• Dejli
    Äldre 18 Oct 13:35
    51160 visningar
    28 svar
    28
    51160

    Någon mer än jag som äter tabletterna "hårkontroll" för att få ett vakert hår till den stora dagen? :)

    Emblas Mamma skrev 2010-10-18 12:23:45 följande:
    Man ska nog ta detta ett par månader innan man märker resultat, om man inte har använt det tidigare så kan man se resultat efter två veckor.
    Jag tror inte en sekund på att det syns resultat på två veckor, då har du blivit lurad... möjligen att man kan påverka det som ännu inte vuxit ut, dvs det som växer ut under tiden man äter. Men redan utväxt hår är "dött", och ska man påverka håret som man redan har så lär du applicera något utifrån (silikondroppar, hårfärg eller annat).

    Så, om du ska äta det i 8 månader så kommer det (om det fungerar...) endast påverka det som växer ut under den tiden. Allt annat är hittepå eller "placebo-effekt", att man tycker sig se skillnad.

  • Dejli
    Äldre 19 Oct 22:40
    #12

    Som Ethelegin skriver så finns det många saker som är giftiga i naturen. Överintag av vissa vitaminer och mineraler är t ex direkt hälsofarligt. A- och D-vitamin är exempel på sådana. B6 kan också ge förgiftning, och just B-vitaminer ska ju vara bra för hår och naglar sägs det...


    Gå till en läkare och kolla upp om du har brist på något, då kan du behöve tillskott. Om du har bra värden är det bara slöseri med pengar, och en potentiell hälsorisk, att käka en massa kosttillskott, särskilt om de inte är läkemedelskontrollerade. 


    Om du äter varierat och mycket frukt och grönt så kommer tillskotten antagligen inte göra någon skillnad alls. Det är dessutom nästan omöjligt att överdosera vitaminer och mineraler via kosten. Om du tar tabletterna i rekommenderad dos så är kanske riskerna för förgiftning inte så stora, men folk är så okritiska när det gäller tillskott av alla de sorter.


    En försäljare är alltid övertygad om sin produkt, och därför helt opålitlig när det gäller info om vad de säljer. De jag vet har påstått sig bli hjälpta av kosttillskott för hår upplever garanterat en placebo-effekt, då ingen synbar skillnad skett. Det har också märkt skillnad väldigt snabbt, vilket är totalt omöjligt...


    Man får såklart göra som man vill, men så länge folk är okritiska så finns det de som tjänar pengar på kvacksalveri...

Svar på tråden Någon mer än jag som äter tabletterna "hårkontroll" för att få ett vakert hår till den stora dagen? :)