• Äldre 25 Aug 20:38
    10157 visningar
    51 svar
    51
    10157

    Flytta isär

    Jättesvårt att ge råd i just er situation, men jag kan bara berätta hur vi har gjort - jag flyttade för 6 år sen utomlands med ett jobb jag fick. Min man (då min sambo) ville inte flytta av olika skäl, utan stannade kvar hemma. Men detta gjorde vi som gemensamt beslut - ingen av oss ville ge upp de jobbchanser vi just då hade. Frågan för oss var hur vi skulle hantera livet tillsammans men på olika platser - jag ska inte hävda att det alltid varit enkelt, men det har funkat. Men det kräver kommunikation och gemensamma beslut, skulle jag säga.

  • Äldre 26 Aug 10:41
    #17

    Självklart är du inte töntig för vad du känner - så menade jag inte alls - jag ville bara sätta lite perspektiv på vad man KAN göra tillsammans, fast man inte delar varandras vardag - om man båda bara VILL!

    Och du säger nåt annat viktigt, du vill inte hindra henne i nåt hon så gärna vill göra - det är een otroligt viktig respekt för varandra i den viljan. Jag hoppas hon delar den för dig i sin tur - för den ömsesidigheten och respekten är jätteviktig! I alla relationer, men särskilt om man väljer att organisera sitt liv på sätt som är lite ovanliga eller inte självklara - är min erfarenhet. Även om man själva är helt överens så har omgivningen en tendens att lägga sig i en hel del oavsett om man bett dem eller ej!

  • Äldre 26 Aug 17:04
    #25

    Ja låt inte omgivningen styra era val. Gör dem och stå för dem själva.

  • Äldre 30 Aug 01:06
    #34

    Hota aldrig med saker som du inte kan tänka dig att genomföra eller som du inte kan stå för.

    Jag kan förstå instinkten att vilja spela spel i ett läge där man är känslomässigt desperat. Men jag tror bara man uppnår ett förhållande man inte vill leva i på kuppen.

  • Äldre 8 Sep 18:12
    #50

    Tråkigt att höra, verkligen - men det verkar ju oxå ha funnits mer bakom än bara att hon ville plugga och leva studentliv?

    Kram!

Svar på tråden Flytta isär