• Albert­ina83
    Äldre 29 Sep 13:53
    8395 visningar
    33 svar
    33
    8395

    Samboliv

    Jag och min fästman har varit särbo under hela vårt förhållande. Vi har varit tillsammans i 2 år och 7 månader, förlovade i 4 månader.
    Ingen av oss ha varit sambo innan, så sambolivet blir nåt helt nytt för oss båda. Men jag tror det ska funka bra för vi är rätt lika varandra, vi är båda ensamvargar som trivs bäst hemma. Vi träffas varje gång min fästman är ledig, när han haft semester så har han varit hos mig lite längre. Vi har sett varandras bra och dåliga sidor. Vi har haft motgångar som vi tagit oss igenom tillsammans. Folk säger att det blir annorlunda när man bor ihop. Min fästmans bästa vän säger att sexlivet dör ut. 
    Men jag tror inte det kommer bli så för oss för vi tycker båda att närhet i ett förhållande är väldigt viktigt. Vi tar inte varandra för givet. Vi är så lyckliga att vi funnit varandra, känner att vi är varandras själsfrände.
    Anledningen till att vi inte bor ihop än är att vi väntat på att finnna vårt drömhus. Om 2 veckor ska vi på visning av ett hus som kan vara vårt drömhus. Hoppas verkligen att detta är det rätta huset för oss för vi är så himla trötta på att vara särbo. Vi är verkligen redo för sambolivet.
     Ni som är sambo, är det stor skillnad på att vara sambo mot innan när ni inte var sambo?

  • Svar på tråden Samboliv
  • Albert­ina83
    Äldre 29 Sep 15:57
    #3

    Vi ska flytta direkt till hus fast vi inte bott ihop förut. Det är min fästman som kommer köpa huset för jag får inte låna, jag har sjukbidrag. Det känns så rätt så vi känner ingen oro, ingen av oss har tvekat under de 2 år som vi letat efter hus. Vi har båda behov av ensamtid. Jag kommer få gott om tid för mig själv för min fästman jobbar kvällar och nätter. Min fästman intresse är tv spel, han ska ha ett tv spels rum i huset så han har en plats där han får tid för sig själv.
    Det känns inte som ett för stort steg för oss att ta. Vi vill leva livet till fullo efter att båda varit nära att ta livet av sig när vi var yngre. Vi har båda mått väldigt dåligt pga mobbning och jag har social fobi.

  • Albert­ina83
    Äldre 30 Sep 11:52
    #19

    Vi kommer nog upptäcka mer sidor hos varandra när vi flytta ihop. Men vi har redan upptäckt en hel del av varandras vanor och ovanor. Min fästman hjälper till att diska och laga mat när han är hos mig. Han flyttade hemifrån när han var 17 så han lärde sig tidigt att ta ansvar. Eftersom jag gillar att laga mat och baka så är jag rätt bestämd med hur jag vill ha det i köket, var saker ska vara. Ibland lägger min fästman saker på fel ställe men då bara flytta jag sakerna till rätt ställe. Vi bråkar inte om småsaker utan istället så pratar vi med varandra om hur vi tänker och känner. Det har varit stunder då vi inte varit överens men vi brukar inte bråka, har alldrig skrikit åt varandra och sagt hårda ord. Min fästman fick nog av bråk under sin uppväxt, han bråkade mycket med sina föräldrar och bror. Dom stod alldrig på hans sida, svek han när han var mobbad. Han bröt kontakten med dom för över 10 år sen. Jag acceptera och respektera att jag alldrig kommer träffa hans föräldrar och bror . Vill inte träffa dom för dom fick bara min älskling att må dåligt.

Svar på tråden Samboliv