• MabCar
    Äldre 13 Aug 18:33
    18146 visningar
    106 svar
    106
    18146

    Brudar 23:e oktober

    Vad roligt initiativ!


    Jag håller med om att stressen kommer och går. Vi har idag fått svar från Säby Säteri där fest ska vara och kommer träffa dom igen den 10/9 för att bestämma mat. Vi har även (äntligen) fått iväg den text som underhållningen ville ha samt som vi håller på att rita det hus som ska bygga.  


    De stora sakerna är klara men det är många många småsaker kvar.


    träffa fotograf, boka make-up och frisör, kostym, blommor, musik till festen och ingångsmusik, bordsplacering mm


    Har ni mycket kvar att göra?

  • MabCar
    Äldre 15 Aug 08:14
    #14
    mamablues skrev 2010-08-13 19:12:52 följande:
      Å va kul att gå å provsmaka Vi ska göra våran mat själva, ska ha buffé, med hjälp av min syrrans fästman som är kock! Så det blir ingen avancerad meny men kan bli super bra ändå! Vi är ju ett buffé-par som älskar mat å särsklit flera saker samtidigt, hahaha!Så nu bygger hus med? Gud va spännande och roligt! Men det måste ta massor av tid å energi nu när ni planerar bröllop med, hehe. Varför ta en sak i taget när man kan få allt samtidigt, hahaha!!!
    Vi hoppas kunna bygga under kommande vår. Än så länge håller vi på att rita huset. Säby hade mailat över deras bröllopsmeny dock var det endast en rätt som föll oss i smak. Jag joppas nu bara att det är enklel att byta förrätt och efterrätt.

    Vad ska ni ha på er buffé?


    Vad roligt med barn! När är det dags?

  • MabCar
    Äldre 15 Aug 08:22
    #15

    Jag har valt en klänning från Lilly, den hänger nu hemma hos mamma i väntan på att lämnas in till sömmerskan. Jag bara längtar tills jag får använda den


    Det här med tårtor.... Vi vill gärna ha en stapelltårta dock gör inte det konditorit som är kopplat till festlokalen sådan tårtor. Så nu ska vi leta efter ett annat konditori som gör det. Än så länge har vi hittat Puss och Kram i Nacka och Chokladfabriken. Vilka som ni använda?


     


    Har ni valt något färgtema? Själva har vi valt orange och creme. Dock kommer buketten innehålla gult och rött oxå.

  • MabCar
    Äldre 15 Aug 16:29
    #20
    mamablues skrev 2010-08-15 09:48:08 följande:
    Lilly har jätte fina klänningar, vilken modell? Jag provade den med tyllkjol å den var så fin Vi har valt  rosa/benvit-creme/svart som tema. Båda gillar rosa (jag älskar), klänningen är benvit å sen ville vi rocka till det lite med svart! Men rosa är huvudfärgen!
    Visst har de! Jag har varit förälskad i deras klänningar sedan jag hade praktik under gym.utbildningen. Jag har en Lilly 3073, det är förra årets modell så jag fick den 40% billigare.
  • MabCar
    Äldre 15 Aug 16:34
    #21
    mammab skrev 2010-08-15 10:54:51 följande:
    satt uppe till tre inatt med inbjudningarna, men nu är dom snart klara! ont över allt å jätte trött haha... jag ska beställa klänning från Kina. ska ta mina mått å beställa den i veckan! skulle vilja köpa underkläder först så man kan ta måtten med dom på sig så blir det så nära rätt som möjligt!   Vi kommer laga våran mat själv, jag kommer ta till hjälp av m2b lillasyster å hennes vänner som läser till Kockar. Vi sk aha italiensk inspirerad buffé. Tårtan ska jag snart beställa också. jag vill ha mörk chokladmousse, vaniljpannacotta och hallon i tårtan!
    Spännande med att beställa klänning från Kina. håll oss underrättade om hur det går.

    Visst tar det både tid och gör ont att göra inbjudningskort. Hur många ska ni bjuda?


    Det låter som en god tårta, vi funderar på en med choklad och passionsmousse. Vart ska du beställa tårtan?


    Vart ska ni gifta er?

  • MabCar
    Äldre 22 Aug 21:44
    #40

    vad ni hinner skriva! Själv är jag helt slut när jag kommer hem efter jobbet.


    Jag har haft en skitdag, ursäkta uttrycket.


    För att göra en historia kort....


    Jag var sjuk i helgen, låg i hög feber. Fick idag veta att min möhippa skulle ha varit igår. Min bästa vän ringde och berättade detta idag. Hon berättade även att det inte kommer att bli någon då hon är gravid och barnet är beräknat till den 17 sep. Jag förstår att hon kanske inte kan vara med men hon har inte låtit någon annan vara med att planera utan valt att hålla alla utanför. Det som gör mig ledsen är att bara för att hon inte kan så kommer det inte bli någon. Jag hoppas nu att mina andra vänner gör något för jag vill verkligen ha en, en dag tillsammans med mina vänner. det behöver inte kosta så mycket. 


     


     


    mammab: Vad roligt att du har hittat en ring! Har du någon bild?


     


    oktoberbrud2010: jag hoppas du snart mår bättre.

  • MabCar
    Äldre 23 Aug 18:17
    #45

    Oktoberbrud: Ja, jag hoppas det. Mina två kollegor som är bjudna sa inget idag, så jag håller tummarna.


     


    Det känns som att det närmar sig, har ni tänkt på att idag är det bara 2 månader kvar till vi gifter oss!


    Vi har hunnit göra en del. Boka tid för att smak på tårtor, ska till festlokalen för att bestämma meny,  göra en provhåruppsättning. Och sedan ska vi försöka hitta en vigselring, det verkar inte vara det lättaste. Vart har ni hittat era?


    På måndag ska jag till skärddaren och lägga upp min klänning.

  • MabCar
    Äldre 6 Sep 20:12
    #63

    Har inte varit så aktiv, det är alldeles för mycket på jobbet just nu. Vi har hunnit gör en del saker. Vi har valt våran tårta, jag har varit och lämnat in kläningen hos skräddaren samt varit på provhåruppsättning och make-up. Jag blev supernöjd över både över hår och make-up.


    Ringde kyrkan och de sa att prästen kommer att höra av sig i början på oktober.


     


    mamablues: vi har inte börjat titta på vårt upplägg över festen ännu, kanske vore dags.


     


    Har ni valt tårta, börjat funder apå hår och make-up?

  • MabCar
    Äldre 14 Sep 21:19
    #65

    Måste bara berätta att i söndags så beställde vi vigselringen från smycka. Det känns jättebra! Nu ska vi bara komma på vad vi ska ska skriva i den.


     


    Vad skriver ni?

  • MabCar
    Äldre 28 Sep 19:10
    #74

    Nerverna börjar komma nu    Men visst är det roligt!


    Idag ringde de från smycka att vår ringa hade kommit, vi ska dit på fredag för att hämta den. Ska även hämta klänningen på fredag.


    Det är ngra saker som är kvar:


    kläder till sambon, musik till festen, ingångsmusik, bordsplaceringen, festprogrammet, gå in brudskorna, vet inte om det är något ....


     


    Ska man skicka in vigselbesviet!?


     

  • MabCar
    Äldre 5 Oct 12:20
    #81

    Låter som en mycket lyckad möhippa. Själv är jag osäker på om jag ens får någon, lite besviken blir jag nog då. Jag fixade min bästa kompis möhippa förra hösten men men. Jag får gifta mig med den jag älskar iallafall. I lördags så hämtade vi vigselringen,, vad fin den är! Nu ska vi bara komma på vad vi ska skriva den. Vad skriver ni? Maten har vi äntligen bestämt, det blir kantarellsoppa, rådjurstek och crème brule samt tårta. Vad ska mi ha? Vi har fortfarande några saker kvar att göra: festprogammet, bordsplacering, ingångsmusik, musik till festen samt kläder till m2b. Just det, kom på att jag glömt gå in skorna, få nog lov att börja redan idag Vad har ni kvar?

  • MabCar
    Äldre 5 Oct 13:41
    #83
    mattiasFästmö skrev 2010-10-05 12:40:37 följande:
      Det är ju ett tag kvar dock, du hinner säkert få din möhippa du med! vi har kvar att vi ska gå in och beställa vigselringarna, vi har redan tittat ut vad vi vill ha, det är bara att gå in och beställa dom nu. Festprogrammet är halvklart, sen är det musik till festen som ska fixas och jag måste köpa mina skor jag ska ha, samt gå in dessa lite ^^ nu ska vi se, jag ska ringa och fixa så att bestmannen får slips och näsduk i samma färg som min blivande, och så ska vi göra placeringslapparna! Mest småpill kvar känns det som, förutom ringarna då Vi kommer ha buffé, och kommer ha:potatisgratäng, sesammarinerade kycklingspett, kryddiga champinjoner, cajunsotad lax, aioli, hjortron créme, melonsallad med fetaost och mynta, foccacia, örtsmör, blandad grönsallad och pastramikryddad fläskytterfilé! tror det kommer bli toppen, är såå nöjd med menyn
    Det låter jättegott! Nu blev jag hungrig Jag tycker det är svårt att skriva om varje person i festprogrammet, hur har ni tänkt att göra? Vad ska ni ha för blommor? Vilken typ av ring ska du ha?
  • MabCar
    Äldre 5 Oct 14:30
    #85

    Blommorna är lite svårt att beskriva men jag gör ett försök. Buketten består av 4 olika sorters rosor, gula kallor, med andra ord en höstbukett. Ringen är en vitguldsring med 7 diamanter i, programmet får vi nog sitta med i helgen, eran ide låter toppen det tåls att tänka på. Prästen ringde idag, såsom jag har väntat , vi ska träffa henne den 15 vilket ger oss lite tid till att fundera på ingångsmusik. Hur många gäster blir ni?

  • MabCar
    Äldre 5 Oct 18:05
    #87

    Vi kommer ha liknade färger i lokalen, hon som ska göra våra blommor kommer även göra blommorna till borden. Blommor till borden ingår i priset. Vi kommer bli 54 personer, först pratade vi om att bara gifta oss vi två, sedan pratade vi om ett litet bröllop men det slutade på 54 gäster. Alla tackade ja, vilket vi inte trodde att de skulle göra. Vart ska ni vara? Åker ni på någon resa sen?

  • MabCar
    Äldre 16 Oct 08:09
    #94

    Hejsan!


    Jag blev oxå hippade förra helgen, jag verkligen inte trodde jag skulle få någon Ja, nu är det inte långt kvar. Igår träffade vi prästen för ett vigselsamtal och det kändes bra. Kyrkan är så fin, vi har aldrig varit inne i den bara utanför. Några drömmar om bröllopet har jag inte haft, hade det starx efter at M friade hmm... men de kanske kommer snart. I helgen ska vi fixa det sista på festprogrammet, bordplaceringskorten som även är servettringar, se över musiklistan. M kostymbyxor ska läggas upp, ringarna ska hämtas samt skriva en packlista inför Den stora dagen. Jag har börjat gå in skorna och tur var väl det då jag redan efter någon timme fick väldigt ont vid lilltån. 


    Vi har inte köpt någon present till de som hjälper till, kanske borde tänka om....


    Ang visgelpprogram så har vi inte kommit överens om det här hemma, han ville inte då han tycker att det är onödigt medan jag tycker att det är trevlig att veta vad som komma skall. Hur resonerar ni?


    Mammab: Vet inte vad vigeslprogram eller festprogram kostar. Om du vill kan jag skicka vårt, dock är det ej klart ännu.

  • MabCar
    Äldre 17 Oct 09:39
    #96

    Lite uppdatering: Vi träffade prästen i fredags och tänke att vi skulle ha med hindersprövning men vi hittade den inte. Vi blev lite nervös men efter en lång tids letande i fredags kväll så hittade vi den. Igår blev alla bordplaceringskorten klara. Nu ska vi göra två stora bordsplacering översikter och skriva det sista i festprogrammet. Senare idag ska vi till min systers man för att låna eller rättare sagt få ett par av hennes pärlörhängen. Själv ser jag det som ett långtidslån.

  • MabCar
    Äldre 17 Oct 20:48

    Insåg när jag satt och räknade papperna för att skriva ut festprogrammet att vi saknar 150 papper! Så jag ringde min kära mor och hon skulle ringa de företaget som vi köpte ifrån imorgon. Jag håller tummarna att de fortfarande har de papperna.


    Önskar oxå att allt var klart men tyvärr är det inte det. 


    Hämta ringarna, örhängerna, skriva ut festprogrammet, lägga upp m2b byxor, skriva packlista. Jag hoppas att det inte är något mera nu.


    Jag börjar bli nerövs nu, tänk om underhållningen vi anlitat inte gör något bra jobb, tänk om maten är äcklig, tänk om hon som ska hjälpa mig med håret inte dyker upp. Är ni som jag?

  • MabCar
    Äldre 21 Oct 22:21

    Hejsan!


     


    Festprogrammet är klart och allt är lämnat till Säby. Nu ska jag bara packa allt som ska med och sedan bär det av imorgon. Det känns lite konstigt att denna dag snart är här, såsom man har planerat och längat. All lycka till er ifall jag inte tittar innan VÅR-dag

Svar på tråden Brudar 23:e oktober