• MrsT20­11
  Äldre 24 mar 16:58
  86580 visningar
  99 svar
  Inlägg från MrsT2011 Visa alla inlägg
  99
  86580

  Är jag misstänksam eller är han otrogen?

  Men det är ju tamefan helt otroligt!! Det sägs att man inte ska generalisera och jag tar ogärna ställning för mitt eget kön då jag vet att många, många kvinnor beter sig som skit, men på två punkter har jag genom livet mött en övervägande andel män som gör följande:

  1. Hävdar att de inte kan påverka sin situation. Främst i yrkeslivet. Om jag fick en krona för varje offerkofta jag sett i min dagar, har ändå haft hyfsat många jobb och träffat många olika människor! Männen tar inte tag i sina liv utan hävdar uppgivet att "min chef förstår mig inte", sen går de hem och super och tycker synd om sig själva. Men ställ krav eller byt jobb för helvete!

  2. Många män bestämmer sig för att skilsmässa inte är ett alternativ. Det är ju så jävla smidigt att ha två kvinnor, en för sexuell njutning och en som plockar upp efter en. Visste ni att i en förbluffande stor procent av skilsmässofallen är det kvinnan som tar initiativet till skilsmässa? Varför är det flest män som hamnar i en situation där "you don't know what you've got til it's gone"?

  Visst, jag är väl en bitch som inte förstår hur män tänker, men oavsett kön kan man ju konstatera att folk i allmänhet beter sig som skit! Varför är det så svårt för så många att göra något åt sin situation? Är det bara jag som är utrustad med flykt-instinkt? Man kämpar ett tag eftersom kamp-instinkten är starkare, vilket i många fall är bra för då gör man inget förhastat. Utan man kämpar och kämpar och tar en massa skit (från chefen i mitt fall, från partnern i många andras fall, från båda hållen i värsta fall) men till slut kommer man väl för faaaan till en punkt när man sätter sitt eget välbefinnande främst!

  Kan vi bara lova varandra det, att ge en jobbig situation en maxtid, typ ett år eller så, innan vi flyttar fokus till att gå vidare? Flytta till en ny stad, byta jobb, skilja sig, eller vad som nu kan krävas? Livet är för kort för att må dåligt i evigheters evighet... 

 • MrsT20­11
  Äldre 24 mar 22:02
  #51
  Sebastiána skrev 2011-03-24 17:33:27 följande:
  Jag har träffat många såna män. Min nuvarande är alltid stressad och jag får höra att det inte går att göra något åt det. Hans typ av arbete ÄR sånt och det skulle inte spela någon roll om han bytte jobb. Ett ex gick till jobbet flera gånger trots kraftig förkylning och ibland influensa för att de kunde minsann inte klara sig utan honom (istället blev de smittade, juste). En gammal killkompis var otrogen i flera år. Jag gav honom rådet att skilja sig, men det gick ju inte för det KRÄVDES av honom att ha familj, hans ställning skulle hotas om han skiljde sig och hur skulle det gå för hans fru. Ja, jag har läst att de flesta skilsmässor tas ut av kvinnor och det är ju inte så förvånande.
  I rest my case!!

  Det är ingen tillfällighet att exempelvis filmhistorien kryllar av singelkvinnor som får ihop det med gifta män som vägrar skilja sig.

  Män tillämpar förresten ofta varken kamp- eller flyktbeteende i ett förhållande utan de använder sig av den tredje grundläggande instinkten från stenåldern: Att spela död. (Dvs hoppas på att problemet löser sig av sig självt.)
 • MrsT20­11
  Äldre 25 mar 10:31
  #53
  lovis80 skrev 2011-03-25 09:10:38 följande:
  Spela död, ja det låter bekantGlad  
  Japp, snacka inte om det! Det är väldigt intressant att dela in folks handlingar och sina egna reaktioner i termer om kamp, flykt och spela död.

  En lite roligare historia om detta: I vintras konstaterade min kärlek att han troligen kommer dö av att få en istapp i huvudet, han har alltid sysslat med kampsport och har enligt honom själv en extremt utvecklad kamp-instinkt. Om det kommer en istapp mot en är det nog bättre att fly än att försöka slåss...! Skrattande 
 • MrsT20­11
  Äldre 18 jul 14:13
  #56

  Om han till och med vill jobba i USA utan dig kan jag inte förstå varför han inte själv begär skilsmässa... Hur bestämdes det att du inte ska följa med? Vad sa han och vad sa du?

  Min förhoppning är att ni skiljer er och satsar på lyckliga, fungerande förhållanden med andra personer. Du kan inte tråna efter honom samtidigt som han lever sitt liv på andra sidan atlanten... Han vill ju inte vara tillsammans med dig! Han vill bara komma bort från dig!

  Varför tar du inte ut skilsmässa och påbörjar sorgearbetet över ert förhållande? Du förtjänar så oändligt mycket bättre. I ett äktenskap bor man tillsammans, om den ene får ett jobb i ett annat land, då flyttar familjen med eller också tackar man nej till tjänsten som erbjuds.

  Jag tolkar din TS som att ni inte har barn? Om du vill ha barn så är det ytterligare en anledning att skilja sig. Han kommer förmodligen aldrig vilja skaffa barn med dig.

Svar på tråden Är jag misstänksam eller är han otrogen?
Logga in
Bli medlem