å handla billig dricka. 


     


    Hur går det för er andra? Klänningen är ju huuuur svårt som hellst, finns så mycke å välja på blir helt snurrig...

  • CiaLia
    Äldre 25 Nov 23:47
    #15

    oj va många av de mindre detaljerna ni har hunnit klart med. När började ni planera erat bröllop? Har ni gjort egna placeringskort? Skönt ändå att ni redan kommit så långt jämfört med en annan...i vilken stad letar du lokal?

  • CiaLia
    Äldre 30 Nov 11:29
    #18

    ok ganska skönt att slippa tänka på maten faktiskt. Jag letar och söker på nätet varje dag efter någon bra prisvärd catering. Vi ska också ha det ganska enkelt så försöker hitta någon buffé för 200 kr per person. 


    Gästlistan hade vi gjort klart men nu börjar vi vela då vi känner att vi behöver lägga till några. Detta är så svårt. Jag har tex ett stort tjejgäng och vi har hållit ihop sen gymnasiet. Vi är ca 11 tjejer men alla 11 står jag ju inte jättenära. Två av dom har jag tex aldrig umgåtts privat med, träffar dom enbart på gemensamma tillställningar. Men är det dåligt då om man inte bjuder dessa två? Dom vet ju själva att dom inte är nära mig även om vi ingår i samma gäng.   


    Hur gör ni? Om folk tillhör samma gäng bjuder ni alla då el väljer ni dom som står er närmast?

  • CiaLia
    Äldre 8 Jan 01:03
    #27

    hej på er!
    Jag får också lite panik då vi fortfarande inte kommit så långt, inte mer än lokal, kyrka, bestman, tärnor, toastmastrar klara. Har hållt på och flyttat i en månad så all energi läggs på det.

    Borde man sätta fart med att boka catering, band och såna saker?
    Klänning är på g, har hittat en supervacker som jag ska maila olika Kina-skräddare å få den uppsydd.

    Är det någon förresten som vet ett bra live-band i Sthlm till rimligr pris? max 10 000 spänn gärna.

Svar på tråden Vi som gifter oss i september-2011