• Fröken T
    Äldre 26 Oct 10:56
    181151 visningar
    1573 svar
    1573
    181151

    Augusti 2011 - del 2

    Hallå augustibrudar!


    Kul att se att det går framåt för er. Här står det lite still. Förutom att jag helt gjort om design ännu en gång på inbjudan och webbsajt :) 


    Men saker som jag funderar på är bl a hur man ska hitta en bra vigselförättare som inte är för dyr. Och om jag kanske borde boka hår & make. Och hur jag ska få min bm att gå med på att öka budgetposten för min klänning för tror inte att jag kommer att hitta en billig som jag hade hoppats. Mycket om, men och kanske just nu i mitt huvud men väldigt lite faktisk planering.


    Saker som är klara:


    * lokal bokad
    * fotograf bokad
    * Skiss till inbjudan klar, ska finslipas och sen tryckas
    * Webbsajt 80 % klar
    * Kock som ska hjälpa till att bestämma meny samt grilla maten under middagen

  • Fröken T
    Äldre 27 Oct 15:28
    #15

    @augustilyckan


    Tror att det är ett helt okej pris på fotograf. Jag anlitar en gammal barndomskompis och betalar 3000 kr för
    Porträttfotografering
    Detaljfoton
    Fotografering vigsel
    Fotografering efter vigseln (miljö, översikt)
    Alla bilder grundredigerade och levererade lågupplösta på cd/dvd (ca 150 bilder)
    Ett par porträttbilder redigerade och levererade högupplösta 


    Skulle gärna fått mingelbilder också men hon hävdar att hon inte är ngt bra på det så jag har valt bort till förmån för att ha en fotograf som jag har en relation till och som jag dessutom gärna har med på bröllopsfesten efteråt (trots att vi inte har umgåtts på några år).


     


    Inbjudan: www.kortdesign.se www.handicrafthuset.se www.calligraphen.se/


    Jag gör min inbjudan själv i PS. Ska bara hitta ett tryckeri som ska trycka.

  • Fröken T
    Äldre 3 Nov 09:22
    #45

    Jag behöver också gå ner några kilo, slimma till mig lite. Har "unnat" mig lite för mycket senaste halvåret och halkat tillbaka in i vad som närmast kan betraktas som ett sockermissbruk.


    Men nu är det skärpning! Tänkte att jag ska börja prova klänningar i januari så det är ju bra om jag har den kroppen jag vill ha på bröllopet redan i januari.


    Tränar gör jag redan, det är en naturlig del av min vardag. Kör minst 5 pass i veckan. Och nej, jag har inga barn :)

  • Fröken T
    Äldre 4 Nov 18:29
    #56

    Välkomna alla nya! 


    Jag är 29 och min bm är 30.


    @snartFruSir Fin klänning! Tips på dekoration: gardiner, stolsöverdrag, blommor, ljus. För 15.000 kan ni nog göra ganska mycket :)

  • Fröken T
    Äldre 2 Dec 15:49
    #89

    Har köpt en potentiell bröllopsklänning! Fyndade den på Ebay för 450 kr (inkl frakt), hoppas att tullen inte blir så dyr...


    Även om jag vill ha en enkel klänning så kan det vara så att den här är FÖR enkel. Får se när jag får den. Den måste även sys om en hel del och måste köpas underkjol till.


    Känns i alla fall skönt att KANSKE ha en klänning :)

  • Fröken T
    Äldre 2 Dec 20:52
    #93

    @snartfrusir Nej, ingen bild tyvärr, hittar den inte nu på nätet, den är nog nertagen. Får återkomma när jag får hem den!


    Har inte heller handlat från ebay tidigare men är flitig internetshoppare och har handlat en hel del från USA och åker nästan alltid på tullavgift, nån gång bara som de har missat.


    @skumboll Fy vad trist! Skulle vara asförbannad om jag vore du :) Men du behöver väl inte betala när de har gjort fel?

  • Fröken T
    Äldre 21 Dec 09:41
    20110820 skrev 2010-12-20 23:43:43 följande:
    Här var det tyst och stillsamt!

    Vi har bestämt oss för att berätta för våra familjer på julafton, resten av gästerna får snällt vänta på sin inbjudan. Det är jobbigt att hålla en sådan här sak hemlig i 1,5 år!!

    När har ni tänkt skicka ut er inbjudningar och vad har ni satt för O.S.A?
    Alla vet redan att vi ska gifta oss och de flesta, i alla fall min vänner och familj, har koll på datumet. Dock funderar vi på att skicka ut inbjudan redan i februari eftersom det är i februari/mars som många måste ha klart med semester på jobben.

    Vi gifter oss redan 6 augusti och då är det många i min bekantskapskrets som brukar vara på semester.

    Nackdelen med att skicka ut inbjudan så tidigt är ju att folk glömmer att osa.
  • Fröken T
    Äldre 22 Dec 09:41
    20110820 skrev 2010-12-21 10:23:12 följande:
    Fröken T: Jag är lite inne på det spåret också, vet att många måste planera sin semester och hälften av våra gäster har 50 mil att åka och då behöver de kanske planera in det. När har ni satt OSA?

    Jag har satt OSA 1 juli men börjar fundera på att ändra det till 1 juni. Vad tror ni? Vi ska ju beställa mat, fixa bordsplacering, skriva klart fästhäftet och köpa alkohol och då är det ju bra att veta hur många som kommer...
    Vet inte riktigt till när vi kommer att sätta OSA. Antagligen till någon gång första halvan av juni. Mest för att få svar från folk innan semestrarna.

    Jag tänkte lista alla som tackat ja på vår webbsajt, hoppas att det får folk att osa tidigt. Men jag kan ju bara se till mig själv. Jag får en inbjudan, tänker att jag ska gå, sätter upp inbjudan på kylskåpet eller lägger undan den och glömmer helt enkelt att OSA, eller gör det sista dagen.

    Man kanske ska sätta OSA en månad efter inbjudan trots att man skickar ut den redan i februari/mars? Eller, blir det helt galet? Så svårt!
    Aylas skrev 2010-12-21 21:32:29 följande:
    Vad kul! :0) Måste fråga - HUR berättade alla för sina nära och kära?
    När min bm hade friat så var vi så lyckliga att vi berättade för alla att vi va förlovade och de flesta frågade då när vi skulle gifta oss och då svarade vi att det blir nästa sommar. Och när datumet var helt spikat så berättade jag på FB och Twitter. Och sms och mail till de som inte läser min FB och twitter. Och muntligt till en del andra. Inget stort avslöjande med andra ord. Tycker inte att det är en så stor grej eftersom alla redan visste att vi skulle gifta oss med tanke på förlovningen.
  • Fröken T
    Äldre 8 Feb 13:29

    Oj vad jag har missat i den här tråden!

    Senaste veckan har sakert börjat falla på plats. Toastmastrar är klara. Har äntligen fått svar från en vigselförrättare som faktiskt kan, inte tiden vi ville men en timme senare, vilket är helt ok, så det är typ bokat. Och det bästa av allt är att jag precis varit hos sömmerskan som jag ska sy upp min klänning. Och jag tycker så mycket om henne, det kommer verkligen att bli toppenbra! Är så glad över att jag beslutade mig för att sy upp här och inte måttbeställa nånstans ifrån.

    Skrattande

    Nu ska jag göra det sista på inbjudan och sen trycka. Nån som har nåt tips på bra tryckeri i Sthlm? Digitaltryck tänker jag mig.

  • Fröken T
    Äldre 8 Feb 16:09

    @SnartFruSir Lägger upp bild så snart den är klar! Ska byta typsnitt på en del av texten och behöver hjälp med det då jag vill ha ett typsnitt som jag inte har (och som jag inte tänker köpa bara för det här...)

  • Fröken T
    Äldre 16 Feb 20:40
    Ilse skrev 2011-02-16 19:46:29 följande:
    Finns det någon annan än jag som inte skickat ut inbjudningskorten än? Om det finns, när har ni tänkt skicka ut dem?
    Vi har inte!
    Tänkte skicka så fort de är tryckta, och webbsajten är klar. Hade tänkt att skicka ut dem i början av februari... men men :)
  • Fröken T
    Äldre 19 Feb 09:21

    Det går framåt, sakta men säkert...
    Har bokat hår & make: www.colorsbykarin.se/Karin/Hem.html
    Igår fick jag hem ett par vintageskor som jag beställt från USA och de sitter perfekt! Kommer att bli så bra! Hade egentligen velat ha nån knallig färg men nu blir det blekrosa. Men det blir fint ändå eftersom skorna är så fina!

    Nu ska jag bara får den där inbjudan tryckt och skicka ut den. Och göra klart och publicera webbsajten i samband med det också Glad

    Å så ska jag hitta nån som kan och vill göra tårtan. Å så ska jag bara det och det och det.... DET TAR ALDRIG SLUT! Tungan ute

  • Fröken T
    Äldre 21 Feb 15:06

    Har beställt provtryck på inbjudan! Spännande. Jag får det nog imorgon. Hoppas att det blir bra. Skulle vara skönt att använda det tryckeriet för de var billiga. Sen måste jag knåpa ihop en inbjudan på engelska också, hade inte alls tänk på det. Det blir lite knepigare då den svenska innehåller väldigt lite info, den hänvisar till vår sajt. Men den engelska måste jag skriva all info på då den personen inte kan läsa sig till infon på webbsajten... well well.. det lösesr sig nog.

    För övrigt skönt att se att det finns brudar i den här tråden som inte är så stressade och som inte har skickat ut inbjudan :) För håller med @biscuit där, det är kul att gå in här och läsa och få tips men det är ganska stressande också för jag får alltid känslan av att alla andra redan har bokat och fixat allt!

  • Fröken T
    Äldre 21 Feb 20:04
    Skumboll skrev 2011-02-21 19:01:12 följande:
    Jag har beställt klänningar. Ja, två stycken faktiskt.

    Däremot så måste jag försöka hitta någon som kan fixa hår och make. Min tänkta frissa kände sig inte alls säker på den frisyr jag vill ha och jag vill inte sitta där och känna mig missnöjd så nu är jag på jakt efter någon ny. 
    Någon som har tips på salong eller någon frilansande kring stockholm?? Alla jag har kontaktat är redan bokade så jag behöver verkligen hjälp....

    Fröken T, vilket tryckeri blev det?
    Printman reklam AB. Förutsatt att det blir bra. En tredjedel av priset jag fick av ABA.

    Jag har bokat den här tjejen för hår & make, vet dock inte om hon är bra: www.colorsbykarin.se/Karin/Hem.html
    Har kollat runt massor men antingen har personen redan varit uppbokad eller så har jag inte känt att det varit rätt. Det här var första som jag kände stämde.
  • Fröken T
    Äldre 11 Apr 15:44

    Idag skickade jag inbjudningarna! Eller de flesta i alla fall, några kvar som jag inte har adress till än.

  • Fröken T
    Äldre 3 May 22:00
    Humlan66 skrev 2011-05-03 21:42:30 följande:
    Vi gifter oss kl 17,30 och tycker det är lite väl sent, men det är ju den enda tiden som finns om vi ska ha den 6 aug så..svårt att planera kvällen, allt kommer ju att gå i ett hela tiden utan "andningpaus"

    Jag börjar bli orolig över våra kläder vi beställt från Milanno nu med. många är nöjda men många är oxå missnökda :-s

    Tror jag ska beställa en extra kläning från kina utifall
    Vi gifter oss också 17:30 de 6 augusti!
  • Fröken T
    Äldre 4 May 15:31
    Humlan66 skrev 2011-05-04 08:27:14 följande:
    Åhh va roligt, men får jag då fråga hur ni har lagt upp eran kväll ?
    Vi har inte riktigt kommit så långt... bara pratat i stora drag men nåt sånt här kanske:

    Vigseln startar 17:30. Vi gifter oss borgerligt på samma plats där vi ska ha festen.
    18:00 (senast) vigsel klar. Grillarna tänds. Bubbel och mingel i trädgården. Ev. någon aktivitet typ tipsrunda i lag.
    ca 19:00 maten börjar grillas, tillbehörsbuffé dukas fram.
    ca 19:30 gästerna börjar ta mat. Vi äter ute i trädgården (ingen bordsplacering)
    Med tal och så är min gissning att vi kommer att äta i ca 1,5 (det är ju inte flera rätter som ska dukas av och på)
    Sen mingel, kanske nån musiklek med trubaduren vi har på plats.
    Runt 21.30-22 Kaffe och tårta

    Sen PARTY!!! (dans inomhus)

    KAnske inte hjälper dig så mycket, om ni ska ha ett mer traditionellt bröllop menar jag. Vi vill ha mer sommarfest-känsla, avslappnat, inte så uppstyrt, då är det inte så noga med tiderna...
  • Fröken T
    Äldre 6 May 06:57
    SnartFruSir skrev 2011-05-05 22:10:40 följande:
    Vad kul att folk har hört av sig. Hos oss har 11 av 90 svarat. Då är vi 2 av dem.. Men, det löser sig väl! Vi har osa 10 juni så mycket kan ju hända. Och min bästa vännina har anmält en + 1, men det står bara hennes namn på kuverten. Men, till saken hör ju att hon var singel när inbjudan gick ut, så hade de varit tillsammans så hade jag nog frågat henne om hon ville vi skulle bjuda honom eller inte. Har aldrig tärffat killen och de har varit ihop typ 2 månader nu. Men ändå, känns lite snopet, fast det är lika bra att släppa det och lägga krutet på annat :)
    Haha, det hände oss också. Min sambos kompis, tillika vår toastmaster, OSA:ade en flickvän trots att inbjudan bara gått ut till honom. Naturligtvis hade hon blivit bjuden om vi vetat om det men jag visste inte ens att han träffade nån och sambon visste inte att de var ett officiellt par. Klart han hade fått ta med henne om han frågat, blev så paff bara när jag kollade OSA-listan och han anmält henne.
    (de osar via ett formulär på vår sajt)
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2