• chimil­le
    Äldre 16 Nov 10:35
    34755 visningar
    223 svar
    223
    34755

    Umebrudar 2011

     


    Sivalinga skrev 2010-11-15 23:00:58 följande:
    Välkomna alla! Hoppas att några nya brudpar hittar hit!!!  Alltid lika roligt att höra hur andra tänker, resonerar,planerar, drömmer och funderar :) Vårt brydderi just nu; MUSIK!- Musik till kyrkan? Önskar livemusik, men har ej hittat nåt bra än...- Musik till festen?! Önskar band, men är rädd att vi spräcker budgeten alldeles galet mycket! Förslag tages tacksamt emot! Va grubblar ni på?

    Kanske att ni kan få några tips om ni pratar med pastorsexpeditionen? De måste ju ha lett hundratals vigslar där någon sjungit, och kanske har några namn återkommit flera gånger och sedan fastnat :)

    Ang band till festen har jag sedan tidigare rekommenderat Cover kings, Riff Raff Ruff som Lebendig föreslår är också bra. Nu vet jag inte direkt vad de båda banden tar men skulle gissa på allt mellan 8000-14000:-

  • chimil­le
    Äldre 19 Nov 18:02
    #10

    Idag har jag investerat i en axelbandslös bh samt en body med slimmande effekt att ha under brudklänningen! 30% på Change!
    Så nu är alla klädinköp klara, förutom overknee-strumpor :)
    Bara en liten väska som jag behöver :)

    Läste föresten en artikel om en kvinna som lämnat in sin brudklänning på kemtvätt och det hade förstört den, så nu är jag jättenervös inför att hämta min till veckan! *s*

  • chimil­le
    Äldre 20 Nov 22:57
    #14

    Fick ikväll veta en underbar sak, min bästa vän skall ha barn!
    MEN, hon är beräknad till dagen efter vårt bröllop!!! Jag blir så himla ledsen att jag vill gråta när jag tänker på att hon sannolikt inte kommer att vara med på bröllopet, för hon bor i Stockholm och vill sannolikt inte åka iväg så nära inpå förlossningen :(
    Det är så himla dubbelt, jag är överlycklig för att hon skall ha barn men jag blir bara så ledsen av att tänka på att hon - den som självklart skall vara med på min bröllopsdag!- kanske inte kommer att kunna vara där. Hon är liksom, förutom min fästman, den mest självklara att ha där =/

  • chimil­le
    Äldre 23 Nov 19:45
    #23

     


    Slania skrev 2010-11-23 18:28:27 följande:
    Ååååh!  Nu har jag köpt brudklänningen!! Vann en tokbillig Nixa-klänning på Tradera, 2 storlekar mindre än jag har nu men tanken är att jag ska lyckas komma i den till sommaren Hoppas att den är lika fin i verkligheten som på bild. Hur som helst kan jag alltid sälja den vidare ifall den visar sig vara helt fel... 772 kr med frakt tycker jag var ett riktigt fynd! *nöjd* Hur många av er har köpt klänningen redan, eller ni kanske ska hyra? Vilken typ av klänning tänker ni ha?

    Jag har min klänning sedan 5 år tillbaka :) Har nog skrivit om den tidigt i förra tråden, men, det är iaf en designerklänning av en ball tant som heter Betsey Johnson. Köpte den på rea på hennes hemsida för 250 dollar, nypris var 375 dollar, när jag fick min första riktiga lön.
    Visste egentligen inte vad jag skulle ha den till men den kom ju till användning till slut :) Har tidigare haft den på en fotografering och ett nyår så den är knappt rörd.
    Den är åt naturvit-hållet, lite mer beige än vit alltså.
    Kjolen är plisserad med enormt mycket tyg, tror jag räknade det till 16 meter i omkrets, och livet är lite som en kortare korselett med plisserat tyg även där.
    Smala axelband som är avtagbara så jag kan välja att ha axelbandslös, med axelband eller halterneck!

    Hämtade iaf ut den från kemtvätten idag och allt gick bra!

  • chimil­le
    Äldre 24 Nov 15:34
    #31

     


    Slania skrev 2010-11-23 21:52:15 följande:
    Kan inte se ditt galleri.... tror du måste göra nån inställning eller så? Jag vet inte vilket modellnummer min klänning har men lägger in en bild i galleriet så får ni se   Chimille: Din klänning låter ju verkligen häftig! Har du ingen bild på den? Vill gärna se... J och J: Smart! Skönt när man kan komma billigt undan också... kan man lägga mer pengar på annat

    Den enda som finns just nu hittas här;
    http://www.modellbilder.se/portfolio.php?id=37969
    Det är bilden allra längst ned, har funnits andra bilder också men som inte är uppe på nätet just nu.

  • chimil­le
    Äldre 29 Nov 15:52
    #46

    m och n; Jag vet att BlaBlaBla gör både smink och hår för ett bra pris, de är bra på hår men makeup har jag inte gjort där. Googla så hittar du deras hemsida.
    En fördel, tycker jag, är att de har olika prisnivåer beroende på hur duktig frisören som arbetar med ditt hår är. De går efter Top Hairstylist, Senior Hairstylist eller Junior Hairstylist, det kan ju vara en bra anvisning när man väljer sin frisör. Själv skulle jag ha kunnat anlita en Junior Hairstylist eftersom jag skall ha en vanlig stram knut och inget superavancerat, det blir ju också billigare än om jag hade valt en Top Hairstylist.

    Just nu grubblar jag en hel del över informationsbladet. Jag vet inte hur i hela friden det skall se ut och hur jag skall formulera informationen! Det står helt still! Vet ingenstans på nätet som man kan utforma och beställa ett heller, bara inbjudningskort =/ 

  • chimil­le
    Äldre 29 Nov 17:08
    #48

     


    Lebendig skrev 2010-11-29 16:27:03 följande:
      Informationsbladet kan du kanske göra själv? fast det är inte säkert att det blir samma teckensnitt iofs...

    Vet inte alls hur jag vill ha det så därför tänkte jag att det hade varit enklare om man kunnat hitta alternativ, precis som med inbjudningskorten. Men har inte hittat något ännu.
    Och om man skulle göra ett enkelt utskrivet papper vet jag inte heller hur jag vill att det skall stå. Om man skall dela upp det i kategorier, göra ett alfabet eller dylikt. Ovanligt för mig att ha hjärnsläpp, brukar ju alltid ha visioner *s*
    Jag har iofs EN vision. Tänker mig ett dubbelvikt kort med några fickor i där man stoppat ned informationskort i olika kategorier, men vägen dit - att göra det rent praktiskt - känns svårt!

  • chimil­le
    Äldre 29 Nov 17:52
    #50

     


    Lebendig skrev 2010-11-29 17:43:48 följande:
    Men hur stort skulle du vilja ha det då? Och vad kommer stå på inbjudan? Informationsbladet tycker itne jag behöver vara allt för mycket. Kanske vägbeskrivning, boendealternativ, barn/inte barn, speciella arrangemang kring festen.   Vad gäller olika fickor, kan man kanske göra tygfickor som man limmar utanpå? Eller går det att limma ihop två olika papper i kanterna. Ett papper som är helt och det andra är skuret som hack i för att få ner ett "kort" genom.

    Vi har en rätt basic inbjudan så informationsbladet kommer att behöva vara av det något utförligare slaget, vi har en stor andel av gästerna som kommer utifrån och inte bor här.
    Tänkte också på att limma ihop två papper i kanterna med skurna hack för korten men blev osäker på hur jag skall dela upp "kategorierna" då det är en hel del info vi vill förmedla :) 
    t.ex. ang barn, mat och dryck, vägbeskrivning, OSA, kuvertavgift osv.

  • chimil­le
    Äldre 2 Dec 14:54
    #63

    Våra gäster kommer att anlända, och fotograferas, på röda mattan och om någon skulle vara intresserad så tänkte vi sälja efter bröllopet!  - om de fortfarande ser fina ut, förstås! :)
    Vi har köpt 4 st mattor i måtten 60.9 cm x 4.5 m från celebrations.se och tanken är att vi skall lägga dem två i bredd så att par kan gå tillsammans utan att trängas, och längden blir 9 meter.

  • chimil­le
    Äldre 2 Dec 15:49
    #65

    Svart, vitt och silver.
    Nej men skämt åsido så tyckte jag att vi kunde ordna en lite mer exklusiv känsla för att på så vis sätta ribban på bröllopet. Och det är ett mycket effektivt sätt att få gästbilderna på, istället för att det skall odnas fotogrupper till höger och vänster.

  • chimil­le
    Äldre 6 Dec 16:40
    #75

    Underbart med en bebis, Slania :) Här drömmer man för fullt om en 2:a men det är inte dags förrän om tidigast 1 ½ år för vår del, men drömma går ju bra :)

    Kan förresten meddela att det var ren båg den där röda mattan så vi skickade tillbaka alltihop idag, det var snarare en röd tunn tygväv mer än något annat!

  • chimil­le
    Äldre 6 Dec 23:00
    #78

    En idé kanske kan vara att kontakta Umåkertravet, de kan säkert tipsa om någon :)

  • chimil­le
    Äldre 8 Dec 18:23
    #85

    Loppansson, har ni hunnit planera något kring er fest på Fabriken? Är nyfiken eftersom vi ju också håller till där :)
    Har en hel del info också om du vill veta något speciellt, har mailat två vändor med frågor sedan vi bokade :)

  • chimil­le
    Äldre 8 Dec 21:00
    #87

     


    Loppansson skrev 2010-12-08 20:02:01 följande:
    chimille - enj vi har väl inte planerat så himla mkt. vet mest hur vill ha borden, börjat fundera på hur jag vill dekorera men inte kommit så långt. Ni då? Vi ska hyra ett partytält och ställa i ansluning till ingången och ställa ut bänkar med bord där under, för dem som ska röka och om man vill sitta ute och få lite frisk  luft, vädret vet man ju tycärr inte hur det kommer att vara. Vi ska ha en dj som spelar. Tar ni mat från Jösta? det kommer vi att göra. men ha en egen bar.

    Ja det är ju det här med väderleken :) För mig så får det gärna skvittra lite så länge det är soligt och fint! Och är inte solen framme så är det huvudsaken att det inte regnar - så länge det inte är mulet OCH regnar så är jag glad :) Vill gärna kunna ha vigsel + mingel utomhus!
     
    Vi håller på med detaljplanering just nu. Typ, kollar om barnen kostar något i matväg och var gränsen för barn går, om vi skall ha extra effekter till dansgolvet, om glas ingår, vilken tid man hämtar nyckeln osv. Jag vill ha så mycket som möjligt helt färdigt i planen så att det går snabbt att förbereda.
    Vi insåg att vi skulle behöva stressa ihjäl oss om vi inte kunde göra i ordning dagen innan så vi bokade även fredagen så att det bara är att tuta och köra på lördagen.
    Till veckan träffar vi vår pastor och skall diskutera vigseln så har filat på ett utkast till vigselprogrammet idag.

    Vi gifter oss vid 14.30 med våra närmaste, sen kommer våra gäster kl 17.
    Vi tar mat från Jöstas, buffé med grillat. En bekant skall vara bartender, vi använder oss av spotify och dukningen med dekorationer är lite grann under utredning :)
    Det blir sannolikt vita dukar med vanligt porslin, svarta kuvertservetter, grått festhäfte och längs mitten av borden skall avlånga vita ljusbrickor stå med våra vita näckrosor och vita ljus på. Lägger eventuellt ut silverhjärtan som dekoration över borden. 
    Vi skall nog satsa på lite mindre bord och inte bara långbord men storleken på borden kommer säkert att variera lite.

  • chimil­le
    Äldre 8 Dec 23:11
    #90

     


    Sivalinga skrev 2010-12-08 22:40:40 följande:
      Oj så långt ni kommit i planeringen! Hmmm börjar känna stressen komma krypande! Att ni redan ska träffa pastorn! Trodde man gjorde de npn veckan innan bara?

    Det gör man säkert i vanliga fall :) Men vi har kontaktat en pastor som hör till en annan kyrka men som höll i vår sons barnvälsignelse som vi är väldigt nöjda med. Vi vill gärna ha honom som vigselförrättare och mailade därför lite fram och tillbaka för att höra om han överhuvudtaget vigde folk utanför hans församling & eftersom vi båda ville ha ett möte för att diskutera vigseln så blev det så att vi tog det på en gång :)

  • chimil­le
    Äldre 9 Dec 11:27
    #92

     


    Loppansson skrev 2010-12-09 08:49:19 följande:
      Ja, ni har verkligen kommit långt!!Vi har ett barnfritt bröllop så vi behöver inte fundera på det. Vi kommer att ha långbord, men hyra stolar med överdrag från nolia. Vi kommer att använda oss av deras porslin och jöstas personal som serverar och sedan stå i baren. Vi funderar oxå på att hyra fredagen innan, men vi har inte hyrt det än. Vi ska även anlita deras personel som städar, vi ska betala extra för att de ska städa allt. Vi vill inte behöva åka dit el släpa dit någon av familjen för att staäda dagen efter. så vi tycker det är värt att betala lite mer.Dukar hyr vi från kemtvätten, det blir vit linne dukar, Dukningen ska en vän till oss göra som jobbar inom restaurang och kan det där med dukning.Vi har valt att ha en tre rätters från Jösta, ingen tårta utan cupcakes istället. Det gör även Jösta. Menyn är så gott som klar.Vårt färg tema är silver, rosa och vitt, så det kommer att vara rosa och vita rosor i speciella fat på borden, det vi nu funderar på är var vi ska låna/hyra kandelabrar ifrån...Sivalinga - Jaha, det ingår inte provsminkning!! Oj, då blir jag nervös! Håret känns ok, då jag ska ha en enkel frisyr som hon inte kan misslyckas med, men sminket!! Hmmm, nu får jag fundera på hur jag ska göra!

    Det här ang städningen, visst är det så att det ingår i hyran att man gör grovstädningen som att plocka undan lösliggande saker och tömma papperskorgar osv. men att de sedan tar hand om resten? och om man sedan anlitar dem för städ, är det den som kostar kring 1500-1800? Och behöver man inte göra något alls då, förutom att t.ex.ta med sig det man vill ha med hem? Har du någon uppfattning om hur det ligger till? :)
    Vi vill iaf leja bort den, känner precis som du att jag inte vill "kräva" av varken mig själv eller någon annan att åka och städa dagen därpå.

    Vi har "halvt som halvt" ett barnfritt bröllop :) Våra vänners barn är inte bjudna, förutom bebisar. Men våra släkingars barn är inbjudna :)
    Nu påbörjas jakten på barnstolar, för det hade de inga på Fabriken!

    Vi kör på svart, vitt och silvergrått i vårt tema :) Vi tar igen färgerna ganska diskret i bröllopet, jag tycker personligen att det inte passar oss att gå fullt ut och verkligen maxa färgmatchandet i allt.

  • chimil­le
    Äldre 9 Dec 14:44
    #94

     


    Loppansson skrev 2010-12-09 13:30:18 följande:
      Ja, om man betalar den kring 1500 tror jag det ligger på, så städar de allt. Men behöver bara komma och ta med sig det man vill spara därifrån. Det som ingår i hyran är bara, att de skrubbar toaletterna ch svabbar golven, resten måste man i så fall göra själv.

    Vi skall definitivt anlita dem för städningen och så ber vi våra närmaste att ta lite saker därifrån i slutet av kvällen. Som vår bordsutsmyckning och pantburkar :)
    Mina föräldrar har ansvaret över vår son och kommer ju sannolikt att åka hem relativt tidigt så då får de plocka med sig lite saker :) Min syster och svåger är toastmasters så de får nog ansvaret att låsa stället.
    Har du hört något om hur man får nyckeln?

    Så bra med en till som skall vara på samma ställe, då kan man snappa upp en del sinsemellan istället för att mejlbomba Fabriken ;)

Svar på tråden Umebrudar 2011